Spánek na bříšku u 7měsíčního kojence

264
17.4.13 14:58

Spánek na bříšku u 7měsíčního kojence

Ahoj maminky, chci se zeptat Vás zkušených co máte již mimča. Mám problém s naší malou. Neustále se nám v noci převaluje na bříško a spí tak povětšinu noci. jenže to je noc taková že když se překulí na bříško nebo na bok tak začne hrozně plakat, že jí je ta poloha nepříjemná, položím jí na záda a je klid. vydrží tam nějakou chvíli pak se přetočí na bříško, začne plakat a když přijdu k postýlce tak pase koníky. A takhle je to pořád dokola, ale někdy je pravda že usne na bříšku a spí tvrdě dost dlouho. Chci se zeptat vadí to něčemu? Když je jí 7měsíců? Všem moc děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
17.4.13 15:00

Můj syn spal na břiše od 6 týdnů. a to i v kočárku. na zádech by mi nikdy neusnul. ničemu to podle mě nevadí, zvlášť pokud si tu polohu už dítě volí aktivně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.4.13 15:02

Nevadi to nicemu, jen se asi moc nevyspite, nez se nauci otocit sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
17.4.13 15:04

Holky moc Vám děkuji. je pravda že ted je to dost náročné:-((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
17.4.13 15:05

Tak náš malej má taky sedm měsíců a na bříšku spí snad od tý doby, co jsme se vrátili z porodnice domů :D Vždycky když jsem ho položila na záda, tak byl v tu ráno vzhůru a jediný co ho „ošálilo“ bylo, když jsem ho dalo na bříško ;) Tenkrát jsem se bála, co kdyby se něco stalo, ale teď už mi to ani nepřijde :) Já osobně bych taky na zádech nikdy neusnula, vždycky jenom na břiše. Výjimka teda byla, když jsem byla těhu: To jsem to „přetrpěla“ na boku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
17.4.13 15:05

@Deniska10 to přejde, mě syn naopak řval když se dostal na záda :roll: a teď si v polospánku sedne a neví co dál, tak pro jistotu ječí taky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
17.4.13 15:13

@Deniska10 ničemu to nevadí, taky mi syn spal ve 2.-3. měsíci na bříšku, Dr mi vysloveně řekla, ať to neřeším, že ta doporučení jsou každých 5 let jiná a že to s pravdou nemá nic společného.

No ale na to abyste se vyspali. Nám zatím pomohlo, že má kolem sebe smotanou peřinu, takže má zůžený prostor a není pro něj tak snadné se na to bříško otočit a hlavně už se aspoň - většinou neotáčí kolem své osy. Za hlavou má přivázaný polštář, protože mi jezdil do zadu do žbrdlin a řval. Tak to má trochu jak polstrovanou celu :), ale spinká se mu dobře a spí na boku nebo na zádech.
Je mu 6,5 měsíce.

A když se to učil to točení a chtěl se točit furt, tak jsem ho ještě zbrzdila spacím pytlem, on se teda otočí i v něm, ale v kombinaci s uším prostorem to aspoň nedělá nevědomky ze spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
17.4.13 15:14

Nám je 7 týdnů a 14 dnů už nespí malej jinak než na bříšku. Vyjímka je zatím v kočárku, tam usne i na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
17.4.13 15:16

Mě tak spali oba kluci od návratu z porodnice :mrgreen: (já i chlap tak taky spíme). Tak jí ukládej rovnou na bříško když pak tak spí tvrdě(časem si zvykne úplně :palec: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
17.4.13 15:38
@lili8 píše:
Nám je 7 týdnů a 14 dnů už nespí malej jinak než na bříšku. Vyjímka je zatím v kočárku, tam usne i na zádech.

klidně se to může změnit, jak jsem psala celý 2-3 měsíc byl na bříšku a jinak řičel. Pak cvak a 4. měsíc zas řval jak tur na bříšku. V 5. měsíci se naučil převalovat na obě strany a teď si to diriguje sám a zas řve, že mu nejde lézt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1478
17.4.13 16:26

Ahojky můj prcek spí na bříšku od 2. Týdnů. Jinak totiž neusnul :-) nemusíš se vůbec bát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
17.4.13 16:35

Ja spani na brisku nevidim moc rada, ale uz jsem rezignovala, syn taky tak spi.

ale jeste pred mesicem spinkal pevne zavinutej a to se docela vylucuje, byl schopen se otocit i zavinutej, ale to mi neprislo moc bezpecny, pac mel ruce podel tela a tezko by se mu zvedala hlavicka, tak jsem ho nacpala ke kraji postylky a zadelala kojicim polstarem, nebo necim podobne tvrdym, to se pak neotocil…takze bych na zacatek doporucila toto, nez se nauci spat na brisku a nepast u toho, nebo se proste neotocit, pokud se ji na brisku nelibi. A vy se lepe vyspite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.4.13 16:39

Jak se dcerka přetáčela, činila tak i ve spánku. Nebránila jsem, ale snažila jsem se, aby spala na hladkém povrchu nezabořená do ničeho obličejem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
17.4.13 17:36

Prcek spí na bříšku od 3. nebo 4. týdne. Doktoři to neradi vidí. Ale je pravda, že už mu je půl roku a je v pořádku. Ale taky je pravda, že když jsme byli doma týden z porodnice, tak mi přestal dýchat, řval alarm a já ho musela rozdýchat. Ale to se stalo když spal na zádíčkách!!! Od té doby, co spí na bříšku, tak už bez problému. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
17.4.13 18:20

Já osobně tomu, že hrozí zadušení na bříšku víc než na zádech nevěřím, ale pro všechny případy mám alarm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí