Přitahuje se do sedu

592
17.4.13 21:12

Přitahuje se do sedu

Ahoj, mám deseti a půl měsíců starou holčičku. Plazí se, péruje na kolínkách, ale nesedá si sama tím správným křížovám sedem. Ovšem poslední dobou jí položím do kočáru a ona se prostě přitáhne a sedne si. Ještě jí posazovat nechci, bojím se, abych jí nezničila záda, krmím v lehátku, jezdí ve vajíčku, ale tam už si mi taky začíná sedat. Mám jí nechat? Nevím jak jak jí v tom zabránit. Starší si mi sedla taky až v roce, ale nepřitahovala, šla na to z kleku tím správným sedem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sofiel
17.4.13 21:26

@Kulišanda pokud ji nepřitahuješ za ručičky sama, tak bych malou nechala.. Pokud se sama přitahuje.. Určitě ví co dělá.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
128
17.4.13 21:34

Já mám 6ti měsíční a dělá mi to same, přitahuje se do sedu v lehátku, vajíčku…ptala jsem se dr. a pokud to dělá sama bez pomoci tak jí mohu nechat :) a pokud má vaše malá 10měsícu, tak bych to opravdu neřešila, i v odborných knihách je, že dítě může od 9tého měsíce sedět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
17.4.13 21:37

Našemu je šest měsíců a tohle nacvičuje v sedačce, kočárku i postýlce. Sice se nevytáhne až do sedu, ale i tak ho nechávám. Jen ať trénuje :)

Příspěvek upraven 17.04.13 v 21:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
17.4.13 21:37

Já jsem na tom podobně, mám taktéž 6 měsíčního kluka a v lehátku si sám od sebe sedá a přitahu je. Tomu se přeci nedá zabránit, když to dělá sám od sebe. Těžko mu vysvětlím, že to nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
17.4.13 21:42

Někde jsem četla, že sed, má být až jako poslední, kvůli zádíčkům, nestresovala bych se, malá ví co dělá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 21:43

Dieta si samo neublizi. Moja nema este ani 7 mesiacov, v kociku sedi bez opory a na zemi sa postavi na dve pri kazdej veci na ktoru sa da vysplhat. Skusa to aj na starsiu sestru :zed: Jedina moznost ako jej zabranit je zavinovacka… ale do tej sa uz nevojde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
17.4.13 21:49

Já bych ji asi nenechala :think: my teda taky měli plazivku, po kolínkách začala až v 11,5 měsících, pak si klekla v prostoru a pak si teprv sedla, někdy mezi tim se postavila u nábytku… když se posadí tak, že se za něco přitáhne, není to ten správný sed, ale pasivní, je to stejný jako kdybys ji posadila… teda v tom věku 10 měsíců si už zádíčka nezničí, ale spíš jde o to, aby se to nenaučila špatně… takže bych ji dávala pásy, aby se nemohla přitáhnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
17.4.13 22:11

Náš mladý lozí, sedí, stojí.. v ničem nepomáhám, co udělá dítě samo, v tom ho nechám, jen jistím okolí, aby si nerozbil nos. :) Pokud se přitáhne a zvládne sama sedět, ať si sedí. Když to nebude zvládat, tak se prostě někam vyvrátí a lehne si. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
17.4.13 22:14
Ale co dělat? Když ji připnu tak napevno, že se nebude moct nadzvednout, strašně pláče. V lehátku na krmení navíc ani pásy přes ramínka nejsou. Já vím že to není správný sed, psala jsem to už v úvodu, ale nevím moc jak to řešit.
@Tarinka píše:
Já bych ji asi nenechala :think: my teda taky měli plazivku, po kolínkách začala až v 11,5 měsících, pak si klekla v prostoru a pak si teprv sedla, někdy mezi tim se postavila u nábytku… když se posadí tak, že se za něco přitáhne, není to ten správný sed, ale pasivní, je to stejný jako kdybys ji posadila… teda v tom věku 10 měsíců si už zádíčka nezničí, ale spíš jde o to, aby se to nenaučila špatně… takže bych ji dávala pásy, aby se nemohla přitáhnout :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
17.4.13 22:22
@Kulišanda píše:
Ale co dělat? Když ji připnu tak napevno, že se nebude moct nadzvednout, strašně pláče. V lehátku na krmení navíc ani pásy přes ramínka nejsou. Já vím že to není správný sed, psala jsem to už v úvodu, ale nevím moc jak to řešit.

Jo já spíš reagovala na to, co ti tu holky píšou, proto jsem psala, že ten sed není správný… no udělala bych to asi tak, kde to jde, tak připásat, v lehátku jde možná odejmout to madlo při krmení, ne? :think: no a když se občas přitáhne někde, tak to neřeš, všude jí to asi nemůžeš překazit, sama si časem přijde na nějakej pohodlnější způsob :)

Jinak super, že to řešíš, spoustu maminek by nad tím mávlo rukou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 22:26

@Tarinka tak ja som nad tym musela mavnut rukou. Slecna urobila brusak, zaprela sa o lakte a v 5 mesiacoch cumakovala co sa deje. Jedina moznost priviazat jej tie lakte k telu :nevim:
Teraz ked si sadne, sedi a je stabilna. Ked si klakne a sedi na patach, buchne nou dozadu.
A co mam robit, ani neliezla, mesiac cuvala a teraz chodi rovno po styroch :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
17.4.13 22:31
@Bábi Zlopočasná píše:
@Tarinka tak ja som nad tym musela mavnut rukou. Slecna urobila brusak, zaprela sa o lakte a v 5 mesiacoch cumakovala co sa deje. Jedina moznost priviazat jej tie lakte k telu :nevim:
Teraz ked si sadne, sedi a je stabilna. Ked si klakne a sedi na patach, buchne nou dozadu.
A co mam robit, ani neliezla, mesiac cuvala a teraz chodi rovno po styroch :nevim:

Jeslti tomu teda dobře rozumím, tak myslíš, že se neplazila po bříšku, ale že leze po čtyřech? Tak to je šikovná, plazit se nemusí, my chodíme na rehabku, protože naše malá zase nechtěla po čtyřech a pořád se plazila, naštěstí jsme necvičili Vojtovku, jen nám poradili, jak správně motivovat atd… no a lezení po čtyřech je pro doktory úplněj vrchol miminkovský kariéry :lol: prostě se při tom správně posiluje tělíčko, takže máš doma šikovnou holčičku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 22:36

No popravde ona moc po styroch nelozi :oops: „Dotape“ si to k najblizsej stolicke/konferencnemu stolku/sestre a postavi sa na dve. Siroko sa rozkroci, mava to s nou tak vyvazuje vyvalenym jazykom :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
17.4.13 22:39

Krmím v takovém tom lehátku od fisher price, s tou hrazdičkou na hraní (ta je pochopitelně sundaná). Tam žádné madlo není. Tam si sedne bez pomoci rukou, zatne brišní svaly s posadí se. V kočárku se přitáhne za okraj nebo madlo. Jinak když jí posadím v prostoru, sedí už pevně, ale ne sama, proto to řeším a nechci jí to nějak učit a předbíhat tomu, co ještě neumí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí