Syna učí písmena ve školce, píše zrcadlově

7009
13.11.14 15:40

Učení písmen ve školce - špatně :-(

Ahoj,
zajimalo by me, jak je to jinde. Syn nastoupil do skolky jako predskolak, predtim absolutne nejevil zajem o pismenka. To se zmenilo, postupne zacal nosit ze skolky prvi pokusy o psani pismenek. Jenze uplne spatne, co jde, tak zrcadlove, pise zezdola nahoru, zprava doleva :zed:
Jsem z toho nestastna, misto aby sel teda do skoly nepolibeny pismenky, pujde s uplne spatnymi navyky :(
To se ted ve skolce uci uz pismenka? Pokud ano, zjevne dost nekompetentne. Chci o tom mluvit s ucitelkami, ale chci mit nejdriv predstavu, jak to probiha.

Samozrejme synovi domlouvam, preucuju a zvazuju nakup nejakych psacich cvicebnic pro predskolaky a nejakou didaktickou prirucku pro prvnaky, aby si spravne navyky zazil co nejdriv.
Nebo co jineho delat? Maji nejakou predskolni pripravu a pracovni sesity, premyslim o koupi stejneho sesitu, ze je budeme doma delat jeste jednou ta cviceni a poradne a spravne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
13.11.14 15:44

U nás umí abesedu- slovně, ale píší jenom ty základy než se začne psát- jakože vlnky, čárky, různé polovlnky atd. atd.. samotné písmena ne.. Jenom co vím, tak se umí všechny děti podepsat tiskacím, ale to asi umí z domova, my jsme teď učily- KUBA napsat taky, protože byl v menšině co se sám nepodepsasl a aby to udělal správně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
13.11.14 15:45

Ve školce se učí písmena? 8o Tak to je dost drsné.
Asi bych se pozeptala v knihkupectví na nějaké sešity
Určitě bych zašla a učitelkou, ještě než si to do té ruky špatně zaučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
13.11.14 15:57

Ve školkách se písmenka neučí. Dospěl do věku, kdy ho to zajímá. Syn (5,5) se ptá, jak se píšou písmenka a pak si píše různé nápisy, samozřejmě zrcadlove, zezdola nahoru, zprava doleva. Je to úplně normální fáze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
13.11.14 15:58
@kvaček píše:
U nás umí abesedu- slovně, ale píší jenom ty základy než se začne psát- jakože vlnky, čárky, různé polovlnky atd. atd.. samotné písmena ne.. Jenom co vím, tak se umí všechny děti podepsat tiskacím, ale to asi umí z domova, my jsme teď učily- KUBA napsat taky, protože byl v menšině co se sám nepodepsasl a aby to udělal správně

Podpis jsem neucila, jeho to fakt nezajimalo a stacila mi zkusenost z mini skolky, kdy do nej jako do 2,5r hustili pocitani, vysledek tehdy byl, ze si zazil chybu, vynechaval ctyrku, tak jsme nic nenacvicovali, nastesti to s tim pocitanim zapomnel, akorat jsem byla na petilete prohlidce za spatnou matku, ze syn neumi do dvaceti :roll:
Ted mi doma seka obracenou jednicku, osmicku ala snehulak :zed: „S“ psane odspodu je taky zazitek :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
13.11.14 16:02

Takhle jsem psala ze začátku já, ale bylo to tím, že jsem levák. Dítě v tom má zmatek, je potřeba ho vzít do PPP a tam ti poradí jak se s dítětem učit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
13.11.14 16:03

U nás ve školce písmenka neučili, ale malej se naučil podepisovat sám a taky to psal zrcadlově, různě nesmyslně a nenechal si to vysvětlit… musím říct, že ho to přešlo s nástupem do školy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
13.11.14 16:04
@gaha píše:
U nás ve školce písmenka neučili, ale malej se naučil podepisovat sám a taky to psal zrcadlově, různě nesmyslně a nenechal si to vysvětlit… musím říct, že ho to přešlo s nástupem do školy :-)

Uf, tohle me celkem potesilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.11.14 16:10

Oni je ve školce učí psace?
podle mě se ve škole budou učit psací písmo, tak je to fuk.
kluka jsem nikdy psát neučila, ve školce taky ne, ale prostě obkresluje. taky píše pozadu, zrcadlově, vzhůru nohama. Jako tragedii to nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.11.14 16:12

Majda psát umí, naučila se to tak nějak sama.
Píše taky všelijak zrcadlově, dosud moc nepochopila mezery mezi slovy…
Nechávám to osudu.

Předpokládám, že ve škole si to poopraví :lol:. Navíc ona teď píše velkým tiskacím, ve škole bude malým psacím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
13.11.14 16:23

Je možné, že se to děti učí navzájem…některé to trochu okoukalo od dospělých (ale špatně),pak to zkouší samo, a když už se dobere k uspokojivému výsledku, ukazuje to dalším…to je také možné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
13.11.14 16:32

@Bibi239 u nás ve školce učí předškoláky písmenka, ale spíš si myslím, že jen poznávat, učí je tiskace napsat křestní jméno a pak je učí slabikovat a rozpoznávat první a poslední písmeno slov.. Taky mám názor, že od toho je škola. Tak trochu mi přijde, na co si hrajou, že by měli rozvíjet spíš formou hádanek, příběhů, uvolnit zápěstí pomocí malování..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1464
13.11.14 16:39

Učení písmenek ve školce je divný :roll:
Psani naopak, zrcadlově apod. bývá bežné ;)
Pa.
 H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
13.11.14 16:44

Rozarku ve skolce pismena neucili, chodila do lesni, tak tam byly jine priority, ale kdyz se zacala zajimat o pismena, tak je taky psala zrcadlove obracene, zleva doprava atd.
kdyz jsme byly u psycholozky na testech skolni zralosti, tak rikala, ze je to bezne

• Citovat
  • Upravit
6499
13.11.14 16:49

Je to úplně normální, buď v klidu. Není moc dospělých, co by psali zrcadlově :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí