Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, chtěla jsem se zeptat do kolika stupnů budete nechávat zimní fusak v kočárku? mám 4 měsíční miminko?
Já radši nechám v kočáru fusak a oblíknu dítě míň, v případě oteplení fusak rozepnu a třeba přikreju flísovou dekou, než třeba nižší teplotu dohánět oblékáním miminečka (obě děti v tomhle věku oblékní nenáviděli)
Takže při studeném větru klidně do 18 stupňů, když svítí sluníčko, tak tak do 15stupňů.
Taky jsem o tom přemýšlela
Já mám 5 měsíční miminko ![]()
Mám v kočárku fusak od emitexu a ten je hodně teplý, už jí do toho oblékám jen do bodýčka, trička, punčoch a k tomu slabou bundičku. No a samo že i čepku a rukavky…vyndávám ji z toho krásně teploučkou, ve dnech kdy svítí slunko je ale už spocená ![]()
Můžu se zeptat kolik vrstev by měla mít 2 měsíční holčička když má ještě v kočárku fusak a zavinovačku?
my už půl měsíce nemáme fusak…oblečené jsme normálně,malá má na sobě teploučkou španělskou deku,jarní bundičku,mikču,body,šatečky punčocháčky,bačkurky…v kočárku má krásné teplo.....je nám půl roku…ale když fičí dám zimní bundičku
Příspěvek upraven 11.03.12 v 20:47
Gladys píše:
Já radši nechám v kočáru fusak a oblíknu dítě míň, v případě oteplení fusak rozepnu a třeba přikreju flísovou dekou, než třeba nižší teplotu dohánět oblékáním miminečka (obě děti v tomhle věku oblékní nenáviděli)
Takže při studeném větru klidně do 18 stupňů, když svítí sluníčko, tak tak do 15stupňů.
Taky tak,radši jen bodyno a fuzák než 5 vrstev oblečení
.
Lulinecka002 píše:
Můžu se zeptat kolik vrstev by měla mít 2 měsíční holčička když má ještě v kočárku fusak a zavinovačku?
No já bych dala bodýčko s dlouhým rukávem, tričko s dlouhým rukávem, punčocháčky, no a asi bundičku, když jí dáváš do té zavinovačky, tak jí stejně čouhají ručičky a ramínka, ne? Tak ať jí není zima ![]()
myslím že ne…alespon pro mně jsou to vyhozené peníze…dáš deku a když je zima dáš ještě jednu… ![]()
Lucili píše:
A má smysl kupovat jarní/podzimní fusak?
To bych řešila u novorozence, u 5 měsíční dcerky co mám doma já, mě to už ani nenapadlo.
Klidně dám do fusaku jen tak, jak je doma (triko, leginy), než oblékat dítě a dát jen deku. Když je už kolo 8-10 st, tak fusak po stranách nechá rozepnutý a dítě jen přikryju, aby to luftovalo. Nad těch 10st není problém odklopit a přikrýt jen dekou.
Když je tepleji,tak duben květen,používám místo fusáku tu zavinku od emitexu do autosedačky a super.
taky ještě používám zimní fusak,malá má na sobě body dl.r.,punčocháče,a semišovou mikinku,čepičku,no a stačí to,malé je akorát.Příští týden se má už víc oteplit,tak už fusak asi zazimuju,bud vytáhnu letní,nebo jen deku,střídám to ![]()
Lucili píše:
A má smysl kupovat jarní/podzimní fusak?
já jsem za něj ráda. Synovi je 13 měsíců a už chodí, takže ho často vyndavám na chození, tím pádem ho musím víc oblíknout a v zimním fusaku by se mi upekl a deku by mi odkopal ![]()
Katka86 píše:
Když je tepleji,tak duben květen,používám místo fusáku tu zavinku od emitexu do autosedačky a super.
Jo, tu mám taky. Teda vlastně od emitexu tři
Teď máme v kočárku ten combi, ty do autosedačky mám už uklizený, už se nám tam s fusakem nevejde ![]()