Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, jak chodíte ven s 3. týdenním mimčem? Šly byste i v 18 nebo 19 hodin, když je k ta krásně?
To už teda náš malej spal, když měl tři týdny, ale jinak proč ne ![]()
Ona jako hodina hraje roli?
Jestli je nakrmený, máš čas, šup s ním do kočárku a na vzduch ![]()
@untanta též máme 3týdenní a náš v tu dobu taky spí, ale jinak bych šla, když je takhle hezky.
No jasně. Já dávala malýho jako miminko spát v devět. Stejně většinu dne prospí, tak je to jedno
(teda teď jsem si uvědomila, že by to mohla být provokace
tak NĚKTERÉ děti
)
@lyrica píše:
To už teda náš malej spal, když měl tři týdny, ale jinak proč ne
Náš spal ve 3 týdnech mimo jídla pořád ![]()
Ale taky bych šla, u nás štrádujou rodinky takhle k večeru hodně. Asi čekají na tatínky, až dorazí z práce ![]()
Ok, jsme napapaný a spíme, tak já valím, jsem si říkala, jestli není pozdě ![]()
@wobludka Tak to by mě zajímala jedna věc? Můžu se tě zeptat?
Já malého dávám taky spát okolo 20:30 - 21:00, předtím cca od 8 koupeme, krmíme.. bude mu ted v sobotu 8 týdnů. Taky jsem si říkala, že až bude větší, že to o hodinu posunu, aby v 8 spinkal.. Od kolik aměsíců si to změnila u prcka? A usnul, když si to pak posunula dobře?
Dcera chodila tak do půl roku spát ve 22:30, do té doby prostě zaboha neusnula. A pak se jednoho dne rozhodla, že už bude chodit spát ve 20:30 a bylo. Jakékoliv MOJE snahy o určování režimu tvrdě troskotaly.
@untanta já chodila s třítýdením mimčem ven i když byl říjen a chodí i holky v lednu, pokud není hluboce pod 0. Takže teď bych šla rozhodně ven.
Hodina je podle mě jedno, jedině pokud se budeš snažit o nějaký režim tak by ho to mohlo narušit, ale nám se teda režim nedaří ani teď a to mu je 6 měsíců.
Když měl 3 týdny usínal na noc kolem 23 hodiny
@ugluk píše:
Dcera chodila tak do půl roku spát ve 22:30, do té doby prostě zaboha neusnula. A pak se jednoho dne rozhodla, že už bude chodit spát ve 20:30 a bylo. Jakékoliv MOJE snahy o určování režimu tvrdě troskotaly.
mám naprosto stejnou zkušennost a ne jen s nastolováním režimu
. Navíc on si jede něco týden, dva a pak toprostě změní
.
Ať jde o spaní, jezení, usínání, zavinování, dudlíka, lahev, UM, kojení nebo hračky
@Lo no já jsem to tak nějak nechávala na něm. Je květnový, takže venku bylo hezky - a na tu devátou mi to hezky vycházelo s kojením. A mělo to výhodu, že ráno jsme krásně vychrupovali do devíti
Vlastně jsme mu to posunuli až teď co chodím do práce a mrňous do školky, protože dřív vstává a kolem oběda už pobrekával, že je unavený - takže ho právě teď půjdu už pomalu vykopávat do vany. O víkendu ho nechávám jak chce…
Mně příjde, že malej poslední týden a to je mu teprve 8 týdnů, chce jít spinkat dřív. Dávám ho v těch 20:30 -21:00, ale stává se mi, že před tím tak hodinku pláče, nejsou to prdy, hlad, žízeň… myslela jsem, že je to uvolňující pláč, jsem četla, že děti to ke konci dni mají.. ale dnes jsem zpozorovala, že i zýval. Ale spal přes den jen tak 4 hodinky.. a ted mi usnul na gauči v obýváku..takže nevím, co dnes bude s koupáním
No nastavovat režim u dvouměsíčního je asi fakt blbost ![]()
@Lo U nás se to měnilo každé 2-3 týdny, takže to klidně možné je. Rozhodně byl ve 2. a 3. měsíci nejcitlivější na tu únavu. Spal mi mezi každým kojením a usínal tak v 21 hod na noc. A když jsem to přeťápla tak pak nemohl usnout. Jakmile jsem to vychytala a dávala ho spát často, tak bylo i po breku apod. Zhruba na ty 2 týdny, kdy se zase přepnul do další fáze ![]()