Mikuláš ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6463
24.11.14 20:56

@Black_Orchids To je super. V te nasi se taky nezpovida ani nerecituje /obecne tam nemame ani zadne besidky a nacvicena predstaveni jako jinde :andel: / a pry nevyhrozuje, nestrasi, ale ten cert tam proste v pozadi JE :nevim: Mozna je fakt necham doma, nam se dobre zije i bez certu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
24.11.14 21:05

Nečetla jsem diskusi, ale můj synovec - loni 4 letý, 1. rok ve školce, měl z Mikuláše ve školce pěkné trauma, pak se tam jakou dobu bál chodit a teď prý jak se o tom zas začali bavit, tak zase nechce do školky. Náš stejně starý se vůbec nevím proč hrozně bojí čertů (přitom jsme ho tím nikdy nestrašili). Mikuláše doma zvládá tedy s přehledem, dokonce ho komanduje, aby mu už dal dárky. Ale když jsme ještě minulý rok zahlédli na ulici čerta, dostal hysterák a museli jsme přejít ulici. :think: Tak nevím, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44191
24.11.14 21:06

Zeptala bych se dítěte, jestli tam chce jít.
Moje dcera vloni nechtěla jít do školky na své narozeniny, tak prostě nešla. Měli tam z jejího pohledu trapný rituál, kdy dítěti nasadili klobouk, ono jaksi obcházelo v kruhu a rozdávalo bonbony, nechtěla to absolvovat, tak jsem ji nechala doma..Učitelkám jsem to oznámila a dál to nikdo neřešil.
Teď už chodí do jiné, předškolní třídy, tam narozeniny slaví jinak, líbí se jí to a jít tam chce(dívky se převlékají za princezny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.11.14 21:31
@Jana206 píše:
Zeptala bych se dítěte, jestli tam chce jít.
Moje dcera vloni nechtěla jít do školky na své narozeniny, tak prostě nešla. Měli tam z jejího pohledu trapný rituál, kdy dítěti nasadili klobouk, ono jaksi obcházelo v kruhu a rozdávalo bonbony, nechtěla to absolvovat, tak jsem ji nechala doma..Učitelkám jsem to oznámila a dál to nikdo neřešil.
Teď už chodí do jiné, předškolní třídy, tam narozeniny slaví jinak, líbí se jí to a jít tam chce(dívky se převlékají za princezny).

Nejlepší rada z celé diskuze :palec: udělala bych to stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
24.11.14 22:00

Jo, to on tam jít asi chce. Několikrát týdně se mě ptá, jestli byl hodný, a že za hodnými dětmi chodí Mikuláš. Jen asi úplně nemá představu do čeho jde. Mikuláše už zažil minulý rok, ale na zoufale bezpečné akci zcela bez čertů. O čertech mu ani doma nepovídám. Třeba zrovna před týdnem se mi rozbrečel v kroužku, když tam pustili z CD nějakou písničku o medvědovi, která se mu asi zdála strašidelná. No hned jsme museli odejít na chvíli na chodbu. Synek je strašně chytrý, má hodně dobrou paměť. Aktuálně řeší, že Japonsko je ostrov, Indie poloostrov, kde je Grónsko, jestli tam je železnice, a jen tak pro zábavu sám začal zkoušet psát. Písmena i čísla pozná už dávno, počítá i pozpátku, tak teď prostě píše (no občas zrcadlově). To se nechlubím, právě emočně je podle mě naopak docela pozpátku. Ještě před rokem jsem naprosto vážně přemýšlela, jestli není asperger. Je to prostě taková malá chodící encyklopedie, naprosto ujetá na železniční přejezdy, na každé křižovatce mi musí zacinkat jakože závory jdou dolů. Ale na druhou stranu se rozbrečí i u písničky, která se mu nezdá… Před rokem měl třeba období, kdy se naprosto vážně bál rozhlasů, všech, i v obchodě, i v tramvaji… Tím, jak teď zvládá tu školku, tak jsem aspergera pustila z hlavy a snad se v kolektivu srovná. Učitelky pro jistotu upozorním, ať jsou na něj opatrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.11.14 22:27

@sovička tak jasně, učitelkám to řekni, ony asi už vědí jak s ním pracovat :nevim:, ale synka neochuzuj kvůli strachu o zážitky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí