Svačinky ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
20.11.14 14:22

@Janina81 to je zas pak o něčem jiném, když tam obecně mají hnusné jídlo. To by mi vadilo taky :nevim:. Já se vyjadřovala k zakladatelce a tématu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
20.11.14 14:44
@Janina81 píše:
Většinou jsou takhle striktní lidi, kteří mají děti jedlíky. Já taky dřív nechápala, co je na tom, že dítě nejí. Sedni, jez - nechceš, ok, jdi pryč. Ale ve chvíli, kdy mám doma nejedlíka, je to strašný. Chci, aby aspoň ten suchý rohlík snědl. Já taky nepiju teplý mlíko, protože mi nechutná. Když to dítěti nechutná, tak je na místě nějaká domluva. Představa, že jen kvůli nějaký rybičkový nebo jiný pomazánce je dítě o hladu, to je fakt nenormální. Když má dítě dietu, tak mu taky dají jiný jídlo a nezkoumají, jestli ostatní děti nebudou žárlit, že má něco jinýho. Tak ať učitelky rovnou přinesou suchý rohlík a řeknou, že je to dieta.Já to půjdu řešit do školky přiští týden, moje dítě tam prakticky nic nejí. Podotýkám, že v předchozí školce si i přidával.

Já mám také nejedlici a jsem striktní ;) Nechceš, ok, ale nedostaneš nic jiného. Je to totiž třeba rozlišovat jestli to nechce, protože nemá hlad, nebo že chce něco jiného. Já do jídla nenutím, sama jsem to nesnášela. Ale na výběr prostě nedávám :nevim: Protože když vím, že třeba rajskou polévku miluje, ale nechce jí, protože na lince vidí ležet řízky, tak má prostě smůlu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.11.14 15:05

@krtek7489
Taky kolem toho nedělám tanečky a nenabízím deset tisíc věcí, ale upřímně přiznávám, že když vím, že něco jíst nebude, tak se ani nesnažím. My máme kuřecí plátek se zeleninou a bramborama - jemu udělám podušené kuřecí v paprikové omáčce a těstoviny. My máme řízek se salátem, jemu ho dám s chlebem. atd. Když vím, že nejí pomazánky, tak mu je nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
20.11.14 20:30

@Janina81 jani dočetla jsem teď Tvou diskusi a je mi moc líto jak bojujete. Znám problémy s jídlem u obou dětí moc dobře a vím jaké je to někdy fakt peklo. Dcera do dvou let k obědu nepozřela nic jiného než koupené skleničky. Loni nastoupila do soukromé školky, kam vozili jídlo z nedaleké průmyslovky. Kolikrát i učitelky říkaly, že to bylo mastný a přesolený, nebo k svačině tuňáková pomazánka a mléko, tuhle kombinaci bych nedala ani já. Neřešila jsem to moc, protože vím, že je dcera s jídlem hrozná. Dávali jsme jí svačiny z domova a obědy buď někdy snědla, nebo dostala doma, chodila po o. Dnes chodí do státní školky, kde vaří přímo tam a najednou moje nejedlice sní zhruba 80% jídla co tam dostane. Ano je to také hodně tím jak školka vaří i u dětí nejedlíků. Držim palce, aby se to u vás také nějak zlomilo. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí