Mimi a kocka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
127
29.9.10 11:23

Ahojky,

my máme 3m mimčo a 2 roční číči. Problém s nimi není. Kočky jsou vychované - ví, že nesmí na hrací deku, do kočárku, do postýlky a v noci ji nemáme v místnosti, kde všichni spíme, takže v tomto problém není.Akorát uklízet se musí denně (vysávat i vytírat).

Když si ale vzpomenu na naše začátky s kočkami…přinesly jsme je domů z chovné stanice a obě léčili na nachlazení a plíseň skoro půl roku…mimčo přišlo naštěstí až potom a to už jsme měli jistotu, že jsou naprosto zdravé, jinak by šly kočky z domu. Tož tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.9.10 20:17

No holky mazec,jak se tady tohle tema rozjelo a rozrostlo :)
Super,ja sama vim,jak to s kockama v domacnosti je.
Zila sem s kockama v byte,ktere mneli pristup ven od ranneho dectvi do 20let. A tak vim,jak to snima a kolem nich chodi.
Slo mi tady vsak hlavne o to,jak je to nebezpecne v tehotenstvi,protoze tohle zazivam poprve :)
Mam cca 3mecise do porodu,stehujeme se do vlastniho a uz se zase po 3letech bez zviratka tesim,ze si poridime kote.Tak koukam,jak vazne to muze byt treba s tou Toxoplasmozou.Cicu budeme mit jen v byte odkud muze MAXimalne na balkon a tak by spina,nakaza z venku nemnela prijit v uvahu.Kamosky segra dostala Toxoplasmozu od kocky,ktera ji poskrabala.Jenze to byly ciciny denne venku.Mohlo to byt tim.
Jeste proserfuju net,ale verim,ze pokud by mne skrabla ockovana,bytova cica,nebude to problem.(doufam) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
29.9.10 20:25

A k tomu zradlu pro ciciny.
Holky muj nazor je,ze spis tyhle ty reklamni srajdy jsou nejvetsi chemicke svinstvo,ktere muzete kockam dat.
Ty nejlevnejsi i ty nejdrazsi.
Kocky uz od stareho Egypta zadne granulky a pasticky nemneli a dozili se klidne minimalne 10let ve zdravii.
My jsme minuly rok prisli o 14 a pul roku starou cicu.
Dostavala odrezky a zbytky masa,obcas si lovila i sama mysky a ptaky.Granule dostavala az posledni roky a to stejne jen ty nejlevnejsi.Posledni 2roky uz mnela polovicku zubuuu a tesaky vubec a tak byla rada za konzervy a zase maso.Ale nikdy nic spesl,nic zbytecne draheho a i tak snami byla (na kocku) fuuuru let. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.9.10 20:30

Tak já nechci dělat reklamu,ale naše kočka odjakživa žere jen kapsičky whi..s a nikdy tuk tuk nebyla nemocná a je jí 9 let :lol: .

S kotětem bych počkala až po těhotenství.já toxo prodělala a právě od kotátka které nikdy ven nechodilo(i když větší pravděpodobnost je chytit toxo ze syrového masa)

jinak soužití kočka dítě a u nás ještě pes je bez problému akorát nikdy uplně neuhlídám malého takže občas se stane že kočka at nechtěně se stane modelovací podložkou,občas dráhou pro auto a když byl malej menší tak i koníčkem.Kočka to snáší skvěle :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
29.9.10 20:37

jenny a já myslim že syrové maso pro zvířata pořád neni dobré.dlouho hnije v žaludku.
Naše kočka před tím zemřela ve věku 19 let a taky žrala podle tebe ty sra-čky a zemřela a měla zubu plnou hubu :mrgreen: takže já tomu že tam ty vitamíny jsou věřim.Babičky kočky které žraly zbytky se nikdy nedožily víc než 10 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
29.9.10 21:46

Tak ja jen k tomu zradlu..neco o tom vim..
sve zvirata jsem krmila superpremiovym krmivem,tedy dopravala jsem jim to nej co jsem mohla.U levnych granuli je chyba ve slozeni,resp.v podilu masa-coz predevsim u kocky-masozravce,je problem.Levne,reklamni granule obsahuji max 10%masa.
Premiove a superpremiove granule reklamu v tv rozhodne nemaji :-P a jejich slozeni a podil masa je uplne o necem jinem.
Milackum zbytky nepatri,muze se jim tim i dost uskodit.Kocce rozhodne kvalitni granule ano,stejne tak i jako syrove(premrazene)maso.
Kocka,ktera prozije plnohodnotny rozmlsany zivot se v pohode doziva 20let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10222
30.9.10 08:10

Mne vcera rikal doktor ohldne toxoplazmozy, ze se delaji testy na protilatky proti ni v krvi. Poku je problem doporuci se tehotne nejist nedopecene maso, rekl s kockama problem neni. Prenos z kocek na lidi pry neni uplne snadny a je vyssi riziko nakazy z te zeleniny a masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
30.9.10 09:53

Jenny911:
My krmíme chemickýma hnusama, kočce je 11 let, má všechny zuby a všechny zdravé a veterinář říkal, že jestli nedostane rakovinu (která nemá nic společného se způsobem výživy, pokud ji někdo nekrmí radioaktivními hnusy), tak tu bude otravovat ještě minimálně 5 let kvalitního života :palec: Jo a domácí kočky při vyvážené stravě se dožívají minimálně přes 15 let (pokud ovšem nedostanou rakovinu nebo podobný hnus.) A mít kočku tak nechat ji žrát myši a ptáky, tak se hodně bojím co mi dotáhne domů za nemoci :poblion:
Sestřenka má kocoura a ten jim pro změnu nežere nic jiného než na kostičky nakrájené filé (tomu říkám já rozmazlenost). S granulemi a taštičkami se nemusím bát o dávkování a obezitu kočky a odřezek občas dostane, ale upřímně ani jí to nechutná a je jí z toho blbě.

Jen otázku: Jak si má kočka v 9 patře paneláku chytit myš? Toho ptáka babiččino první koťátko se pokusilo chytit, nikdo neví jak se mu podařilo prolézt malou škvírou v okně, ale můžu ti říct, že pád z 9. patra nepřežilo :cry:
A ty si taky kupuješ chemické hnusy, nebo si ulovíš mamuta a uděláš si ho na ohni nebo že by tataráček? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
30.9.10 17:30

tak téma se hezky rozjelo :-D kdyby jste někdo chtěl koťátko, dejte vědět, máme jedno černé 4 měsíční a dvě staré jeden měsíc… máme jich už doma fakt hodně takže nějaké musím rozdat bohužel. Hhodně nám záleží aby se dostaly do dobrých rukou. Je to jedna kočičky ( ta starší) a dva kocourci jejich máma je mainská mývalí otec neznámý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
6.10.10 11:46

Pokud jde o tu toxo, tak to bych se opravdu nebála, něco jsem o tom načetla. Za prvé, aby člověk chytil od kočky toxo, tak by musel sníst asi 48hod. starý bobek, což se asi nikde neděje. Za druhé, člověk se opravdu daleko lépe nakazí při zpracovávání masa, děláte doma karbanátky a syrové to ochutnáte? Tak vítejte v toxo klubu. Za třetí toxo už prodělala velká spousta populace, což je dost dobré, já ji prodělala taky, kdysi dávno a za následek to má to, že teď už ji chytit nemůžu. Takže pokud chcete mít naprostou jistotu, tak ať záchodky teď vyklízí taťka a není se čeho bát. :-)))
Co se týče té stravy, taky krmim kvalitními grynulemi, dávám syrové maso, někdy konzrvu, někdy kapsičku. Kitekat a Whiskas nedávám, protože jsou přechucované a bojim se, že by mi pak kočky nechtěly nic jiného. Jinak ale znám spoustu případů, kdy kočka nebo pes krmeni takovouto stravou nijak nestrádala.

A kdyby ještě něco, tak koukni na stránky Kocky-online, tam najdeš odpověď snad úplně na všechno a když ne, tak zkušené kočkařky poradí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrees
17.1.11 20:26
Gibi píše:
Pokud jde o tu toxo, tak to bych se opravdu nebála, něco jsem o tom načetla. Za prvé, aby člověk chytil od kočky toxo, tak by musel sníst asi 48hod. starý bobek, což se asi nikde neděje. Za druhé, člověk se opravdu daleko lépe nakazí při zpracovávání masa, děláte doma karbanátky a syrové to ochutnáte? Tak vítejte v toxo klubu. Za třetí toxo už prodělala velká spousta populace, což je dost dobré, já ji prodělala taky, kdysi dávno a za následek to má to, že teď už ji chytit nemůžu. Takže pokud chcete mít naprostou jistotu, tak ať záchodky teď vyklízí taťka a není se čeho bát. :-)))
Co se týče té stravy, taky krmim kvalitními grynulemi, dávám syrové maso, někdy konzrvu, někdy kapsičku. Kitekat a Whiskas nedávám, protože jsou přechucované a bojim se, že by mi pak kočky nechtěly nic jiného. Jinak ale znám spoustu případů, kdy kočka nebo pes krmeni takovouto stravou nijak nestrádala.A kdyby ještě něco, tak koukni na stránky Kocky-online, tam najdeš odpověď snad úplně na všechno a když ne, tak zkušené kočkařky poradí :-)

Ahoj,
docela jsi mě potěšila tvým příspěvkem o toxoplazmóze…vždy jsem to měla spojené s kočkami a nevěděla jsem např. o zelenině… :roll:
Každopádně na tomhle fóru jsem se zapojila v jiné diskuzi, právě ohledně mimin a s přítelem jsme se právě chytili na téma kočka vs. těhotenství…
Chápu jeho obavy, máme dvě kočky (Mája 1,5 roku a Gusta 4 měsíce), Gustík ještě není očkovaný,ale tenhle týden s ním stejně pofrčíme na vet.
Přítel prohlásil, že obě musí pryč, pokud budu těhotná, ale přijde mi hloupost strčit pryč dospělou kočku, která je na nás zvyklá, třeba k babičce na dvore, mezi „divočáky“ co má…
Gustu bych ještě dokázala nějak přežít, i když ho mám ráda, ale máme ho chvilku…průšvih je, že si na sebe kočky konečně zvykly…a teď mají jít od sebe a ještě od nás… :-(

Mohl by mi někdo poradit, jak se s tím vypořádat?

• Citovat
  • Upravit
1755
17.1.11 20:53

Neblbni, nic se stát nemůže. Pokud se někde dozvíš o těhuli, která má nebo měla toxo, tak nikdy nenarazíš na těhuli, která ji má od kočky. Myslim, že už jsem psala, že toxo můžeš od kočky chytit pouze pozřením alespoň 48hod. starýho výkalu, což se předpokládám doma neděje. Já mám kočky 3 a rozhodně bych je pryč nedala, tohle je tak zbytečná hysterie, že se mi z toho chce vždycky až brečet. Přece si ty mazlíky nepořizujeme jen jako náhradu za mimino, ale už za ně přebíráme zodpovědnost.

To že ještě není očkovaný ti vůbec vadit nemusí, je to stejně očkování na kočičí nemoci a ty by jsi nedostala, ani kdyby jsi se snažila.
Na netu je spousta i odborných článků na téma toxoplasmozy, někde ještě zvládnu vyhrabat z fóra úryvek z university nemocí.
Navíc pokud máš kočku delší dobu doma, tak nakažlivá není.
Já jsem teď ve 20.tt, jsme úplně zdraví, s kočkama se mazlim neustále, pořád je muckám, spinkaj se mnou v posteli a nic se neděje, jen byl problém zezačátku, když mě bolely prsa a ten náš pětikilák se mi po nich prošel, to bych řvala :-D

Pokud se chceš dozvědět víc, koukni na ty stránky, co jsem psala, tam ti ženský vysvětlej, jak to je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný