Mimčo na stojáka

rozmary
29.11.10 11:58

mimčo na stojáka

Ahoj,jak chováte miminka?Ptám se protože nejoblíbenější poloha naší malé je na stojáka,aby měla přehled.Vím že je to úplně blbí a že se takhle mimina nesměj nosit,jenže v koši brečí,na ruce brečí na stojáka je spokojená,co s tím,asi jí toí těžko odnaučím :-? jsou jí dva měsíce,hlavičku už pěkně drží.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
29.11.10 12:03

Ahoj,já malého taky takhle nosím a už teda od začátku,to je špatně jo? :oops: teda když nedržel hlavičku,tak jsem mu jí držela,ted už jí drží sám.jsou mu 3 a půl měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
29.11.10 12:03

No a co do klubíčka. Opřeš si jí zádama o svůj hrudník. Jednu ruku dáš pod kolínka, druhou ruku pře hrudníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
29.11.10 12:04

Tak naší malé bude 6 týdnů a taky ráda na stojáka,to kouká a je v klidu a nebrečí,hlavně má o všem přehled :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
29.11.10 12:04

V porodnici nám ukazovali polohu při nošení - na stojáka jakoby v klubíčku - dítě mám zádama k sobě, jednou rukou držím kolem hrudníčku, druhou pod zadečkem. A poloha na odkrknutí všude možně doporučená je taky na stojáka, přes rameno. Nebo jak to myslíš to „na stojáka“?
Obě děti jsem nosila/nosím jak jsem popsala, plus na tygříka. Ležící na rukách „jako miminko“ mi oba řvali jako tur :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
29.11.10 12:08
Ywett píše:
V porodnici nám ukazovali polohu při nošení - na stojáka jakoby v klubíčku - dítě mám zádama k sobě, jednou rukou držím kolem hrudníčku, druhou pod zadečkem. A poloha na odkrknutí všude možně doporučená je taky na stojáka, přes rameno. Nebo jak to myslíš to „na stojáka“?
Obě děti jsem nosila/nosím jak jsem popsala, plus na tygříka. Ležící na rukách „jako miminko“ mi oba řvali jako tur :nevim:
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
29.11.10 12:08
kamikaa píše:
Ahoj,já malého taky takhle nosím a už teda od začátku,to je špatně jo? :oops: teda když nedržel hlavičku,tak jsem mu jí držela,ted už jí drží sám.jsou mu 3 a půl měsíce.

Sám si ji sice drží, ale v poměru k tělíčku je hlava příliš těžká a tlačí na páteř.
Nosit ve vertikálu se smí, ovšem musí se docílit pořádné fixace zad a hlavičky, což se vám na rukách nikdy nepovede :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
29.11.10 12:20

hmm :-( ,takže do klubíčka to se mu taky zamlouvá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
29.11.10 12:22

Není to nejzdravější poloha, ale já tak nosila také převážně..Jiná poloha se tolik nelíbila a o držení hlavičky a celkové podpírání jsem se hodně snažila.
Klubíčko u nás neprošlo.
Takže proč ne, ale pozor na hlavu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.11.10 12:23

Nosila jsem v klubíčku, podle mě ta páteř není stavěná u tak malých dětí na to, aby přímo po celé délce nesla hlavičku. Jako něco jiného je dát dítě na chvilku na stojáka odříhnout, ale nosit tak třeba dohromady přes den hodinu a víc, to asi není úplně ideál.
Spousta lidí nadává na Kiedroňovou, jako jasně, že dítě s velkým refluxem se mi v klubíčku může zeblít, protože se zmáčkne bříško, ale jinak ten odpor nechápu, všechno to zdvihání nabalováním, klubíčkování a jiné polohy má podle mě vymakané dobře.

Plus teda já klubíčko používala dost dlouho, syn nedržel hlavu snad do 5m, tak to pro nás bylo o to důležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.11.10 12:23

Nebo ten „tygřík“, zkus to najít někde… Majda tak kolikrát usnula. Jsem ji nosila, a najednou cítím, jak „zvláčněla“ a ejhle, chrněla=)
Jinak doporučuju mrknout do knížky „něžná náruč rodičů“ od Evy Kiedroňové, je sice taková jako hodně přísná, taky jsem občas i Majdu miminko držela podle ní špatně - ale fakt je dobré se do ní podívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
29.11.10 12:24

Taky malou nosíme na stojáka už od malička,nerada se nosí jako miminko v náručí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
29.11.10 12:32

náš první syn se taky chtěl nosit jen takhle, my jsme tomu říkali „na čumendu“ - prostě pořád koukal mi jako za rameno, v poloze jako při kojení prostě řval, druhý synek zase chce nosit jen v té poloze jako na kojení, holt každé mimi je jiné a pokud mu to nevadí a držíš mu třeba hlavičku, tak proč ne, přeci ho nenecháš řvát :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
29.11.10 12:35

Každá poloha ve které mimčo neřve dobrá :-) Kiedroňová je na mě moc velkej dogmatik :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
29.11.10 12:36

Ahoj!

Na stojáka jsem nenosila. Možná tak u prvního…, ale druhého a třetího ne.

Vždyť je spousta jiných poloh. Většinou děti, které jsou zvyklé na polohu na stojáka, tak se pak vztekají při jiných polohách. Ale moje děti byly zvyklé, že jsem nosila jinak, více miminkovsky a nevadilo jim to. Polohy jsem se snažila střídat…

A knížku Něžná náruč považuju za velmi dobrou. Stojí za to si ji prolistovat.
Někdy mi přijde, že ty maminky ani moc jiných poloh neznají nebo neumí používat. Přitom ta klasická poloha „na stojáka“ je i dost nepraktická a zároveň méně pohodlná i pro nositele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí