Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobré ráno ![]()
chci se zeptat, zda je tu maminka, která dítě dala do školky a po nějaké době to zvážila a dítě si nechala doma?
Starší dceři budou v lednu čtyři. Do školky chodí od září, první dny plakala, pak to celkem šlo, ale když si začala jakž takž zvykat, onemocněla. V součtu tam moc nechodila, těch nemocí bylo víc za sebou. Teď se tam vrátila po 14dnech, brečela tam hodinu, když jsme pro ni přišly, vrhla se na nás a objímala, pusinkovala. Jsem doma s mladší a ona pořád říká, že chce být doma se mnou a ségrou. Večer usíná s pláčem, že nechce do školky-vydrží i dvě hodiny, vymýšlí si pohádky, deky, polštáře, hladit, masírovat…ráno se budí opět s pláčem že nechce do školky. Je to hrozné trápení a je mi z toho smutno. Já jsem doma s mladší, takže není nutné, aby tam chodila. Myslela jsem si, že jí to prospěje, že tam bude mít kamarády…ale ještě ani jednou jsem od ní nezaznamenala nějaké těšení se. Nebudu kecat-prázdniny byly děs a hrůza. Od rána do večera ječely a rvaly se.Byla jsem z toho občas k. o a celkem se těšila, že si od starší i odpočinu a budu mít čas plně se taky věnovat mladší. Ale za tuhle cenu? Navíc nás jaro/léto čeká stěhování-tedy i nová školka. Jde vlastně o půl roku…tak si říkám, že sice asi přijdu o duševní zdraví, ale dítě bude spokojenější ![]()
díky za zkušenosti..asi jsem si hlavně potřebovala utřídit myšlenky..
hezký den ![]()
Ja jsem mela holku ve skolce od 9/2013 ale taky ji mam zase doma… V zari mela 4, mam ale jeste mladsiho, se kterym jsem jeste na RD ![]()
Mě se to nestalo, chodila jsem do práce, ale v tvém případě bych si holčičku nechala doma
Já už jí doma mám, ale asi to tam půjdu vyřídit definitivně, zatím jsem jí jen omluvila. Bude to pro ní lepší, kámoše si může najít i dýl. Když teď stojí o mě a ségru, tak by byla asi blbost jí do toho tlačit. O to větší by asi měla pocit, že ségra je se mnou a jí někam odkládám… ![]()
Nechala jsem starsi doma. Prvni 2 mesice jsem ji nemohla dostat domu. Pak jsme marodily a navrat byl silenej. Tak jsem to zabalila. Pocitam, ze az bude muset chodit tak to bude boj. Jednou jsem povolila, tak to bude zkouset znova…
Yweta: toho se taky bojím, aby to pak nebylo stejné, protože příští rok už jí bude skoro pět a to už bych byla ráda, kdyby do školky chodila…tak aby nevyužívala toho, že jsem povolila.
ale srdce velí nechat jí doma, tak to tak zřejmě dopadne.
Urcite nechat doma, kdyz o to stoji a naopak ze skolky nic nema… Za rok si uz skolku uzije
Proc se trapit, kdyz nemusite.
Ja jsem ctyrleteho syna stahla domu ze stejnym duvodu, chtel byt se mnou a s brachou. Nastoupili pak za pul roku oba uderem tri let mladsiho /musela jsem do prace/ a uz byl v pohode.
Taky bych si nechala dítě doma. ![]()
Já mám doma děti dvě, 3 roky a rok. Syn chce být taky pořád se mnou a se sestřičkou. Je smutnej už i u babičky, když je tam sám. Taky se mi perou o hračky, každou chvíli řve jeden nebo druhej, nemám moc času na dcerku, jako jsem měla na syna, když byl sám. Ale nakonec si myslím, že to, že jsou spolu, je pro ně největší přínos.
Nechala bych si ji doma, zvláště pokud stejně školku budete kvůli stěhování měnit. Začala bych od září v nové školce, ale tam už bych vytrvala.
Taky bych jí stáhla. Do nové školky bych jí poslala s velkým úkolem obhlédnout to tam kvůli mladší, která tam za velkou ségrou přijde za rok ![]()
@adeeelia Taky bych ji nechala doma. Za takové nervy to nestojí a pokud ji v dohledné době čeká stejně nová školka, tak už bych ji tam nedávala.
Ale zkusila bych ji připravovat na to, že až se přestěhujete, do nové školky půjde a bude to fajn.