Svačinky ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5591
20.11.14 12:03

svačinky ve školce

Jak to máte se svačinkami ve školce. Lucka ráno v 7 vstane, vypije 150 mlíka a v 8h jde do školky, kde mají svačinku. do teď to bylo tak, že nějaké pečivo bylo již namazané pomazánkou, část byla suchá. Kdo chtěl, vzal si namazané, kdo nechtěl, měl suché, ev. kousíček namazat pro ochutnání. Včera mi dcerka říkala, že nejedla, neboť už mají všechno pečivo dopředu namazané. Bohužel nejí pomazánky vyjma rybí, nejí salám ani sýr. Dnes ráno jsem se ptala učitelky, jak to je, prý když jedno dítě pomazánku nechce, nechtějí ji ani ostatní a tak to nejde. Nevím, zda to mají nařízené od ředitelky, to se ještě poptám a budu to chtít písemně, ale manžel se vztekl, že my to platíme a není možné, aby dítě bylo ve školce hladové jen s obědem. Jak to vidíte vy a jak to máte ve vašich školkách?

Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2528
20.11.14 12:06

@jana32 je to u nás stejné a malá jim to tam taky nechce jíst :nevim:,asi s tím nic nenaděláš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
20.11.14 12:06

Co vím, tak u nás ve školce je namazné všechno pečivo. Přeci není možné, aby se pokaždé trefili do toho, co jí všichni. Syn nejí sladké pečivo, ani obědy sladké a co s tím udělám? Nic. Maximálně řeknu, ať mu dají víc polévky. Nemůžu čekat, že dostane na svačinu něco extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.14 12:08

@jana32 Tak moje dcera taky nejí svačiny, protože nejí žádné pomazánky ani máslo, prostě jí suchý rohlík nebo chleba s něčím, ale namazané ne. Učitelce jsem říkala, ať jí to dává suché, že to třeba sní. Ale nemám to jak zkontrolovat a když se zeptám dcery, tak mi řekne že nic nejedla. Ona teda moc nejí ani obědy, ale to je spíš tím, že si ve školce ještě nezvykla a nemá to tam ráda. Štve mě, že to musím platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
20.11.14 12:10

@TerezkaW to ne, proto tam měli to pečivo i suché, třeba suchý rohlík Lucka jí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Včera mi dokonce učitelka řekla, že na ni byla už hodně přísná když nechtěla jíst oběd, a prý jí řekla, že bude ve školce spát když to nesní (chodím pro ni po obědě). Takové vyhrožování se mi teda moc nelíbí, pak to bude brát jako trest tam spát až to bude potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Dítě má sníst to, co dostane. Pokud nejí- smůla, bude o hladu, však oni do oběda hlady neumřou :mrgreen: Jsou ve školce, ne interhotelu s menu o pěti chodech. Jedinou výjimkou by měla být dieta při nesnášenlivosti/alergii na potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
20.11.14 12:11

A proč ji nedas snídani doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
20.11.14 12:12

@jana32 Syn by si dal zcela jistě taky radši suchý rohlík, ale díky školce si zvykl jíst i takové pomazánky, které by doma ani neochutnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
20.11.14 12:13

Muj nejstarsi taky neji nic namazaneho, jen suche pecivo, takze ma (mame) smulu, svaciny mu platime zcela zbytecne :nevim:

Akorat nechapu to logiku, jak pises, ze kdyby jedno nemelo namazane, tak ani ostatni nechteji namazane, tak proc jim rovnou vsem nedaji pecivo suche a je to, ze? Usetrilo by se a vsechny deti spokojene :think: To by vyhovovalo i nam… :)

Příspěvek upraven 20.11.14 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
20.11.14 12:14

U dcery to mají také namazané, když to nejí, tak jí to setřou nožem, ale myslím si, že ne vždycky, protože jednou mi dcera řekla, že jí to nesetřeli. Když to bude častěji, poprosim učitelku, aby jí to vždy setřeli. Jinkak dcera v 7:30 normálně snídá, sváču maj až 9:30

Příspěvek upraven 20.11.14 v 12:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
20.11.14 12:15

@TerezkaW Přesně tak, kolikrát se divím, co mi holka hlásí, že snědla :lol: a doma by na to ani nekoukla. Taky měla zpočátku problém, ale zvykla si, že vybírat si nemůže a je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009

No predne bych doma zavedla poradne snidane, 1,5dcl mleka pro ctyrlete dite je k snidani zoufale malo. Kdyz pak nesni svacinu, je opravdu cele dopoledne hlady.
A ucitelky chapu, jakmile u nas jeden rekne, ze nechutna, brachove odkladaji lzice a jidlo skoncilo :zed:
Ja bch diteti rekla, ze bud sni co dostane nebo bude mit hlad, samozrejme ale s vedomim, ze je poradne nasnidane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726

Ahoj, u nás se maže všechno. Ve školce sní dcera vše, doma by mi to hodila na hlavu. Zkratka lavinový efekt, takže plně chápu argument, ze když ma jedno dítě suché pečivo, tak ho pak chteji všichni :nevim: V naší školce vsak je mimo namazaneho pečiva i ovoce nebo zelenina v neomezeným množství, takže děti se podle me najedi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140229

Vždycky všechno pečivo namazané, nikdy jsem se nesetkala s tím, že by děti měly na výběr. To by pak nastalo vymýšlení, kdo co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí