Svačinky ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1166
20.11.14 12:55

Ono je to hodně o tom, jaké stravovací návyky mají děti doma od miminka. Jestli vůbec někdy doma ochutnali pomazánky, a taky jak to umí kdo připravit. Někdo prostě vařit neumí a děti to pak nejí právě z toho důvodu, že už to jednou jedli a nechutnalo jim to. Mám osobní zkušenost třeba s čočkou na táboře. 10 z 12 dětí řeklo, že ji nejí. Nakonec jí snědli všichni a většina si ještě přidala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
20.11.14 12:56

@eMíša máte dobrou školku. Mě připadá ujetý nutit do dítěte jídlo co mu nechutná. Taky mám jídla co mi nechutnaj a nepozřela bych je. O hladu jsem opravdu nerada, tak proč to dělat dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.11.14 13:01

@narrate u nás byl třeba problém ten, že dcera jídlo ani neochutnala, třeba ta zmíněná čočka. Moc ji nedělám, jednou jsem jí udělala a dcera hned FUJ, to nepapám. Donutila jsem jí ochutnat a pak ji snědla všechnu.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.11.14 13:08

U nás teda samozřejmě dají namazané a když opravdu nejí (malá minule dostala tu rybí s sebou do ruky, spěchaly jsme k lékaři a opravdu se jí zvednul žaludek a oslzely jí oči) tak dostanou suchý. Není to problém. To je podobné, jakože některé děti jdou domů po o a některé ne. A ty co spějí jim mávají, rozhodně neřvou, že chtějí jít domů. Stejně tak dítě co je „popelnice“ nebude závidět kamarádovi suchý chleba, ne? Já jsem naopak v šoku, kolik z vás by dítě raději nechalo hlady..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
20.11.14 13:14

Já jsem v tomhle stará škola. Děti by měly jíst všechno, minimálně ochutnat. Né že řeknou, že nejí žádné pomazánky a já budu vyžadovat ve školce suché rohlíky.
Takže já to mám naopak, jsem ráda, že pomazánky, které já doma ani nevymyslím, mu ve školce dají ochutnat, některé zblajzne za vteřinu, některé mu nechutnají. Ale protože jsem si malého vodila docela dlouho poO, tak vím, že mají pomazánky mooooc dobré :lol: občas sem jí malému snědla, než se vyspinkal :oops:

Navíc ke svačině vždy dostanou kus ovoce nebo zeleniny, takže když by náhodou nesnědl pečivo s pomazánkou, tak hlady nepojde…

To bych se taky mohla začít rozčilovat s obědem, že nejí tamto a tohle a ať mu dají suché těstoviny (s kečupem), no a pak by celá výživa šla totálně do kopru…

a jinak, co se týče poslechu dětí, no, asi bych se zasmála, pokud učitelky nemají lékařské vzdělání, tak si můžou poslouchat co chtějí…ale nebrala bych na to zřetel.
Náš malej poslední dobou lítá po doktorech pořád a když vidím, jak důkladně ho každý doktor poslouchá, tak už vidim v barvách, jak tohle odborné vyšetření budou dělat učitelky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.11.14 13:20

U nás v MŠ je vždy pečivo s pomazánkou, s máslem a pak i suché, tato trojkombinace je vždy. Pracuji tam a vždy respektujeme požadavky dětí a rodičů. A nutit do jídla? Vždy se jen řekne"alespoň ochutnej"a když nechce nejí. Rodiče bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
20.11.14 13:26

U nás nedostávají namazané nic, vždycky ošatku pečiva, a misku s pomazánkou na každý stůl, a každý dítě si buď namaže, nebo sní suchý. i zeleninu mají na společným talířku, a každý si vezme, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17050
20.11.14 13:28
@atominnka píše:
@jana32 u nás ve školce je jen namazanéjá tohle neřeším. Chce jíst, jí, nechce jíst, smůla :nevim: sice to platím a vyhazujou se tím moje peníze, ale myslím si, že není možný takhle dětem pořád podstrojovat. Spíš jsem ráda za to, že se tam naučí jíst to, co dostane. Dcera tedy jí, protože to vidí u dětí. Ale třeba jakoukoli kaši nesní a tu mívají občas k svačině..
Učitelky tedy nenutí sníst, ale co vím, tak děti musí alespoň ochutnat.

