Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak jsem si myslela že dcera na Mikuláše do školky tesi. Paní učitelky jsou hodne a chovaji se k dětem jako k vlastním. A ted poraďte prosim, dat 5 do školky nebo ne?
Nějak nechápu proč do školky nedat, když tam dítě chodí?? Já syna určitě dám do školky až bude chodit na Mikuláše. Myslím, že je to pro děcka fajn změna a zpestření ![]()
Tam budou mít určitě také Mikulášský program a odpo doma taky tak jaký problém?
Nechápu ![]()
Naše malá má strach z čertů. Takže jsem se byla zeptat paní učitelky, jestli čerti budou a jestli by mohla malou případně „ochránit“. Paní učitelka nám řekla, že do školky pouští jen hodné čerty a že kdyby zlobili, usměrní je.
Malá totiž přišla s tím, že do školky nepůjde. Tak jsem vymyslela tohle. Pomohlo, těší se.
Moje holky začnou chodit do školky až v únoru, ale tím, že platím „školkovné“ a jsou zapsány ve třídě i nás paní učitelky na Mikuláše pozvaly a rozhodně jdeme ![]()
a taky nechápu, proč by měl zůstat doma, když jinak do školky chodí?
@Anna Ku zeptala bych se předem, jak bude Mikuláš probíhat. Jestli bude i čert ap. Moje starší děti měly ve školce naprosto strašlivého čerta. Vypadal jako lucifer, měl upravený hlas přes zvukovou aparaturu, k tomu další zvukové efekty. Vyděsil i dospělé. Některé děti se pak začaly v noci počůrávat. V naší MŠ naprosto nezvládnutá akce.
Mám ve školce nově poslední dítko a určitě se zeptám, jak přesně bude letos Mikuláš vypadat, pokud bude… Lepší se předem zeptat než mít k smrti vystrašené dítě.
Nad tím jsme nani nepřemýšlela, řekla bych, že porč bxy dítě jít nemělo, že torchu napětí a drravého- rozumného strachu nevadí..
Ale záleží na dětedch třegba ti 3 letí to berou jinak, jak už 5,6 letí
@Anna Ku píše:
Tak jsem si myslela že dcera na Mikuláše do školky tesi. Paní učitelky jsou hodne a chovaji se k dětem jako k vlastním. A ted poraďte prosim, dat 5 do školky nebo ne?
Myslela sis, že se dcera těší - co konkrétně Tě přivedlo k tomu, že teď už si to nemyslíš?
@Eveelin To je síla, to neměli v té školce rozum? To bych si teda stěžovala, chudáci děti.
Omlouvám se za nejasnosti. Moje neteře meli z čerta panyckou hrůzu. Podobě to vypadalo v rodině tak jsem zvažovala nechat ji doma.
Napsala jsem to spatne myslela jsem že dcera do školky nepůjde ale ona se tesi na nadílku ale boji tech čertu. Zase si rikam taky platíme takzvane skolkovne tak asi půjde. Spis me zajímal názor maminek které už s dětmi prozili prvního Mikuláše ve školce