Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky Maminky,
mám takový dotaz, jak se chová Vaše 3-4měsíční miminko? Moje třeba dokáže půl hodiny sedět a koukat na hračkym smát se na ně i na me na tv koukat nebo i chvíli si hrát s hrazdičkou, ale často pořád brečí a vyžaduje pozornost. Nějaký den ho ani ta hrazdička nebaví a je takový ubrečený. Možná to je normální je to přeci jen ještě miminko, ale radši se ptám. Sice už poznám když brečí , že je unavený, ale možná jen brečí , že chce, abych zpívala a dělala kašpara pak nebrečí, ale zase to nejde dělat celý den.
Děkuji za Vaše zkušenosti
může už se nudit. Nejlepší je vyrazit mezi lidi - v létě ven, v zimě na návštěvu… Mě mávat chrastítkama moc nebav, naštěstí zábavu obstará starší dítě.
Tak to mame nastejno..ted jak je nase holcicka starsi(3 mes),ma dny kdy sedi v houpacce,sleduje,hraje si s hrazdickou a nekdy si i sama usne,takze mam pocit,ze jsem bezdetna…ale pak naopak ma dny kdy je uknourana,chce si povidat jenom s nami a sama si nehraje,chce chovat a ani kocarek ji neukeca. Myslim ze je to i podle toho kolik v poledne naspi..kdyz je vyspala dobre,tak je to OK,kdyz spi hodne malo,je uknourana… ![]()
mě synáček řval denodenně několik hodin a to jsem kašpárka teda dělala skoro pořád,hlavně aby neplakal
nevydržel u ničeho déle jak 5 minut,všechno jsem dělala jednou rukou,naučila jsem se to bravurně
a to prosím řval i na návštěvách i v kočárku..prostě bylo jedno kde jsme byli.s přibývajícími měsíci se to zlepšovalo,kolem třičtvrtě roka to ustávalo..takže ode mě..vydržet ![]()
naší malé je 2,5 měsíce a taky má „svoje“ dny, kdy se chce jenom chovat… A dnes jsem jí na hrací deku připla její zatím nejoblíbenější hračku (žlutej polštářek s obličejem a ručičkama - prostě smajlík, miluje ho
) a tak je na tý dece už min. půl hodiny mlátí do něj, houká a slintá blahem a vůbec mě nepotřebuje
prostě maj taky svoje dny, já bych to nějak neřešila, já taky občas přece nemám náladu…
Ahoj maminky, chtěla bych poradit nebo znát aspon váš názor.. Mám pulročního chlapečka a neustále od narození bojujeme s pláčem. Kolem 4 měsíce se to trochu zlepšilo ale ted zase cca 4 tydny plačeme porad, kdyz nejí nebo zrovna nespí, skoro porad brečí:( hrát si sám vydrží jen chvilku, a v kočárku když se mi probudí venku začne ted vzdycky brečet…děkuji za názory a rady.. Treba neco dělám špatně.
@olina2103 Ahoj, co jsi s ním zkoušela dělat? Chce se chovat? Nerostou mu zoubky?
Zkoušeli jsme snad uplně vše.. Zoubky zatím nic, někdy brečí i při chovaní, někdy se i dlouho směje, ale spíš tedy brečí
Ahojky, mám problém se svým chlapečkem. Dříve nebrečel jako teď. Je mu 10 týdnů. Napapá se chvilku kouká, směje se a pak začne hrozně brečet. Spapá mi 165ml. Tak hlad určitě nemá. Brečí už i když ho pak chovám. A když se s nim procházím, tak kouká a je klid. Prdí krásně i kaká. Někdy nás ty prdíky taky pěkně potrápí, ale tím to asi nebude. Už opravdu nevím co s nim je
Máte některá s tím zkušenost?
U nás to samé - dcera 3,5 měsíce. Někdy celý den v pohodě, krásně spinká, dnes spala hodinu a pak jsme jí museli 4 hodiny chovat a nosit, jak se položí, tak šílenej řev…
@Čiperka13082018 treba je to jen zvedavy miminko a kdyz chodis tak ho zajima vse kolem, vidi diva se zkus ho zabavit zajimavyma hrackama. Detem se libi co blikaji, hraji, detska zrcadylka, trpyti se a lesknou
Buď ho pálí žáha, tam může pomoci zvýšená poloha při a po krmení, případně mléko zahustit.
Nebo po jídle taky děti často alespoň čůraji, některé to „hlásí“ právě řevem. Takže můžeš zkusit sundat plenku. Jeden ze synů mi cca v tomto věku plenu dost bojkotoval, byly okamžiky, kdy jsem mu ji musela sundat, položila jsem na nepromokavou podložku, přikryla a on usnul ![]()
@Čiperka13082018 nudí se? Už vnímá, tak potřebuje podněty. Taky jsem v té době musela chodit po bytě a furt mu něco ukazovat. Nebo do kočáru někam pod stromy, listí ho taky celkem zabavilo. Nějaké visící hračky nad něj, polohovat na bříško… Nas začal ve 3.mesicich jezdit na břiše i v kočáru vždy na několik minut. Teď v 5 měsícich je schopen takhle čučet na cestu klidně hodinu. Holt ti chlapi jsou občas horší drbny než ženský.. hlavně vidět všechno ![]()
No nechci tu strasit ale nekdy deti maji zanet v uchu to je treba z koupani nebo z place-:-) diky soplu. a kdyz se polozi tak placou ptz se zmeni tlak v uchu zkuste pocist na netu. Nechci malovat certy ale i to je jedna z moznosti. Nasi male rostly zoubky malo sem odsavala soplik (netusila jsem) a pak mela nabeh na zanet to jsem vypozorovala ze uhybala pri cisteni ouska. Dostali sme atb do ucha kapky