Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak otcem by zůstal dál ne? Když se může starat o cizí, svoje taky zvládne, střídavka bude jemu i milence určitě vyhovovat
Ve finále bys pro sebe měla víc času než teď.
Hodne otcu se zacne svym detem venovat az po rozvodu, kdy „musi“.
@terien Ano, v to doufám. Ale to nezaručuje, že se bude podílet na péči. Uražená ješitnost, vliv milenky, nově nabytá svoboda může udělat své. Ale nejspíš to musím risknout, nechci se tím léta užírat, aby to odneslo mé zdraví.
Bez dětí bych neváhala ani vteřinu.
Říkáš, že peníze nejsou problém. Tak když chceš čas pro sebe, tak si někoho zaplať. Nevím, jak jsou děti velké, ale třeba už by je mohla pohlídat nějaká studentka nebo důchodce ![]()
Tak jestli to vnímáš tak, že bez děti bys neváhala ani vteřinu, tak to udělej. Děti si zvyknou rychle ale tvoje psychika a zdraví je jenom jedno. Obdivuju tvůj klid, s jakým jsi to napsala. ![]()
Asi cítíš správně, že ten tvůj se o děti po rozvodu moc starat nebude a peníze ti taky občas nepošle. Takže bych si srovnala čistě technicky, co je pro tebe výhodnější a podle toho se zachovala. Pokud budeš sama se třemi dětmi, budeš už jen matka a volno nebudeš mít žádné. O volný čas tvého manžela se postará jeho nová přítelkyně.
@Zeoli Děkuji. Nejsem vůbec klidná. Nemůžu jíst, ani spát. Strašně to bolí. Ale čím dřív se rozhodnu, co udělám, tím dřív se to začne zlepšovat. Ubíjí mě ta nejistota.
@Anonymní píše: Říkáš, že peníze nejsou problém. Tak když chceš čas pro sebe, tak si někoho zaplať. Nevím, jak jsou děti velké, ale třeba už by je mohla pohlídat nějaká studentka nebo důchodce
Ano, to bych mohla, ale teď nechci, aby se mi o děti starali cizí lidi. Možná časem, až budou větší.
Mimochodem, proč anonym?
Ahoj, neušetří, protože má milenku. Rozhodni se na základě toho, jak se k tomu postaví. Já jsem zastánce toho dát jednu šanci a pochopit, proč se to stalo. Velká nevýhoda toho dát druhou šanci je ta, že si nevěrník pak dává o dost větší pozor. Pokud se zamiloval, tak to nebude na chvíli. On s tím nebude schopný přestat a milenka ho bude uhánět. Je pak na tobě, kolik toho jsi schopná zvládnout. Pak napiš, co ti k tomu řekl. Přeji hodně sil ![]()
@Anonymní píše:
@Zeoli Děkuji. Nejsem vůbec klidná. Nemůžu jíst, ani spát. Strašně to bolí. Ale čím dřív se rozhodnu, co udělám, tím dřív se to začne zlepšovat. Ubíjí mě ta nejistota.
Nezačne se to hned zlepšovat. Teprve fičak nastane. Jen se musíš rozhodnout, jestli ten fičak bude teď a nebo až později. Radim začít hned, protože pak budeš litovat každého dne, kdy jsi tu agonii prodluzovala. Stejně tě nechce. Nic není ve tvých rukách. Bolí to, to je jasné, ale chtěla bys ho i kdyby se s milenkou rozešel?
@Uslava Vím, že to nejhorší mě teprve čeká. Rozumově ho nechci, ale citově si nejsem jistá. Neumím teď rozlišit, jestli ho pořád miluji, nebo se jen bojím být bez něho.
@LukeR1 Problém je, že cokoliv mi řekne, s velkou pravděpodobností nebude pravda. Je velmi zdatný řečník. Proto se chci rozhodnout sama.
I kdyby se s ní rozešel, nemá to jak dokázat. A když nebude tato, může být příště jiná.
@Anonymní píše:
@Uslava Vím, že to nejhorší mě teprve čeká. Rozumově ho nechci, ale citově si nejsem jistá. Neumím teď rozlišit, jestli ho pořád miluji, nebo se jen bojím být bez něho.
City jen tak nezahodiš, to je jasné. Záleží na vás obou. Já jsem vždy pro další šanci. Jen jednu.
Samozřejmě záleží na chlapovi, jak se bude mít k dětem s jak je máš staré, ale moje zkušenost je taková, že tatínek má děti dvě odpoledne v týdnu s co 14 dní víkend a tolik volnyho času jsem za 10 let, co mám děti, nikdy neměla…já chtěla taky nejdřív lepit dlouhodobou nevěru…ale když jsem pochopila, že dotyčnou má rád, tak to byl při mě konec…ti už není úlet, ale vztah vedle a z mého manžela mi bylo na
. Taky jsem byla nejdřív total v šoku…
Ahoj všem,
přišla jsem manželovi na nevěru. Poměr začal před početím našeho nejmladšího, takže dlouhodobá záležitost. On neví, že to vím. Chci si to v klidu promyslet, než to s ním proberu.
Nejsem si jistá, zda se rozvést. Kdyby to byl jeho jediný nedostatek, asi bych to časem zkousla. Ale je také finančně nezodpovědný, což je dost stresující, a připadám si, že mám o dítě víc. Nejedná se o dluhy, ale nic neušetří.
Jinak mě informace o milence zaskočila, chová se ke mě i dětem hezky. Chemie je mezi námi i po těch letech skvělá.
Milenka se zamilovala, a ukončila vztah s otcem svých dětí. Nejspíš očekává, že se k ní manžel odstěhuje.
Nemyslím si, že by odešel sám od sebe, spíš pokud ho vyhodím.
Na jednu stranu není co řešit. Zklamal mou důvěru, a není to jednorázový úlet.
Na druhou stranu mám strach, jak zvládnu děti sama. Nejde mi o finance, ale o čas. Bojím se, že budu žít jen jako matka. Už během RD jsem potřebovala pár hodin týdně pro sebe, abych nezešílela. Rodina by mi pomohla, ale určitě ne pravidelně.
Neumím rozlišit, jestli se jen bojím neznámého, nebo dělám unáhlené závěry, a kvůli dětem bych měla manželství zkusit udržet.
Děkuji za názory