Svačinky ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
20.11.14 13:51

Mě to připomíná i situaci ve školách. Jak se to změnilo od dob našich. Teď mají rodiče ve zvyku se prát za své dítě, aby bylo jako ve vatičce. Ale proč. Já si to vůbec nedovedu představit. Jak by to za chvilku vypadalo. Aby se ještě učitelky ptaly každého dítěte, jestli se mu chce ven :nevim:. Nebo jestli má třeba náladu uklidit si po sobě hračky? :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
20.11.14 13:52

Pokud dítě nemá nějakou dietu, tak bych to neřešila.
U nás taky - doma jedla vše, s nástupem do školky bojkotuje téměř vše, včetně toho, co zbožňovala.
Mluvila jsem o tom ve školce s učitelkou a co jsem se nedozvěděla - malá si tam chodí PŘIDÁVAT!!! Včetně svačinek! Učitelka mi říkala, že je skvělý jedlík - nestačila se divit, že mi doma téměř nejí nebo že jí jen suchý rohlík.

A co se týče snídaně - taky mi občas nechce jíst snídani a stát nad ní s bičem a nutit ji do jídla, to fakt ne. I kdyby hladověla celé dopoledne, to ji jednou nezabije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
20.11.14 13:52

@Sibyla0 To s tebou souhlasím. Já taky nejím úplně všechno, ale tohle mi připadá už hodně :nevim: prozradíš recept na celerovou pomazánku? Nějak nevím co zítra k večeři :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.11.14 13:55
@Sibyla0 píše:
U nás teda samozřejmě dají namazané a když opravdu nejí (malá minule dostala tu rybí s sebou do ruky, spěchaly jsme k lékaři a opravdu se jí zvednul žaludek a oslzely jí oči) tak dostanou suchý. Není to problém. To je podobné, jakože některé děti jdou domů po o a některé ne. A ty co spějí jim mávají, rozhodně neřvou, že chtějí jít domů. Stejně tak dítě co je „popelnice“ nebude závidět kamarádovi suchý chleba, ne? Já jsem naopak v šoku, kolik z vás by dítě raději nechalo hlady..

Většinou jsou takhle striktní lidi, kteří mají děti jedlíky. Já taky dřív nechápala, co je na tom, že dítě nejí. Sedni, jez - nechceš, ok, jdi pryč. Ale ve chvíli, kdy mám doma nejedlíka, je to strašný. Chci, aby aspoň ten suchý rohlík snědl. Já taky nepiju teplý mlíko, protože mi nechutná. Když to dítěti nechutná, tak je na místě nějaká domluva. Představa, že jen kvůli nějaký rybičkový nebo jiný pomazánce je dítě o hladu, to je fakt nenormální. Když má dítě dietu, tak mu taky dají jiný jídlo a nezkoumají, jestli ostatní děti nebudou žárlit, že má něco jinýho. Tak ať učitelky rovnou přinesou suchý rohlík a řeknou, že je to dieta.

Já to půjdu řešit do školky přiští týden, moje dítě tam prakticky nic nejí. Podotýkám, že v předchozí školce si i přidával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
20.11.14 13:56

Nečtu všechny příspěvky přede mnou. U dcery ve školce je část pečiva nenamazaná, mohou si vybrat. Syn v životě nic namazaného nesnědl, byl o suchém chlebu, dcera kolikrát jí to, co by v životě doma do pusy nevzala.
Ale také se přimlouvám za aspoň kousek pečiva, byť suchého k tomu mléku, nebo buchty, křupek v jogurtu. Vím, je to děsná otrava, sama to do nich každé ráno cpu pomalu násilím, ale snídaně je fakt důležitá! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.11.14 14:00
@Lakynka píše:
Mě to připomíná i situaci ve školách. Jak se to změnilo od dob našich. Teď mají rodiče ve zvyku se prát za své dítě, aby bylo jako ve vatičce. Ale proč. Já si to vůbec nedovedu představit. Jak by to za chvilku vypadalo. Aby se ještě učitelky ptaly každého dítěte, jestli se mu chce ven :nevim:. Nebo jestli má třeba náladu uklidit si po sobě hračky? :D.