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
20.11.14 13:42

@jana32 Já učitelky chápu, děti opravdu chtějí to, co mají jiné, a tvoje dcera podle poho co píšeš nejí skoro nic. Ber to jako možnost, že si odvykne takové, podle mě už dost přehnané vybírání. Jistě nemusí mít každý rád všechno, ale mělo by to mít svéhranice. Do oběda hlady neumře. Nebo jí dej najíst doma těsně před odchodem do školky. A že to platíš? Jo, platíš, však to jíst může a že nejí, není chyba učitelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
@neschopná mamka píše:
Dítě má sníst to, co dostane. Pokud nejí- smůla, bude o hladu, však oni do oběda hlady neumřou :mrgreen: Jsou ve školce, ne interhotelu s menu o pěti chodech. Jedinou výjimkou by měla být dieta při nesnášenlivosti/alergii na potraviny.

Souhlasím. Kdyby se mělo pro každé dítě připravovat jídlo tak, jak to má rádo, tak se ve školce za chvilku zblázní. Dejte dítě do soukromé MŠ, kde to budou nabízet, pokud je to tak velký problém. A hlavně naučte děti ráno snídat ;) Jinak oni mají na jídlo výživové tabulky, které musí splnit a suchým rohlíkem to splní jen těžko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22005
@Sibyla0 píše:
Stejně tak dítě co je „popelnice“ nebude závidět kamarádovi suchý chleba, ne? Já jsem naopak v šoku, kolik z vás by dítě raději nechalo hlady..

Ne, nebude mu ho závidět - vezme si ho taky, když bude mít tu možnost.

Dítě, které nejí namazaný chleba, rozhodně do oběda neumře hlady - taková dramata z toho snad není potřeba dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
20.11.14 13:44

U nás mají skoro denně namazanou pomazánku. Dcera šla do školky s tím, že pomazánky nejedla. A ejhle, najednou je dlabe a spoustu dalších věcí, co doma ne-e. A dobře jí tak, z pomazánky se neotráví a když nejedla, byla by o hladu. Takže bych se s těma dětma až tak nes.rala, nejsou z cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
20.11.14 13:46
@zuzouš píše:
U nás mají skoro denně namazanou pomazánku. Dcera šla do školky s tím, že pomazánky nejedla. A ejhle, najednou je dlabe a spoustu dalších věcí, co doma ne-e. A dobře jí tak, z pomazánky se neotráví a když nejedla, byla by o hladu. Takže bych se s těma dětma až tak nes.rala, nejsou z cukru.
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
20.11.14 13:47
@Sibyla0 píše:
U nás teda samozřejmě dají namazané a když opravdu nejí (malá minule dostala tu rybí s sebou do ruky, spěchaly jsme k lékaři a opravdu se jí zvednul žaludek a oslzely jí oči) tak dostanou suchý. Není to problém. To je podobné, jakože některé děti jdou domů po o a některé ne. A ty co spějí jim mávají, rozhodně neřvou, že chtějí jít domů. Stejně tak dítě co je „popelnice“ nebude závidět kamarádovi suchý chleba, ne? Já jsem naopak v šoku, kolik z vás by dítě raději nechalo hlady..

Já neříkám pojít hlady, ale tak pokud maminka ví, že dítě nejí pomazánky, tak ať doma aspoň snídají :) U nás doma to bylo normální, alespoň to ochutnej a když to vážně nechutná, nechat to být. Ale neříkejte mi, že nejí naprosto žádnou pomazánku, šunku ani sýr :zed: Ještě to chápu u dětí s PAS, ale pokud je holčička zdravá, nevidím žádný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
20.11.14 13:50

@fíkofka no tak to já zase mám pochopení pro děti co doma nesnídají, malá je to samý. A to jsme doma vzhůru třeba hodinu než jdeme a nedostanu do ní nic. Tak pije aspoň teplé mléko.. A pak jí ve školce. Ale zase neříkám denně jíst suchý chleba, jen říkám, že každý má nárok něco nemít rád. Ona klidně zblajzne dva krajíce s celerovou pomazánkou, doma by se toho taky nedotkla, ale třeba ta rybí, ta jí teda dává zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí