Mimčo a štěně

Anonymní
31.7.16 14:10

Mimco a štěně

Ahojky prosím anonymně, je tady dost z mé rodiny a nechci plasit dokud to není úplně aktuální :) chtěla jsem se spis poradit tech co to tak třeba taky měli.. Máme dvouměsíční mimco, úžasný hodny zdravý blbe řečeno v ničem nás neomezuje žijeme jako předtím jen je nás víc. Dostali jsme nabídku na štěňátko. Kdysi jsme psy měly konkrétně tu samou rasu, jde o staforda, zkušenosti s tímto plemenem máme hodně tak prosím nechci odpovědi typu je to bojové plemeno k dětem ne :-) jde mi hlavně o to zda se dá zkloubit štěně a dítě.. Více méně bude to hlavně na mě manžel chodí do práce tak jestli z toho mezesilim. Štěňátku je 5 měsíců takže základ už má ale zda se to dá když jste doma s malým a do toho venčení, cvičení a tak. četla jsem ze je lepší hafana pořizovat před porodem ale tohle je taková nečekaná nabídka, pejsek je úžasnej ale trochu se bojím zda jde oboje v pohodě zvládnout?? :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1750
31.7.16 14:19

Já bych do toho nešla a už vubec ne u takové rasy.
Máme taky pejska a pak přišlo mimčo, ale psici bylo už 5 let když přišlo malé, takže už je vychovaná a není s ní vůči dítěti problém, mě nejvíc vadí venčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.16 14:21

Já nevím, ale co kdyby dítě mělo alergii na psy nebo na srst? :think: Zkoušky na alergii se u takto malých nedělají, popřípadě od 1 roku a výše. Ale pokud to chcete risknout, tak si myslím, že pokud by to bylo OPRAVDU ještě štěně a pokud by se stíhalo venčit, tak je to super nápad i pro to mimčo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
31.7.16 14:21

Tak moje sestra nedávno řešila podobný problém, má dvě malé děti (3 a 1,5) a přišli o pejska. Rozhodovali se zda si vzít štěně, už dospělého nebo být bez. Nakonec vzhedem k tomu, jak starší dítko to bez psa špatně neslo (pořád se plal, kde je pejsek, co se stalo), tak narychlo pořídili štěně a jsou za to rádi. Zvládají to dobře, ale ona už byla s dětmi a psem sehraná před tím, jen to štěně je samozřejmě o dost náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.7.16 14:25

Nevím, psí puberťák a batole v počínajícím období vzdoru asi může být trochu náročná směs :lol:
A ani nemusí jít o ten vzdor, pro mě osobně je období od cca roku do dvou let děcka asi „nejhorší“, nejnáročnější na pozornost a mít k tomu psa vyžadujícího taky dost pozornosti bych asi dobrovolně nechtěla.

Ale nejspíš nebudeš první ani poslední :nevim: těžko říct, třeba zrovna budou pes i mimino těžce v klidu. Nebo to budou dva poděsové a ty si budeš za pár měsíců hledat nějakou vhodnou větev :mrgreen: - Dá se spolehnout na otce děcka, bude se účastnit?

Příspěvek upraven 31.07.16 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.16 14:26

Právě já vidím výhodu toho ze pejsek je naučený chodit ven ze se ho to nemusí učit a utirat louzicky..navíc je ve veku kdy už se učí a měli jsme ho tady přes den a úplně super. Jenže je něco jiného když pak de domu než když tady bude na porad, myslím ze když bude vyrůstat s malým ze je to taky fajn :-) ale jsem hrozně na vážkách.. Brala bych ho všem deseti ale to ale tam trochu je :-)

• Citovat
  • Upravit
853
31.7.16 14:28
@Anonymní píše:
Ahojky prosím anonymně, je tady dost z mé rodiny a nechci plasit dokud to není úplně aktuální :) chtěla jsem se spis poradit tech co to tak třeba taky měli.. Máme dvouměsíční mimco, úžasný hodny zdravý blbe řečeno v ničem nás neomezuje žijeme jako předtím jen je nás víc. Dostali jsme nabídku na štěňátko. Kdysi jsme psy měly konkrétně tu samou rasu, jde o staforda, zkušenosti s tímto plemenem máme hodně tak prosím nechci odpovědi typu je to bojové plemeno k dětem ne :-) jde mi hlavně o to zda se dá zkloubit štěně a dítě.. Více méně bude to hlavně na mě manžel chodí do práce tak jestli z toho mezesilim. Štěňátku je 5 měsíců takže základ už má ale zda se to dá když jste doma s malým a do toho venčení, cvičení a tak. četla jsem ze je lepší hafana pořizovat před porodem ale tohle je taková nečekaná nabídka, pejsek je úžasnej ale trochu se bojím zda jde oboje v pohodě zvládnout?? :-)

Náročné to je, záleží, kolik povinností máš ještě mimo, jak velký být nebo dům uklízíš atd. My tedy velký dům, starší dítě - škola a učivo, velká zahrada, mimino a do toho štěně. Bylo toho na mě dost a to máme psa nenáročného na výcvik, spíš na údržbu, rozhodně bych si sama přála mít víc času na psa, ale momentálně to prostě nejde. U nás to náročné je. Nejhorší bylo, když mě budilo mimino na kojení po dvou hodinách a pes v noci cca 2-3 na venčení, Nebo když měl pes blicí a průjmové noci a do toho mimino…no prostě někdy je toho moc. Já bych podruhé psa pořídila do většího klidu a ne k miminu. Ale jestli nemáš tolik povinností jiných, tak to může být fajn. Pes potřebuje hodně pozornosti a mimino také. Navíc staford :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.16 14:30

@Pipet jo v něm není žádnéj problém naopak ten by psa uvítal a utahal jen přes den kdy je v práci tak by to bylo na mě.. I s malým pomáhá jelikož nekojim tak malého krmí koupe takže když přijde domů zajistí malého já si mohu udělat co potřebuji v klidu a de se ven a tak.. Navíc malej není problémové mimco a manžel šlape jak hodinky takže toho se nebojím když bude doma tak pohoda taky o tech několik hodin kdy s nimi budu sama :D

• Citovat
  • Upravit
220
31.7.16 14:30
@Anonymní píše:
Ahojky prosím anonymně, je tady dost z mé rodiny a nechci plasit dokud to není úplně aktuální :) chtěla jsem se spis poradit tech co to tak třeba taky měli.. Máme dvouměsíční mimco, úžasný hodny zdravý blbe řečeno v ničem nás neomezuje žijeme jako předtím jen je nás víc. Dostali jsme nabídku na štěňátko. Kdysi jsme psy měly konkrétně tu samou rasu, jde o staforda, zkušenosti s tímto plemenem máme hodně tak prosím nechci odpovědi typu je to bojové plemeno k dětem ne :-) jde mi hlavně o to zda se dá zkloubit štěně a dítě.. Více méně bude to hlavně na mě manžel chodí do práce tak jestli z toho mezesilim. Štěňátku je 5 měsíců takže základ už má ale zda se to dá když jste doma s malým a do toho venčení, cvičení a tak. četla jsem ze je lepší hafana pořizovat před porodem ale tohle je taková nečekaná nabídka, pejsek je úžasnej ale trochu se bojím zda jde oboje v pohodě zvládnout?? :-)

Taky máme doma roční dítě a stafordku a řeči typu bojové plemeno jsou zcestné, to může napsat jen ten kdo to plemeno nezná a neví, že se i mimo jiné používá ke canisterapii.. Agresivní jezevčík může dítě ublížit úplně stejně. Každopádně k tvému dotazu zvládnout se to určitě dá, jen to bude hodně náročný i když je mu už 5 měsíců, tak by se to snad dalo zvládnout, jde o to, jestli budete mít i dostatek času na to, abyste se i pejskovi dostatečně věnovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.7.16 14:32
@Anonymní píše:
Právě já vidím výhodu toho ze pejsek je naučený chodit ven ze se ho to nemusí učit a utirat louzicky..navíc je ve veku kdy už se učí a měli jsme ho tady přes den a úplně super. Jenže je něco jiného když pak de domu než když tady bude na porad, myslím ze když bude vyrůstat s malým ze je to taky fajn :-) ale jsem hrozně na vážkách.. Brala bych ho všem deseti ale to ale tam trochu je :-)

No jo, ale to máš dvouměsíční ležící mimino, za půlroku může mydlit bytem po čtyřech, žrát psovi z misky, věčně ho pronásledovat a „mordovat“, do toho pes si usmyslí, že už se naposlouchal dost a zkusí nějakou tu revoltu…
Uvažuj hodně dopředu, teď je to jasné, že úplně v klídečku. Mimino nehybné, pes už celkem naučený se nevenčit doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
31.7.16 14:34

Není pes jako pes.
Tak venčení je to nejmenší, to prostě vezmeš ke kočáru a šup ven…horší je výběr plemena. Staford potřebuje klidného vyrovnaného majitele s dostatkem času na výcvik a pohyb…Kdyby to byl ještě nějakej vyloženě rodinej mazel, tak bych o tom uvažovala…ale staforda…do toho bych s miminem nešla, pokud bych nebyla nějaká zkušená chovatelka podobných plemen. POčkej, až ti začne prcek méně spát a více běhat, začnou růst zuby atdatdatd… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.16 14:34

Máme byt 3+1 a zahradu.. Ale náročné dny vyloženě nemam občas mám až moc času a naštěstí malej v noci spí i sedm hodin v kuse nají se a dá si ještě tak tři takže v tomhle super já vařím poklidim a pohoda

• Citovat
  • Upravit
853
31.7.16 14:38
@Verca1901 píše:
Taky máme doma roční dítě a stafordku a řeči typu bojové plemeno jsou zcestné, to může napsat jen ten kdo to plemeno nezná a neví, že se i mimo jiné používá ke canisterapii.. Agresivní jezevčík může dítě ublížit úplně stejně. Každopádně k tvému dotazu zvládnout se to určitě dá, jen to bude hodně náročný i když je mu už 5 měsíců, tak by se to snad dalo zvládnout, jde o to, jestli budete mít i dostatek času na to, abyste se i pejskovi dostatečně věnovali.

Prosím tě, canisterapii může dělat perfektně vycvičený pes, ne půlroční štěně. Nepiš bláboly. Jozefčíka bych taky k miminu nechtěla. Jsou i jiný psi než staford a jezevec :roll: Rozhodně jde i o psa, který má své potřeby a jde o to, jestli dneska v pohodně novomaminka nebude za pár měsíců s nervama v kýbli, protože… mimino, manžel v práci a štěně staforda. Tohle si musí člověk sakra dobře rozmyslet a nebulíkovat druhým na nos, že na plemeni nezáleží :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
31.7.16 14:39

Mame 2stafordy, 3r - ten je u nasich na na baraku a 9m stene, bydli s nami v byte, a jsou to nej kamosi vsici 3, mam s nimi zkusenost, vim co na ne plati, jsou s PP takze jsou tam i,,dobre,, geny, kdyz je nekdo nouma neumi vychovat ani labradora nebo jorksira, ti pak take muzou kousnout pri spatne manipulaci, pritelova sestra ma labradora a jeji 3lete dite mu ublizovalo, hazel po nem kaminky, mlatil do nej klackem, tak se pes logicky ohnal, ale jestli nekomu prijde normalni, mlatit ho ze srandy, ok… ja dite nezpoustim z oci, kdyz mala (7m) si sedne automaticky k ni jde hafan podeprit, ona ho poplacava po hlave a pes lezi a chrape, nebo mala usne a u postylky pes ocumuje a hlida, mrnous lezi na brise on ji popostrkuje do zadku cumakem:D kdyby mu neco vadilo, sel by od ni dal. Kdyz jedu k nasim tak i s hafanem a to tam pak radi pod dohledem vsichni 3:D je to super, nasi meli taky pitbula a policejniho NO kdyz jsme byli maly, ja si to nepamatuju, ale ziju.. Nemuzes tu brat rady od lidi co s tim plemenem nemaji zkusenost!!!

Příspěvek upraven 31.07.16 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.16 14:40

Já tyhle hafany měla od malička tedy rodiče, s manželem jsme taky jednoho měli a manžel hlavně cvičil psy na cvičáku takže výchovy a času pro něj se moc nebojím, doma zavrenej vážně nebude navíc i my jsme celkem hodně akční.. Ale přesně i tak dítě bude růst řas aby mi nesvihlo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný