Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminy má někdo stejnej problém? Můj čtyř měsíční syn si hraje směje a zničeho nic se zamyslí a má tiky ručičky jenom pravé nekontrolovatelně sní máchá
Tohle se nam nikdy nestalo. Urcite bych ho pozorovala a pokud by se to opakovalo, sla za Dr a chtela neuro vysetreni.
Podle mě je to jen nedozrálá CNS, syn měl něco podobného docela dlouho a s věkem se to upravilo. Ale jen se domnívám ![]()
Jj to taky udělám bojím se že by to mohla být epilepsie můj bráška před dvěma lety umřel na zástavu srdíčka zapříčiněnou záchvatem
@Iffka píše:
Podle mě je to jen nedozrálá CNS, syn měl něco podobného docela dlouho a s věkem se to upravilo. Ale jen se domnívám
co to je ten CNS?
@Vera1990 Tak samozřejmě pokud máte v rodině nějakou neštastnou zkušenost, tak je to už o něčem jiném a pohlídala bych to. Ale neboj se, do půl roku věku nervová soustava dozrává a její nezralost se právě může projevovat různými tiky..
@Iffka píše:
@Vera1990 Tak samozřejmě pokud máte v rodině nějakou neštastnou zkušenost, tak je to už o něčem jiném a pohlídala bych to. Ale neboj se, do půl roku věku nervová soustava dozrává a její nezralost se právě může projevovat různými tiky..
Trošku jsi mě uklidnila dík
@taljenka píše:
Já bych raději zašla na neuro a požádala o eeg.
já počkám až co mi řekne DR abych ho zbitečně netejralí
@Vera1990 mně tohle říkali v porodnici, syn měl po porodu záškuby ručičkou a pak i celým tělíčkem, tak jsem se ptala neuroložky a tohle mi řekla, ne že já bych byla doktor nebo se v tom nějak extra vyznala ![]()
@Iffka píše:
@Vera1990 mně tohle říkali v porodnici, syn měl po porodu záškuby ručičkou a pak i celým tělíčkem, tak jsem se ptala neuroložky a tohle mi řekla, ne že já bych byla doktor nebo se v tom nějak extra vyznala
@Vera1990 taky musím syna hlídat. Na eeg má nález, ale záchvaty nejsou.
Malá měla tiky celého tělíčka (asi do 4M) co jsem se tak bavila s kamaradkou, jeji to delala taky
Me pripada, ze by to mohla byt epilepsie. nechala bych ho nekde skouknout na neurologii.