Mimi narozené ve 31tt

358
8.1.12 08:45

Mimi narozené ve 31tt

Ahoj holky, tak jsem nakonec porodila ve 31tt. Ráda bych si přečetla vaše zkušenosti a poznatky ohledně nezralých miminek.
První dceru jsem porodila ve 34tt, ale tohle je trochu jiné. Vítek musel být prvních pár dní na kyslíku. Teď mu je týden, má ještě sondičku do bříška, protože se někdy stane, že nezvládne spapat celou svojí dávku pusinkou, ale už se to lepší. Začal už trochu nabírat, teď váží 1920g. Zkoušela jsem ho už přiložit, ale jen cucá a do bříška nic nedostane. Nemá sílu, i když používám kloboučky. Největší obavu mám z toho, že nebudeme kojit. Mám sice mlíčka dost, ale mám velká prsa a pro Vítka musí být přímo obří. S první dcerou to bylo lepší, měla víc síly a zvládly jsme to spolu a kojila jsem 18 měsíců. Teď mám ale strach, že nebude mít motivaci těžce tahat mlíčko z prsa, když ze stříkačky přes savičku je to mnohem jednodušší.
Nemůžu být zatím s ním v nemocnici, chystám se tam na poslední týden hospitalizace. Jezdím za ním ale 2× denně a vozím mu mlíčko a zkoušíme i přikládat.
Je to děs, rve mi to srdce :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
266
8.1.12 08:56

Ahoj,
to je mi líto,že vykouknul takhle brzo..sama z toho mám noční můru..jsi dobrá,že jezdíš dvakrát denně se svým mlíčkem!až trošku povyroste a zesílí,třeba mu půjde se přisát,přece jen od maminky je od maminky..přeju hodně sil a zdravíčko a at to společně nějak zvládnete!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
8.1.12 09:02

Ahoj, i já přeji hodně síly ať malý jen přibírá a je silnější a silnější a určitě až zesílí tak půjde i kojit neboj. Teď je pro něj jednodušší stříkačka, ale pak si bude užívat maminku a bude chtít cucat od ní. Je to moc těžké, když s ním nemůžeš být a jen za ním jezdíš, ale vy to zvládnete a co nevidět spolu budete všichni doma… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
8.1.12 09:05

Díky za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
8.1.12 09:06

ahojky… mám kluka 32tt už je to sice 10 let a pořád to mám v živé paměti…nebyl ventilován ale těžká infekce,operace…vojtovka do 6 let…ted se potýkáme s ADHD+porucha soustředění :zed: …bohužel jsem nekojila ale jiné maminky co tam semnou leželi se rozkojili,tak si myslím že když vydržíš tak to Vítek určitě zvládne!!! :potlesk: kdyby tě cokoliv zajímalo napiš… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
8.1.12 09:07

musí to být stres, přeju a´T zvládáte odstříkávání a mlíčko ti vydrží - napadá mě jestli to ty kloboučky neztěžují, co vím, tak s nima je to mnohem větší námaha pro miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.1.12 09:43

ahoj
ja mela dvojcata v 33tt, kluci se nenaucili sat, takze jsem odstrikavala 4 mesice a davala jim to lahvi, pokud kojit nebudes, tak ono se nic tak hrozneho nestane, nejmladsi kojeny nebyl a je zdravejsi nez dvojcata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.1.12 09:46

my jsme s kojením taky měly s Anežkou velké problémy, celkově s jídlem, sondu z bříška jí vyndali pár dní před propuštěním z nemocnice a ona neuměla pořádně jíst ani z lahvičky, každé krmení bylo na víc jak hodinu…zvážit, přiložit, zvážit, dokrmit z flašky…pak půl hodiny krkat, aby neblila, pak odstříkávat mliko na další krmení, pak dvacet minut spánku a všechno znova…moc dobře si to pamatuju, přeju mnoho sil :hug: :hug: :hug: My to kojení nakonec zvládly, prostě jsem pořád přikládala a pořád zkoušela, zhruba ve věku, kdy se měla narodit, jsme přešly na plné kojení a kojím doteď.
Můžeš zkusit trochu mlíčka odstříkat a pak hned přiložit, aby mu to líp teklo, jestli ti přijde, že má moc práce s taháním, třeba mu to pomůže :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
8.1.12 09:48

a taky mel jeden sondu nosni do bricha, chteli mu ji stale nechavat, protoze spatne pil a pro sestry bylo jednodussi mu tech 30ml nalit do strikacky a dat nosem, kdyz jsem tam posledni tyden s nimi byla, tak jsem se zatvrdila a davala strikackou na jejiz konci byla mala savicka a zvladli jsme to, ale obcas blundil a tech 30ml jedl hodinu, vydrzela jsem to a jakmile jsme se dostali domu, rozjedli se kluci normalne. hlavni problem je, ze neciti chut mleka v puse, kdyz to jde do briska, takze si na to nezvyknou.domu jsme sli, kdyz meli kluci 2500g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1197
8.1.12 09:56

