Mimčo na stojáka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
29.11.10 12:48

Naše malá, 1O týdnů, tuhle polohu taky miluje a je tak jedině spokojená, v jiné začne plakat, takže takhle nosíme.Klubíčko moc ráda nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.11.10 12:49

Když nosíte nastojato, zkuste se podívat do zrcadla, nebo ať vás někdo vyfotí, jak vypadá ta miminčí páteř (ideálně experimentovat s nahatým miminkem).
Pak se můžeme bavit o tom, jestli to nevadí a jestli je lepší „že neřve“, nebo sice bude chvíli trvat, než si na jinou polohu zvykne, ale záda poděkujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
29.11.10 12:53

a co tak na tygrika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.11.10 13:34

Ahoj,nosim ho v klubíčku,a ze začátku jsem ho taky nosila na stojáka.Švagrová mi půjčila knížku „Něžná náruč rodičů“ a tak píčou,jak moc je to pro dítě čkodlivé.Od té doby ho nosím v klubíčku,ale on už se docela hýbe sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
29.11.10 13:34

Starsiho jsem nenosila na stojaka vubec a ani za nic.Mladsiho ano,kvuli silnemu refluxu.Klubicko neprichazi vubec v uvahu,to hned blije jako aminka i po 2h po jidle.No snazim se to omezovat,a s jeho vahou stejne moc nenosit :mrgreen: ,nejcasteji oba lezime na zemi vedle sebe

Příspěvek upraven 29.11.10 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
29.11.10 13:35

Naše malá zbožňovala nošení na tygříka. To měla bezvadný přehled. Dr. na neurologii nám to ovšem zatrhla a doporučila klubíčko, ale protože byla dost blicí, tak jí to nedělalo dobře, takže pro nás vlastně žádné vhodné nošení nebylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
29.11.10 13:36

mě doktorka říkala,že na stojáka minimálně,na odříhnutí a dost, ze začátku jsme nosili na miminko-to byl v zavinovačce,pak když začali trošku prdíky tak do klubíčka a teď jednu ruku mezi nohy,hlavu opřenou ruku a je jakoby na šikmo :wink: …teď zase občas na stojáka,ale malej nebyl nikdy( zatím) moc chovací miminko,v náruči nikdy neusne a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
29.11.10 13:51

Takhle malé miminko ve vyvýšeném klubíčku nebo na tygříka.

Jak začali trošku ovládat hlavičku (kolem 3. měsíce), tak na „klokánka“ - čelem od sebe, jedna ruka pod hrudníkem, zadeček se opírá o moje břicho, druhá ruka tiskne rozkrok v oblasti plenky směrem k mému břichu (ale ta druhá ruka ani není moc potřebná, dá se to v pohodě jen jednou).

Ve svislé poloze jen na odříhnutí, jinak nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.11.10 13:54
BohunkaP píše:
Jak začali trošku ovládat hlavičku (kolem 3. měsíce), tak na „klokánka“ - čelem od sebe, jedna ruka pod hrudníkem, zadeček se opírá o moje břicho, druhá ruka tiskne rozkrok v oblasti plenky směrem k mému břichu (ale ta druhá ruka ani není moc potřebná, dá se to v pohodě jen jednou).

Tak tohle bych taky moc nedoporučovala. Klokanka hadr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
29.11.10 13:58

http://mladazena.maminka.cz/…vi/53a_2.jpg
http://mladazena.maminka.cz/…/60klubb.jpg

Vyvýšené klubíčko

http://mladazena.maminka.cz/…vi/40c_2.jpg

Tygřík

V tygříkovi si zároveň dobře posiluje krční a zádové svalstvo, když miminko nerado leží na bříšku, dá se to tímto do jisté míry nahradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
29.11.10 14:02
rozmary píše:
Ahoj,jak chováte miminka?Ptám se protože nejoblíbenější poloha naší malé je na stojáka,aby měla přehled.Vím že je to úplně blbí a že se takhle mimina nesměj nosit,jenže v koši brečí,na ruce brečí na stojáka je spokojená,co s tím,asi jí toí těžko odnaučím :-? jsou jí dva měsíce,hlavičku už pěkně drží.

taky jsem tak nosila, ale byl nasledne krivej - nicmene rehabka tvrdila, ze to je jeste z delohy, tak nevim, jestli jsem to zprasila, nebo ne. Vyrazne krivejsi byl po dvoudennim pokusu navyknout na satek.
trosku jsme cvicili a je OK, zadna trvala vada. teda doufam

jinak uprimnou soustrast, tyhle mimina jsou fakt narocny. na druhou stranu uvidis, ze s postupem casu budes mit vetsi a vetsi klid, a kdyz si jine maminy zacnou stezovat, ze jim dite leze a ze jim zacalo prave hlidani, ty si odfopuknes, ze ti pukla prace odpadla, konecne se zabavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.11.10 14:07

Pudlo, tak teď máš ale véélkou pravdu. Maminky se hroutili, že se děti začínají víc hýbat, lézt, chodit a já s každým pokrokem měla práce paradoxně míň a míň :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22031
29.11.10 14:08
Cappy píše:
BohunkaP píše:
Tak tohle bych taky moc nedoporučovala. Klokanka hadr

To je z Kiedroňové… :wink: Asi jsem to jen nepopsala nejlíp. :oops: Páteř tady není ve svislé poloze, plně spočívá na ruce pod břichem. V podstatě tygřík jiným směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.11.10 14:13
BohunkaP píše:
To je z Kiedroňové… :wink: Asi jsem to jen nepopsala nejlíp. :oops: Páteř tady není ve svislé poloze, plně spočívá na ruce pod břichem. V podstatě tygřík jiným směrem.

Tak to se omlouvám, podle popisu jsem si vybavila dítě visící za rozkok, zády opřené o břicho rodiče, páteř nepřirozeně prohnutá, nožky visí dolů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
29.11.10 14:14

tak jsem docetla a koukam, ze se tu opet objevily nazory, ze kazde mimino si zvykne na vsechno - no ja skutecne nevim po kolika projecenych dnech, uzlikach na hlasivkach a podobne by si moje dite zvyklo, nicmene ja na to fakt nerva nemela a zpetne se vubec za to nestydim, takovy proste byla situace - prvomatka nevyspala, rozhozena a netolerujici detsky plac - at uz to bylo dobre, nebo ne, jinak to neslo.

ja celkem zavidim maminam, co maji hodne dite snasejici jakoukoliv polohu a hezky si hraji hodinu samy pod hrazdickou, zavidim ale i tem, ktere maji tvarne dite a po treba dvou dnech si na neco nepohodlneho navyknout a jsou nadale OK.

Kazde dite je ale jine a co zabira 99,9% nezabira tomu 0,1% - a je nas tady dost, aby se nektera z toho 0,1% mezi nami nasla. Tech 99,9% je dost dobry duvod doporucene chovani zkusit, ale neni to duvod mesice se s tim morit a tryznit sebe i dite.

V tom ohledu se mi moc libi komunikace moji tchyne, sama od sebe nic neradi a kdyz uz se ji zeptam, tak nerika „delej to takhle, to se ma takhle“ ale rekne „ja to delam takhle, me se osvedcilo…“ … maly rozdil, ale reknete samy, co by vam bylo prijemnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí