Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kattkka a to že to na tebe zkouší tvá dcera ale neznamená, že jsou takové všechny děti. Právě že argument, že co do školy, to prostě neobstojí. Tohle dítě nemusí být zralé, nemusí mu sednout škola, pláče hodiny ve školce, pláče večer před usnutím, pláče ráno po probuzení…k čemu to je? Za rok může být vyzrálejší a školku snášet s nadšením, navíc školku jinou.
Ani jeden tvůj argument, v podstatě je jediný, že jako když už začala chodit…jiný není, není argumentem.
@Antonie Bolavá : včera jsem mela to same tady a rano vystup. Ve skolce se ani pomalu nerozloučila. Takze za me neustupovat.
@terinka4444 píše:
@kattkka a to že to na tebe zkouší tvá dcera ale neznamená, že jsou takové všechny děti. Právě že argument, že co do školy, to prostě neobstojí. Tohle dítě nemusí být zralé, nemusí mu sednout škola, pláče hodiny ve školce, pláče večer před usnutím, pláče ráno po probuzení…k čemu to je? Za rok může být vyzrálejší a školku snášet s nadšením, navíc školku jinou.
Ani jeden tvůj argument, v podstatě je jediný, že jako když už začala chodit…jiný není, není argumentem.
A nebb taky ne. Proste pokud ji tam jednou dam tak neustoupim. JE listopad…:Dite bylo nemocne není zvykle.
.A ted to proste zkousi. ![]()
Ale proč neustupovat? Krom toho, že když už začala chodit, tak prostě chodit bude a hotovo. Jako proč, co to je vůbec jako za slovo neustupovat? Pokud má dítě potřebu být doma s mámou a mladším sourozencem a che být doma a může být doma…proč jakou neustupovat. Co to je? My jsem bachaři nebo co?
@kattkka píše:
@Antonie Bolavá : včera jsem mela to same tady a rano vystup. Ve skolce se ani pomalu nerozloučila. Takze za me neustupovat.
v pořádku. Každý si to děláme po svém. Ty bys svoji dceru do školky posílala dál, i kdyby každý den hodiny probrečela, že tam nechce, většina maminek tady by to tak asi neudělala. No ještě že si ty děti vychováváme každá svoje ![]()
@Antonie Bolavá píše:
v pořádku. Každý si to děláme po svém. Ty bys svoji dceru do školky posílala dál, i kdyby každý den hodiny probrečela, že tam nechce, většina maminek tady by to tak asi neudělala. No ještě že si ty děti vychováváme každá svoje
Navíc jsem psala dat ji tam na nektere dny.
@kattkka píše:
A nebb taky ne. Proste pokud ji tam jednou dam tak neustoupim. JE listopad…:Dite bylo nemocne není zvykle..A ted to proste zkousi.
jo, takže jednou ty se rozhodneš a bez ohledu na dítě prostě neustoupíš, protože jsi jí tam dala, tak chodit bude. Tak to je jiná. Já právě chtěla vědět ten argument, proč jako jdeš proti proudu, pokud je argumentem, že když už jí tam jednou dám, prostě bude chodit a tečka, tak na to není co napsat.
Ocividne u všech veli deti. No pak z tech deti nemá rust co roste…POkud je zvykle ze jim rodice ustupuje ve vsem…
@kattkka Ze place jenom chvilku neznamena, ze tam neni nestastna celou dobu - akorat neni dvouleta, aby prorvala cely den
Ja bych skolku jako povinnost nebrala a nesrovnavala to s praci, ani se skolou. Fakt tam chodit nemusi /pokud nemusi mama do prace/, zvlast kdyz uz to sama dokaze formulovat a rict, ze by chtela byt s nimi doma…
Pristi rok to bude jine, staci par mesicu a decko je jinde… Muj tehdy ctyrletej velice dobre pochopil, ze jo, v zari zustanes tedy jeste s nami, protoze jsem jeste doma, ale od jara pujdete kluci do skolky, protoze ja pujdu do prace. Nikdy to nezneuzil a nechtel zustat doma jako v zari.
A jeste jak psaly holky - mozna jeste vetsi pecka by pro ni byla, kdyby si ted zvykla, nasla si kamose a pak musela zase pryc…
@kattkka píše:
Navíc jsem psala dat ji tam na nektere dny.
ale proč? Krom toho neustupovat, páč když už jí tam jednou dám. Proč musí dítě chodit do školky? Proč? Proč nemůže být ještě doma s mámou a jít za rok nebo za dva? Proč?
@terinka4444 píše:
jo, takže jednou ty se rozhodneš a bez ohledu na dítě prostě neustoupíš, protože jsi jí tam dala, tak chodit bude. Tak to je jiná. Já právě chtěla vědět ten argument, proč jako jdeš proti proudu, pokud je argumentem, že když už jí tam jednou dám, prostě bude chodit a tečka, tak na to není co napsat.
Proste dite není zvykle. Tohle je muj argument. ![]()
Tohle si mama mela rozmyslet předtím nez dala prihlasku. Musí vedet jestli ma doma manka nebo ne. ![]()
@terinka4444 píše:
Ale proč neustupovat? Krom toho, že když už začala chodit, tak prostě chodit bude a hotovo. Jako proč, co to je vůbec jako za slovo neustupovat? Pokud má dítě potřebu být doma s mámou a mladším sourozencem a che být doma a může být doma…proč jakou neustupovat. Co to je? My jsem bachaři nebo co?
ty to nechápeš?
Dětem se přece už od narození nesmí ustupovat. Žádné společné spaní, žádné zbytečné chování, aby se dítě nerozmazlilo a nechtělo pak třeba chovat často. Pěkně od začátku tvrdý režim, stanovit jasná pravidla a hlavně neustupovat! To by si pak dítě mohlo myslet, že nemusí být celý život ovládáno jako loutka a mohlo by si třeba začít tvořit vlastní názory a tak ![]()
@kattkka píše:
Ocividne u všech veli deti. No pak z tech deti nemá rust co roste…POkud je zvykle ze jim rodice ustupuje ve vsem…
upřímně, to jsou argumenty jak stehno, co věta, to perla.