Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, muj syn mluvi prilis nahlas, nepomaha mu domlouvat, aby trochu ztisil hlas. jak na nej, aby mi hlava nepraskla?
Omlouvám se, myslím že dítě ztišit nejde, neuvědomuje si to.
@petruska maminka píše:
Maminky, muj syn mluvi prilis nahlas, nepomaha mu domlouvat, aby trochu ztisil hlas. jak na nej, aby mi hlava nepraskla?
tak to bych ráda taky věděla. Kluk je zvyklý u táty řvát - jak se vrátí, tak bojujem, než si zase zvykne, že neřvem, že mluvíme
recept nemám, pořád opakujem potichu, neřvi, nekřič atd..
A krici porad? Jestli treba nema spatny sluch…Slysi septani. Jinak kluci obcas mluvi nahlas, petilety vysvetleni chape, trilety taky, ale jen kdyz se mu chce, dvoulety nechape.
U nás řvou všichni včetně mě. Jde o to, kdo nakonec všechny pŕeřve a vyhraje. Řvou starší děti, řve mimino, řve pes. Když je toho moc, vezmu si paralen. Ztišit nejdou, jedině umlčet navždy ![]()
Jako dítě jsem mluvila nahlas pořád. Taky to mámu štvalo. Vyrostla jsem z toho, naučila jsem se poslouchat se. Když jsem v afektu nebo se jinak přestanu ovládat, mluvím hodně nahlas i v dospělosti.
Asi s tím nic neuděláš.
@Tereza W píše:
A byly jste na kontrole u ušního?
A s kym? S ditetem nebo s mamou? ![]()
Ja mam trebas tak citlivy sluch, ze u nas rvou doma snad vsichni, akorat ja jsem normalni… ![]()
Moje dcera je jak banda cigánů
mě to nevadí, taky mluvím nahlas a neuvědomuju si to, ale třeba moje mamka ta z toho šílí
jen když se malá rozčiluje a řve až mi praskají bubínky to už mi teda vadí ![]()
Jinak my na kontrole na ušním nebyly, taťku taky napadlo jestli není nahluchlá tak jsme párkrát zkoušeli zašeptat a vždycky reagovala.. každý kdo jí slyší říká, že má silný hlas..holt africké geny ![]()
Můj starší syn je paradox- on mluví hodně nahlas a vůbec je hlučný a přitom nemá rád hluk (bojí se ohňostrojů, hudby na pouti, zábavách apod.), ale když je to jeho hluk, je to v pohodě
. A občas vůbec nereaguje, když na něj mluvím, takže v kombinaci s jeho uřvaností jsem ho nechala vyšetřit na ušním a nic, sluch normální, prostě uřvané dítě+ selektivní mužská hluchota (pokyn „vezmi si čokoládku“ by slyšel i znakovou řečí
).
Řeším to u nás doma hodně, po druhém porodu mám hrozné problémy s hlukem vadí mi i televize. Jediné co funguje na moje děti je, že i já šeptám:-).
Můj syn je taky strašně hlučný, kor v obchodě či hromadnéí dopravě je to šílený, ale o sluch strach nemám, manžel je taky slyšet přes celou dědinu ![]()