Kdy se dítě osprchuje samo?

1
13.11.14 18:58

kdy se dítě osprchuje samo?

Dobrý den,

prosím Vás o radu, od jakého věku je „na čase“ nechat syna koupat samotného? Nemyslím tím nechat ho o samotě v koupelně, ale mluvím o tom, že se opravdu sám důkladně osprchuje. Né že by to nezvládl, ale doted jej koupu spíš kvůli úspoře za vodu a taky času. Ale obávám se, jestli to není už „špatně“. Syn půjde v lednu k zápisu do 1. třídy. Jsem nervozní také z toho, že si zcela důkladně neutírá zadek. Snaží se sám, ale je to dost chabé.
Co s tím?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30628
13.11.14 19:03

Dcera je stejně stará a taky dozoruji, obojí, i sprchováni, i hygienu po toaletě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
13.11.14 19:03

Já mám prvňáka a když ho nechám mýt se úplně samotného, tak je v koupelně potopa a utřený taky není zdaleka stoprocentně. Ne že by to neuměl spíš to tak flinká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
13.11.14 19:04

Syn se sprchuje sám někdy od první třídy, tedy šest let.

Zadek - trénovat, trénovat. Možná by pomohl vlhčený toaletní papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
13.11.14 19:05

@sarek Taky máme předškoláka a sám se myje a je i sám v koupelně už cca rok. Já ho jen pošlu osprchovat a dál se už nestarám.. Občas zkontroluju, občas ho pro radost utřu, ale standardem už je, že sám. Jedině hlavu mu myju já. A zadek jsme trénovali od loňského září víc a víc.. nutili ho a´t se utře, že my už jen zkontrolujeme a od února, kdy mu bylo pět, jsme mu řekli, že pětiletí, už to musí umět sami a už ani nekontrolujeme. Ale s tím sprchováním byla motorem pokroku rozhodně tatínkova lenost, když já chodila jednou týdně večer cvičit a byl na ně sám..a narozdíl ode mně neuměl najednou umýt a vykoupat batole a syna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
13.11.14 19:06

Já mám teda skoro dvouletou a sprchuje se sama, já ji vždycky namydlím, umeju hlavu atd, ale opláchnout mýdlo a namočit se zvládá. A potopa taky není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.11.14 19:07

Ahoj, tak můj syn půjde také k zápisu do 1.třídy…takže jsou tak stejně staří:-)teď to zkoušíme asi měsíc, aby se myl sám ( v praxi jsem s ním v koupelně a dohlížím na něj, aby se umyl všude a pořádně:-D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
13.11.14 19:20
@sarek píše:
Dobrý den,prosím Vás o radu, od jakého věku je „na čase“ nechat syna koupat samotného? Nemyslím tím nechat ho o samotě v koupelně, ale mluvím o tom, že se opravdu sám důkladně osprchuje. Né že by to nezvládl, ale doted jej koupu spíš kvůli úspoře za vodu a taky času. Ale obávám se, jestli to není už „špatně“. Syn půjde v lednu k zápisu do 1. třídy. Jsem nervozní také z toho, že si zcela důkladně neutírá zadek. Snaží se sám, ale je to dost chabé.
Co s tím?
Děkuji.

5 let, umi, ale zalezi na motivaci
po zachode semtam nedokonale utreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.11.14 19:22

Někdy od dvou let. Hrozně ji to baví ;)Kalhotky od bobka nemá od cca 3,5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
13.11.14 19:32

Samostatná sprcha o prázdninách před nástupem do 1. třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
13.11.14 19:36

Dcera 4 roky se to naučila teď, se sama sprchovat - krom umytí vlasů se i sama namydlí atd. a umyje se. Koupelna ani 8 pater pod námi neplave.

Horší s tím zadkem, to ve 4 letech nezvládá a nevím ani kdy by měla, učím jí to, chci aby se utírala sama, ale prostě se ani nesnaží, nechce.

Příspěvek upraven 13.11.14 v 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.11.14 19:39

@sarek v 1. třídě už sám.. co se týče utírání, kup vlhčený toaleťák, bude po problému. Co se týče sprchy, max jsem trnula, zda se tam nezabije :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
13.11.14 20:06

Mám dvouleťáka, myje se sám. Namydlí se taky.Jen s hlavou mu pomáhám. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.11.14 20:12

4,5 letá si drží sprchu, aby necákala ven, je schopná si namydlit spodek a opláchnout, umýt obličej, pak vypnout vodu. Z vany jí vyndavám, páč je mokrá a poslední, co potřebuju při vyhlídce na začátek volnýho večera je to, abych jí tahala do špitálu, protože uklouzla při lezení ven..Dovnitř leze sama, utře se ručníkem sama. Vlasy jí myju já, nemá ráda vodu přes obličej a zkoordinovat záklon hlavy, trefení se sprchou na vlasy a volnou rukou šolichání ve vlasech neumí, teda myslím si..můžu vyzkoušet. Vodu jí pouštím já. Zadek si utírá sama a dobře, ale normálním stavem jsou u ní kozí bobky, tak to není až tak náročný 8) Řekla bych, že to je na tenhle věk dostačující, aspoň já jsem spokojená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí