Příjmení přítele a mimčo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8283
17.4.13 12:43

Aha a my museli rovnou i křestní jméno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
17.4.13 12:44

Je jedno kdy hlavně aby jsi dřív neporodila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
17.4.13 12:45
@zanetka2712 píše:
Aha a my museli rovnou i křestní jméno :think:

po nas to chteli taky, ale nemaji na to narok, spis jsou tak zvykle. Dneska bych jim nedovolila ani ofotit si tehuprukaz, do zdravotni dokumentace jim nic neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
17.4.13 12:50

Po nás těhotenský průkaz matrikářka nechtěla :think: Byla jsem v 7. měsíci, pupek se nedal nijak schovat. Křestní jména pro dítě jsme uvedli, ale povinné to nebylo. Jinak - tento list z matriky se pak bere k porodu, stejně tak jako si vdané berou oddací list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.4.13 12:52

@Mombree Na matriku. Chtěli jen občanky a napsali, že jsme se schodli na příjmení „Novák - Nováková“. Toto rozhodnutí je třeba vzít do porodnice sebou!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
17.4.13 12:53

@zanetka2712 křestní jméno po nás nechtěla matrika, to jsme vyplnovali až do papírů z porodnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mombree
17.4.13 12:56

Ted mi přítel hlasí, že má jenom kopii rodného listu :zed: :zed: že originál nemá, bordelář! :zed: musí si vyřídit novej že? :x

• Citovat
  • Upravit
1396
17.4.13 12:59
@ivodička píše:
@Mombree Na matriku. Chtěli jen občanky a napsali, že jsme se schodli na příjmení „Novák - Nováková“. Toto rozhodnutí je třeba vzít do porodnice sebou!!

my byli taky na matrice kvůli příjmení mláděte protože nejsme svoji a jelikož mi neplánovaně vyvolávali porod 3 týdny před termínem tak jsem sebou to lejstro neměla a nic se nestalo, mladá se jmenuje po tatínkovi, jen se mi na to ptali na příjmu před porodem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
17.4.13 13:07

Stačí na kteroukoliv, ideálně ta, která bude vydávat RL miminku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mombree
17.4.13 13:43

@mati matrikakterá mi bude vydávat RL, je ta v nejbližším okolí?

• Citovat
  • Upravit
1748
17.4.13 13:47

@Mombree pod kterou spadá tvoje porodnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
17.4.13 13:53

Jestli můžu radit - nedělejte to. Dej příjmení po sobě a až byste se někdy vzali, změníte příjmení i dítěte na vaše společné. Mluvím z vlastní zkušenosti. Před 3 lety jsme to udělali jako vy s tím, že se někdy vezmeme, dneska už spolu nejsme a já před dvěma měsící žádala o změnu příjmení dcery na moje příjmení, abychom se nejmenovaly každá jinak. A co tak vidím a slyším v okolí, už se od toho hodně ustupuje a kdo to udělal jako my, tak se dneska taky chytá za hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mombree
17.4.13 14:00

@mirriss My zatím o svatbě neuvažujeme, můžeme spolu žít i bez toho aniž by jsme museli být svoji. Přítel chce, aby měla malá jeho přijímení, nevidím důvod, proč bych i po tom, že by jsme se do budoucna třeba rozešly, měla chtít, aby nebyla malá po něm, jednou je to přece jenom jeho dcera. Nevím, možná změním někdy názor, ale fakt nevidím důvod proč bych to chtěla jednou memit..

• Citovat
  • Upravit
8566
17.4.13 14:04

@mirriss A když se budeš chtít někdy vdát tak co? Změníš dceři zase příjmení? Není lepší aby se dítě jmenovalo po tom rodiči, který s největší pravděpodobností jméno nikdy nezmění (V našich končinách tedy muže)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mombree
17.4.13 14:12

Přesně, co člověk, to názor :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat