Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Musíte na matriku, kde přítel přizná otcovství (jinak ho nezapíšou do rodného listu). Zároveň tam pořešíte to příjmení.
Musíš s přítelem jít na matriku, aby mohlo dostat dítě jeho přijmení.
Musíš na matriku i s přítelem a tam podepíšete že souhlasíte s tím, že chcete aby se dítě jmenovalo po příteli ale rovnou tam jděte i s křestním jménem, které už se změnit nedá, leda tam zajít znova
A na matriku musíme tam kde on má trvalé bydliště? bydlíme daleko, od tam ale budeme tam muset…papíry mi dá doktor?
Příspěvek upraven 17.04.13 v 12:35
@zanetka2712 píše:
Já myslím že stačí na jakoukoli matriku s občankama
A těhotenským průkazem
.
@zanetka2712 píše:
Musíš na matriku i s přítelem a tam podepíšete že souhlasíte s tím, že chcete aby se dítě jmenovalo po příteli ale rovnou tam jděte i s křestním jménem, které už se změnit nedá, leda tam zajít znova
Krestni jmeno uvadet nemusi, jen prijmeni.
Papíry dostaneš na matrice. My šli v mém bydlišti a budoucím bydlišti dítěte a někdy tak měsíc před TP.
Takže můžu i sem k nám, to je super
jak dlouho před porodem se tam chodí? jinak děkuju moc ![]()
Určitě můžete na jakoukoli matriku, vzít sebou doklady a papíry které tam vyplníte dostanete na místě. my to měli stejně ![]()
Papír ti vydají na matrice, sebou tehotenskou prukazku, platný obcansky průkaz a rodný list, jak tvůj tak přítele ![]()
@Mombree píše:
Takže můžu i sem k nám, to je superjak dlouho před porodem se tam chodí? jinak děkuju moc
Je to jedno kdy.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, s přítelem nejsme manželé a v červenci se nám narodí mimčo, chceme aby se jmenovalo po příteli, musím na matriku nebo stačí jeho podpis? Díky za opovědi