Ahoj, syn se narodil taky ve 31 tt, poprvé jsme ho zkusili přiložit na kojení až skoro měsíc od porodu, ale nakonec se rozkojil krásně, a to i když byl vlastně skoro celý měsíc krmený lahvičkou.
Taky jsem s ním nebyla v nemocnici, ale jezdila za ním s mlíčkem, nakonec to ale rychle uteklo a uvidíš, že i vy budete brzy společně doma.
Tak přeju hodně sil, určitě všechno dobře zvládnete, a i kdyby kojení náhodou nevyšlo, tak buď v pohodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
8.1.12 09:58

Mam dva takhle narozene, vim co prozivas, deti nemely ventilator, ale podporu dychani ano, infekci, 14 dni v inkubatoru, sondu, domu jsme sli plne kojeni, zkousela jsem ze zacatku kojit taky treba jen dvakrat denne, aby se neunavily, ale jinak meli jidlo sondickou, byla jsem radsi, strikacka se savickou neni dobra, nauci se na ni brzy a prso nebude chtit, sestricky si to takhle zjednodusuji, zkus se domluvit, at mu to davaji strikackou pres prst, suplementor, lzickou, jakkoliv jinak.. taky nam to slo pomalu, chlapecek byl linej, zacal poradne pit az po dvou kilech, Rozarka byla sikovnejsi, ta sla domu a nemela jeste dve kila, Mates porad spal, vypil deset a usnul a vic jsem do nej nedostala.. ja mela tu vyhodu, ze jsem tam s nima mohla byt porad.. drzim palce a nevzdavej to.. prsa jsme taky pred kojenim odstrikavala, aby byly mekci a lip se jim prisavalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.1.12 10:35

Ahoj ,souhlasím s Lucah -ta stříkačka s dudlem tomu opravdu nepomáhá ,zvlášt když máš v plánu kojit .Zkus je poprosit at zkoušejí lžičkou nebo suplementorem. Proč s ním nejsi hospitalizovaná? No každopádně je skvělé ,že mlíko máš ,i kdyby se to s kojením nepovedlo můžeš ho odsávat a krmit lahví -to se také počítá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
8.1.12 12:01

Ono se ted v nemocnicich moc s detma nenechava, neni misto, ja byla v Usti jedna z poslednich, ted to oddeleni predelali a maminky taky dochazeji, nejsou penize.. ale bylo tu fajn, byla jsem tam skoro mesic, mohla chodit ven a sestricky zatim deti pohlidaly a ja se naucila o ne starat.. kazdopadne fakt zahodit dudlik a radsi nechat dat parkrat sondou, aby se mimco nevysilovalo a melo na kojeni silu.. pokud kojit chces a mlicko mas, tak to pujde.. odstrikavat a davat pripadne lahvi taky jde, ja jsem obe kojila sest mesicu, parkrat pri hlidani tatinkem dostaly deti lahvi a princezna si ji oblibila, ze prso v pul roce odmitla, tak jsem ji obcas odsala a kluka kojila.. kdyz to nepujde, svet se nezbori.. ale pises, ze mu je teprve tyden, to ma pravo narok byt jeste unavenej a moc nevypit.. pockej az nabere silu a nepospichej na nej, nektery sestry pospichaj, aby uz mimino slo domu a meli misto na dalsi.. u nas taky prisly s obrovksou sklenenou lahvi s dudlikem s obrovskou dirou, ze se deti zalykaly, ze pry nez pujdeme domu musi umet z lahve, nechapala jsem proc, kdyz jsme kojili a slo to cim dal tim lip.. ale plny kojeni bylo po 1,5 mesici..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
8.1.12 12:33
pavlak5 píše:
Proč s ním nejsi hospitalizovaná?

Jen docházím, protože mám doma ještě dceru a manžel musí chodit do práce a kdybych byla měsíc v nemocnici, tak bysme neměli na nic. Už jsme si to vyzkoušeli, když jsem byla v těhu hospitalizovaná a měli jsme půl manželovi výplaty. Půjdu tam na poslední týden. Připadám si jak krkavčí matka, ale jinak to nejde. Jezdím za Vítkem 2× denně a když odjíždím, tak mi to rve srdce :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.1.12 12:42
pajjakk píše:
pavlak5 píše:
Proč s ním nejsi hospitalizovaná?
Jen docházím, protože mám doma ještě dceru a manžel musí chodit do práce a kdybych byla měsíc v nemocnici, tak bysme neměli na nic. Už jsme si to vyzkoušeli, když jsem byla v těhu hospitalizovaná a měli jsme půl manželovi výplaty. Půjdu tam na poslední týden. Připadám si jak krkavčí matka, ale jinak to nejde. Jezdím za Vítkem 2× denně a když odjíždím, tak mi to rve srdce :,(

Když máš doma ještě jedno nedá se nic dělat-taky potřebuje mámu. Stejně jako ty jsem taky nebyla hospitalizována s malým-až na poslední týden ,ale tam to bylo víc jiných důvodů (jedním z nich bylo právě to ,že jsem nekojila)Určitě budete brzy spolu, už má moc hezkou váhu ,tak vás jistě brzy pustí .Drž se vím ,že je to těžký a chce to spoustu sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí