Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Naše malá, 1O týdnů, tuhle polohu taky miluje a je tak jedině spokojená, v jiné začne plakat, takže takhle nosíme.Klubíčko moc ráda nemá.
Když nosíte nastojato, zkuste se podívat do zrcadla, nebo ať vás někdo vyfotí, jak vypadá ta miminčí páteř (ideálně experimentovat s nahatým miminkem).
Pak se můžeme bavit o tom, jestli to nevadí a jestli je lepší „že neřve“, nebo sice bude chvíli trvat, než si na jinou polohu zvykne, ale záda poděkujou.
Ahoj,nosim ho v klubíčku,a ze začátku jsem ho taky nosila na stojáka.Švagrová mi půjčila knížku „Něžná náruč rodičů“ a tak píčou,jak moc je to pro dítě čkodlivé.Od té doby ho nosím v klubíčku,ale on už se docela hýbe sám.
Starsiho jsem nenosila na stojaka vubec a ani za nic.Mladsiho ano,kvuli silnemu refluxu.Klubicko neprichazi vubec v uvahu,to hned blije jako aminka i po 2h po jidle.No snazim se to omezovat,a s jeho vahou stejne moc nenosit
,nejcasteji oba lezime na zemi vedle sebe
Příspěvek upraven 29.11.10 v 13:35
Naše malá zbožňovala nošení na tygříka. To měla bezvadný přehled. Dr. na neurologii nám to ovšem zatrhla a doporučila klubíčko, ale protože byla dost blicí, tak jí to nedělalo dobře, takže pro nás vlastně žádné vhodné nošení nebylo ![]()
mě doktorka říkala,že na stojáka minimálně,na odříhnutí a dost, ze začátku jsme nosili na miminko-to byl v zavinovačce,pak když začali trošku prdíky tak do klubíčka a teď jednu ruku mezi nohy,hlavu opřenou ruku a je jakoby na šikmo
…teď zase občas na stojáka,ale malej nebyl nikdy( zatím) moc chovací miminko,v náruči nikdy neusne a tak
Takhle malé miminko ve vyvýšeném klubíčku nebo na tygříka.
Jak začali trošku ovládat hlavičku (kolem 3. měsíce), tak na „klokánka“ - čelem od sebe, jedna ruka pod hrudníkem, zadeček se opírá o moje břicho, druhá ruka tiskne rozkrok v oblasti plenky směrem k mému břichu (ale ta druhá ruka ani není moc potřebná, dá se to v pohodě jen jednou).
Ve svislé poloze jen na odříhnutí, jinak nikdy.
BohunkaP píše:
Jak začali trošku ovládat hlavičku (kolem 3. měsíce), tak na „klokánka“ - čelem od sebe, jedna ruka pod hrudníkem, zadeček se opírá o moje břicho, druhá ruka tiskne rozkrok v oblasti plenky směrem k mému břichu (ale ta druhá ruka ani není moc potřebná, dá se to v pohodě jen jednou).
Tak tohle bych taky moc nedoporučovala. Klokanka hadr
http://mladazena.maminka.cz/…vi/53a_2.jpg
http://mladazena.maminka.cz/…/60klubb.jpg
Vyvýšené klubíčko
http://mladazena.maminka.cz/…vi/40c_2.jpg
Tygřík
V tygříkovi si zároveň dobře posiluje krční a zádové svalstvo, když miminko nerado leží na bříšku, dá se to tímto do jisté míry nahradit.
rozmary píše:
Ahoj,jak chováte miminka?Ptám se protože nejoblíbenější poloha naší malé je na stojáka,aby měla přehled.Vím že je to úplně blbí a že se takhle mimina nesměj nosit,jenže v koši brečí,na ruce brečí na stojáka je spokojená,co s tím,asi jí toí těžko odnaučímjsou jí dva měsíce,hlavičku už pěkně drží.
taky jsem tak nosila, ale byl nasledne krivej - nicmene rehabka tvrdila, ze to je jeste z delohy, tak nevim, jestli jsem to zprasila, nebo ne. Vyrazne krivejsi byl po dvoudennim pokusu navyknout na satek.
trosku jsme cvicili a je OK, zadna trvala vada. teda doufam
jinak uprimnou soustrast, tyhle mimina jsou fakt narocny. na druhou stranu uvidis, ze s postupem casu budes mit vetsi a vetsi klid, a kdyz si jine maminy zacnou stezovat, ze jim dite leze a ze jim zacalo prave hlidani, ty si odfopuknes, ze ti pukla prace odpadla, konecne se zabavi.
Pudlo, tak teď máš ale véélkou pravdu. Maminky se hroutili, že se děti začínají víc hýbat, lézt, chodit a já s každým pokrokem měla práce paradoxně míň a míň ![]()
Cappy píše:BohunkaP píše:Tak tohle bych taky moc nedoporučovala. Klokanka hadr
To je z Kiedroňové…
Asi jsem to jen nepopsala nejlíp.
Páteř tady není ve svislé poloze, plně spočívá na ruce pod břichem. V podstatě tygřík jiným směrem.
BohunkaP píše:
To je z Kiedroňové…Asi jsem to jen nepopsala nejlíp.
Páteř tady není ve svislé poloze, plně spočívá na ruce pod břichem. V podstatě tygřík jiným směrem.
Tak to se omlouvám, podle popisu jsem si vybavila dítě visící za rozkok, zády opřené o břicho rodiče, páteř nepřirozeně prohnutá, nožky visí dolů..
tak jsem docetla a koukam, ze se tu opet objevily nazory, ze kazde mimino si zvykne na vsechno - no ja skutecne nevim po kolika projecenych dnech, uzlikach na hlasivkach a podobne by si moje dite zvyklo, nicmene ja na to fakt nerva nemela a zpetne se vubec za to nestydim, takovy proste byla situace - prvomatka nevyspala, rozhozena a netolerujici detsky plac - at uz to bylo dobre, nebo ne, jinak to neslo.
ja celkem zavidim maminam, co maji hodne dite snasejici jakoukoliv polohu a hezky si hraji hodinu samy pod hrazdickou, zavidim ale i tem, ktere maji tvarne dite a po treba dvou dnech si na neco nepohodlneho navyknout a jsou nadale OK.
Kazde dite je ale jine a co zabira 99,9% nezabira tomu 0,1% - a je nas tady dost, aby se nektera z toho 0,1% mezi nami nasla. Tech 99,9% je dost dobry duvod doporucene chovani zkusit, ale neni to duvod mesice se s tim morit a tryznit sebe i dite.
V tom ohledu se mi moc libi komunikace moji tchyne, sama od sebe nic neradi a kdyz uz se ji zeptam, tak nerika „delej to takhle, to se ma takhle“ ale rekne „ja to delam takhle, me se osvedcilo…“ … maly rozdil, ale reknete samy, co by vam bylo prijemnejsi.