Trochu absurdní srovnání ne? Když dítě donutíš jít ven nebo uklidit hračky - na tom není nic špatného a jsou to povinnosti. Ale donutit ho něco sníst je přece nechutný - neustále tady všichni kecají, jak je důležité snídat atd atd a mít dobrý stravovací návyky a pak budete děti nutit jíst věci, po kterých je jim přinejmenším špatně. By mě zajímalo, co by řekli učitelky, kdyby se jim tam pak dítě pozvracelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
20.11.14 14:01

@fíkofka jako fakt nejí. Já jsem z toho na palici. Starší je kyselina, sní všechno, ve škole si chodí několikrát přidávat. Malá opravdu nejí plátkový sýr ani žervé, nejí šunku, debrecínku, jen suchý salám. Z pomazánek brokolicovou a rybí. Starší se mi snaží pomoct, jídlo vychvaluje, mlaská u něj a malá nic.Ani neochutná, sedí a brečínebo kousne a drží to v puse a brečí. No tak co s ní. Nežaby mi u toho brečela a blila, tak to dám bokem a jí pečivo s máslem. Tlačit ji do toho nemá smysl.To si vždycky vzpomenu na školu, jak děcka všecko co nejedly nacpaly za škraň a šly to vyblít nebo vyplivnout.
Stejně všem díky za názory. Určo z toho něco využiju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.11.14 14:02
@fíkofka píše:
@Sibyla0 To s tebou souhlasím. Já taky nejím úplně všechno, ale tohle mi připadá už hodně :nevim: prozradíš recept na celerovou pomazánku? Nějak nevím co zítra k večeři :D

Tu mívají ve školce, malý chutná, neví, že je z celeru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
20.11.14 14:03

@Janina81 dcera není zrovna úplný jedlík a přesto když nechce, nenutím, ať nejí. :nevim: Je to drobek, ale věřím jí, že neumře hlady :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.11.14 14:04

@Janina81 taky mám nejedlíka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
20.11.14 14:05

@Janina81 já neřekla nic o tom, že je mají nutit :). Ale o tom, že kdyby měli brát ohledy úplně na vše co kde které dítě by si představovalo, tak by to mohlo být těžké potom se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.11.14 14:07

@Lakynka
Hlady asi neumře, ale mně si stěžujou i učitelky, že nic nejí. Dokonce ani těstoviny s omáčkou. A přitom doma to sní. To pro mě znamená, že tam vaří hnusně. Minule se mi i učitelka přiznala, že když měli rybí filé, tak to nejedl nikdo ani učitelky. Tak ono to nebude jen o dítěti, ale třeba i o tom, jak to chutná.
A doma se pak cpe. Dojídá se, protože ve školce se nenajedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
20.11.14 14:11

@jana32 A zkoušela jsi třeba ke snídani krupicovou kaši nebo něco podobnýho? nebo třeba koláč? prostě sladkou snídani? Jako nutit to ne, lepší je to nechat a zkusit třeba za měsíc aby si k tomu neudělala zbytečně odpor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
20.11.14 14:16

U nás nejedlíkům nabídnou i suchý pečivo. Syn je alergický na ryby, takže když je rybí pomazánka dostane jen suché pečivo a když je k obědu třeba file, má jen samotné brambory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
20.11.14 14:22

Já taky nerada vidím vybíravost u syna, zvlášť když vlivem babiček a vlastně i školky nechce ovoce a zeleninu, kterou dříve jedl bez problémů. Ale pokud jde o pomazánky, tak nevidím problém dát radši suché pečivo. Obzvlášť když jim toho z nutričního hlediska nic nedají např. salámová. Manžel takto odmítal jíst ve školce pomazánky, taky byli nekompromisní, nic jiného nedostal a musel to Sníst, takže to většinou vzápětí vyzvracel. Díky tomu už do školky chodit nechtěl(kdo by taky chtěl do školky chodit zvracet) a nakonec si vypěstoval úplný odpor a musela ho hlídat babička. Takže jistě, zkusit to, nechat aspoň ochutnat, ale pokud dítě odmítá či dokonce nadavuje, tak dát prostě suché. Jako z drožďové pomazánky nadavuju dodnes(a to mě nikdo nenutil) a nikdo o mně netvrdí, že jsem kvůli tomu vybíravá :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí