Mimi 2 měsíce, večerní pláč před usnutím

20
3.12.24 21:18

Mimi 2 měsíce, večerní pláč před usnutím

Hezký večer maminky. Máme 2 měsíčního chlapečka, druhého a poslední měsíc řešíme skoro každý večer jeho pláč před večerním usnutím. Prdíky to nejsou, na to naštěstí netrpí. Spánek přes den je v pohodě, položím do kočárku, chvíli pojezdím venku a spí. Ale jak přijde večer, tak je to hysterická pláč klidně na hodinu/hodinu a půl. Často u toho i spí, vždycky 5 minut klid a pak ze spaní zase řev a takhle třeba 10×. Přitom je to jinak fakt zlatíčko. Nevíme jak mu pomoci. Zkusili jsme koupat/pak zase nekoupat (zda ho to koupání spíš neprobudí), zkoušeli jsme dávat mléko v ložnici, i normálně v obýváku na gauči - zda mu nevadí ta ložnice. Už nevíme :( Od prvního syna tohle neznám, ten usnul u kojení a spal. Druhého syna však nekojím a tak tam usnutí u kojení nehrozí. I když asi dvakrát se mi povedlo, že mi usnul i u lahvičky, jenže to bylo fakt vyjímečně. Je mi jasné, že to bude nějaké období, snad to odezní, ale prostě nemůžeme najít nějakou zaručenou metodu. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3118
3.12.24 21:34

Zaručená metoda je čas :hug: Přesně tohle a přesně v tom samém věku mi dělala druhá dcera. Tu jsem kojila, na chvilku se zklidnila, usnula a za chvilku zase řev. Každý večer, hodinu a půl až dvě. Pouze jsem zjistila, že miminko se svou nezralou nervovou soustavou zpracovává vjemy, které za den dostalo a svým způsobem už je vnímá. Ale neumí je zpracovat jinak, než tím řevem. Ne, ani první ani třetí dítě mi tohle nedělalo. Ty se s tím asi srovnávaly jinak :lol: Takže nejsi v tom sama, a opravdu to po cca. 6 týdnech přešlo. Chovej, hlaď, nic jiného nemůžeš dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
3.12.24 22:26

U nás to bylo to samý. U obou dětí. A je to úplně normální. Opravdu to bude souviset s nezralou nervovou soustavou. Prostě to chce čas. Vím, že je to na prd :( já jsem hodně mazlila a kojila a snažila se být v klidu, protože jsem věděla, že to je jen dočasný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
6.12.24 11:48

Úplně přesně jako bych to psala já! Malymu Teda budou 2 měsíce až za 14 dní, ale s tímhle bojujeme od začátku. Přes den je jako Šípková Růženka, ale večer ho uspat to je masakr. Nosíme ho po bytě klidně 3 hodiny, než zabere 😁 snad se to zlepší 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
9.1.25 20:26

@Anonym534 malá má 9 týdnů a máme to úplně stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.1.25 22:04

@Babyno jestli mohu poradit, asi jsme na to přišli 😀 začali jsme dávat probiotika, na bolest bříška(možná plakal, že ho bolelo -kazdopadne je to od té doby o dost lepsi) a uspavame tak, že ho dam do zavinovačky, aby ho nerušili ručky- on se z toho stejně přes noc vyhrabe, takže je má venku, ale než zabere, tak ho prostě ruší no. Hladím ho, pustím bily šum a do 10ti min je tuhej 😀 a nebo prostě nějak počkat až si začne hrát a unaví se no… dneska poprvé usnul sám, když si hrál pod hrazdičkou, sice jen na 10min, ale nevěřila jsem svým
očím 😀
My byli ze zacatku úplně na prášky, ale věřím že i u vás to bude brzy lepší 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1594
9.1.25 22:42
@Anonym534 píše: Více

Probiotika dáváme taky a simethicon proti bolení.. Ona zas ruce jedině ven, jak ji je schovám tak se pere šíleně. Snad to brzy přejde a bude usínat i v noci, zatím bojujeme jako každý den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
10.1.25 10:17

@Twigginek

Dobrý den, také máme 2mesíčního :) gratuluji. Jinak (je úplně jiný než první syn v chování).. takže co zabíralo u prvého, zde ne. Měli jsme pár dní podobnou zkušenost, zásadně koupu půl až hodinu po jídle, to neřve jak tur, jelikož nám vychází krmení kolem 6-7 večer pak to koupání, a dám do postýlky do tmy, chvilku si brouká a usne, v devět se ještě většinou budí na poslední pravidelné mlíko (po 3h) krmim zásadně ve tmě, po odkrknutí ještě 10-15 minutek minimálně držím v poloze kvůli ublinknutí a pak dám rovnou spát. Pak se vzbudí až kolem 2-3 ráno a pak až 6-7 ráno. Jinak důvodu může být mnoho, u nás musí být pravidelný režim jídla přez den, pak nachvilku usne pak se vzbudí hrajeme si jdeme ven.. když jsem přetáhla a nechala ho spát přez den nebudila na jídlo ( třeba jsem neodhadla vycházku a přetáhla), večer se mi to vymstilo. Nebo když měl jít po jídle přez den spát, ale přišla návštěva a děsně ho chtěli pochovat, tudíž přetáhl spaní a do dalšího krmení už byl mrzutý nemohl usnout a když tak nachvilku. A večer jsem se málem střelila do hlavy z toho. Jinak to může být hromada věcí, máme barák a topíme krbem kolikrát se přetopí a malej byl protivnej, nechtěl usnout ani se mnou v posteli. Takže musíme mít v ložnici 19-20 to mu vyhovuje. Jinak může být protivný že ho tlačí bříško, špatně odkrkne kord u umělého mléka, teplo v bytě, světlo, mokrá plenka, a někdy si prostě jen vyžadují pozornost. Jinak nás nesnáší být zavinut od měsíce, to řval, je jen ve spacím vaku. A dáváme simethicon baby 10kapek rovnou do mléka v 10 ráno 10 kapek, 10 kapek v 13hodinu, 16hodin 10 kapek a pak tak 18-19h 10 kapek. Nám pomáhá jen tento způsob dávkování a netrpí už vůbec na bříško. Když jsem dávala po 20 kapkách a po jídle tak křečíky měl a u espumisanu to už ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí