Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam takovy dotaz, moje dcera ma ve skolce spoluzacku (obe maji 4 roky) a jeji maminka, cizinaka, dela praci, ve ktere je nucena na 14dni odjet do zahranici. Nema tady babicky ani kamaradky. Nabidla jsem se, ze ji dceru pohlidam. Ted se mi to ale rozlezelo v hlave. 14 dni je dlouha doba, dite ma urcite jine navyky, nez to moje, navic ta zodpovednost. Co si o tom myslite? Hlidali jste nekdy takto dlouho cizi dite? Jake to bylo? Dekuji za nazory.
@anilwap kolik ti zaplatí?? hlavně pak sepište, že kdyby něco tak můžeš s malou k doktorce ty… já bych do toho šla
@anilwap hlídala jsem mnohem dýl. Problém bych v tom neviděla, když to zaplatí. A dej si zapsat plnou moc na zastupování u dr a pod, kdyby se něco stalo.
Uvazovala jsem, ze si urcite reknu o penize na jidlo, ale jinak bych za to asi nic nechtela, holky jsou kamaradky, tak si rikam, ze si pohrajou a bude veselo (doufam), o penize mi nejde.
@anilwap zas jí nezvykej… jen ať si tě zaplatí
ale pokud je co k čemu tak ti to navrhne sama…
Jabych do toho sla, ale jak pisou holky, chtela bych plnou moc, nejde jen o urazy, ale treba nejaka viroza atd, at to muzes resit u jeji doktorky.
Mnohem vic bych se bala styskani a place, 14 dnu je pro tak male dite dlouha doba
Nech si napsat plnou moc u doktorek, ve školce(pokud to vyžadují) a tak
neviděla bych v tom problém. Jen ať přispěje na jídlo a sepíše ti na co je zvyklá apod. Peníze bych asi za to taky nechtěla, pokud bych na tom nebyla finančně špatně, ale pokud ti nějakou částku nabídne, tak proč ne, můžeš koupit pak něco pro svojí malou.
Jako kdyby mi dala dvojku + litr na jídlo tak by mi to přišlo fajn
nevím jak jste na tom vy finančně
nechci to zase rozpočítávat na hodiny atd… ale kdyby si měla platit klasicky chůvu tak by se nedoplatila ![]()
Já si moc nedokážu přestavit, že bych nechala 4 leté dítě 14 dní u paní, co znám jen ze školky. Od tebe je to moc hezké, ale co by paní dělala, kdyby ses jí nenabídla, že malou pohlídáš?
A ty chodis do prace? Co by bylo, kdyby jeji dite onemocnelo a muselo by zustat doma a tvoje bylo zdrave a slo do skolky? Napise ti doktor osetrovacku na cizi dite? ![]()
@majki.r Taky mě to zarazilo, 4 leté dítě bych snad nechala hlídat dlouholeté dobré kamarádce, ale známé ze školky asi těžko. ![]()
No, ja bych svoje dite asi taky takhle nejake mamince jen tak nesverila na 14 dni, ale zase chapu, ze tady opravdu nikoho nema. Ona mi rikala, ze by ji asi musela vzit ssebou, kdyby nebylo zbyti a cele by se to zkomplikovalo, protze tam bude muset dost cestovat. Co se tyce me prace, ucim na dohodu, takze, do prace teoreticky nemusim, ale co si neodpracuju, nemam. Musela bych doufat, ze budou holky zdrave ![]()