Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Acinore píše:
Já jsem taky na letošní léto zvědavá, termín mám v půlce července a když si vzpomenu na minulej rok…fuj, ještě teď je mi teplo
Já v tu dobu měla za dva měsíce rodit a už být těhotná přes léto nechci.
Byla jsem oteklá jak velryba. Moje kotníky byly rovny mým stehnům ![]()
@Acinore píše:
Já jsem taky na letošní léto zvědavá, termín mám v půlce července a když si vzpomenu na minulej rok…fuj, ještě teď je mi teplo
Podle toho jak byla dliuhá zima bude podle mě i dlouhý léto - je to naprd s tak malinkýma dětma, jim chudáčkům musí být taky pěkný vedro
@Maculinka píše:No slyšela jsem že i bouřky jsou super, asi ten tlak vzduchu, všechno oteče…:D
Já v tu dobu měla za dva měsíce rodit a už být těhotná přes léto nechci.Byla jsem oteklá jak velryba. Moje kotníky byly rovny mým stehnům
@Růženkaa píše:
Podle toho jak byla dliuhá zima bude podle mě i dlouhý léto - je to naprd s tak malinkýma dětma, jim chudáčkům musí být taky pěkný vedro
tak trošku doufám, že tenhle rok bude léto naprd, předloni zase pořád pršelo, tak se to třeba objeví znova ![]()
Našemu malýmu bylo loni v létě 9M. Doma byl v plence a overalu (kr. rukáv, kr. noháv), případně v bodynu nebo tílku. Jen s plenou byl asi jeden jediný den, kdy bylo snad 35st.
Ven jsme chodili hned ráno a třeba do deseti být doma, a pak až okolo šesté-sedmé. Když to nešlo, tak sme byli doma za žaluziemi, malýho sem sem tam otřela vlhkou žínkou, nebo mu napustila chladnější vodu do vaničky a nechala ho tam cachtat třeba dvacet minut.
Nebo sme jeli ke tchýni na zahradu - celý den byl malej průběžně venku ve stínu v bazénku.
Pod strom do stínu si myslím, že je dobrej nápad - ono taky co jinýho dělat, pokud nemáš kam utéct.
Ventilátor a pod. bych moc nedoporučovala, bála bych se o nafoukání uší a tak…
Malej to zvládal narozdíl ode mě naprosto v pohodě.
@Acinore píše:
tak trošku doufám, že tenhle rok bude léto naprd, předloni zase pořád pršelo, tak se to třeba objeví znova
nestraš!!!
![]()
jako nepotřebuju 35 ve stínu, ale chci v létě lítat s malým na koupání atd a né být na pískovišti v mikině nebo někde zalezlá kvůli dešti ![]()
Já měla všechny děti na léto kolem půl roku. Takže deku s sebou, dítě do kočáru a kamkoli na trávu pod stromy, u nás se tak piknikuje i po parcích. Rovnou celé rodiny s dětmi. ![]()
Chodily jsme na koupaliště, projít se k řece. Oboje tak 20min cesty.
Asi tak jak pises ze ti rikaji rodice…mala byla bud jen v pline v tomto veku nebo uplne naha..v kocaru ve stinu…protoze sem pracovala venku tak byla se mnou cele dny venku..jen jsem hlidala aby mela stin..pripadne se slo nekam na koupak nebo jinam k vode kdyz byl cas ![]()
Ahoj před rokem v létě bylo malýmu tak 9 - 10 měsíců, máme zahrádku, takže bazének, ale ten se dá dát taky na balkon, nebo ho nech se čachtat ve vaně i přes den. nosítko jsme unosili, hlavně kvůli dopravě. nebo vem deku, nějaké jídlo a běžte ven pod strom, do parku, nebo na koupaliště ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
nestraš!!!![]()
jako nepotřebuju 35 ve stínu, ale chci v létě lítat s malým na koupání atd a né být na pískovišti v mikině nebo někde zalezlá kvůli dešti
však jo, tak 25°C je ideální ![]()
@Acinore Já mám prvního syna v půlce června - tenkrát byly taky už od dubna vedra, v květnu se to už nedalo a v červnu to už bylo jen na leháro u vody.
Já jsem jenom přežívala. Ven jsem nechodila, šíleně jsem otíkala… strašný. A proto se nám druhý narodí zase na léto, v půlce července.
Tentokrát se ale doma na kanapi neschovám, s dvouleťákem to jde dost blbě. ![]()