Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, chtěla bych se zeptat do kdy jste svým dětem převařovali vodu? Já jsem do 8 měsíců kupovala kojeneckou a převařovala, ale pak jsem tady četla že může být klidně kohoutková převařená. Výjde to i levněji. Ale od kdy mu budu moct dát napít normoš vodu z kohoutku? Je nám 9,5 měsíce. Díky za odpovědi.
ahoj, záleží jak kvalitní vodu máte. my máme hodně kvalitní, takže kojeneckou jsem nekupovala vůbec a převařovala hodně málo
Nějak do roka jsem převařovala (pila čaje dětské sáčkové), pak už i vodu se sirupem a tak, to už jsem nepřevařovala.
Ja teda od zacatku prevarovala normalni a tak od deviti mesicu, kdy jsme na chate a mame opravdu kvalitni vodu neprevaruju skoro vubec… ![]()
ja bych to videla takhle - zkus dat a uvidis jestli se ti z toho nepotenti. kdyz jo, tak prevaruj dal ![]()
mersii píše:
ja bych to videla takhle - zkus dat a uvidis jestli se ti z toho nepotenti. kdyz jo, tak prevaruj dal
Tak jestli riskuju jen řídký kokino, tak bych se nebála, ale aby se mu nestalo něco horšího ![]()
Januska90 píše:Já taky.
Od půl roku nepřevařu a dávám normalní z kohoutku a žije![]()
Tak my máme prý kvalitní vodu z kohoutku. Cca do 3 měsíců jsem kupovala kojeneckou pak jsem přešla na kohoutek, ale je nám 10 měsíců a převařuju stále
lúlinek píše:mersii píše:Tak jestli riskuju jen řídký kokino, tak bych se nebála, ale aby se mu nestalo něco horšího
ja bych to videla takhle - zkus dat a uvidis jestli se ti z toho nepotenti. kdyz jo, tak prevaruj dal
divej, u pitne vody se pravidelne nekolikrát denne kontorluje jeji kvalita, a myslim ze nic horsiho nez ridkej bobek z toho nehrozi. my mame sice necelych 10 mesicu, na piti pouzivam porad koj,vodu (varim ale z normalni), ale jak doberu posledni balik, tak jdeme taky na kohoutkovou
A kde se da zjistit, ze je prave u vas ta voda nezavadna? ja koukam na web prazskych vodovodu a kanalizaci a tam pisou, ze je veskera prazska voda v poradku, tak nevim. Bydlme na rozhrani Zizkova a Vinohrad. Synovi bude 9 m, taky uz bych nejradsi presla z koj vody na normalni. Obedy varim taky z kohoutkove a v poho.
Malýmu je 9,5M, dávám kohoutkovou, ale převařuju. Někde jsem četla, že by se mělo převařovat do roka. Ale těch BY SE MĚLO a NEMĚLO je spousta a ne vždy se dodržují… Zkus to a uvidíš. Já osobně na to zatím odvahu nemám, převaření mě nestojí téměř žádný čas…
ja jsem kojeneskou nikdy nekupovala, ani neprevarovala kohoutkovou. pouzivame filtracni konvici- pro vsechny
Přavařovala do roka, pak filtrovala v Brita konvici asi tři měsíce a cca od těch 15 měsíců normál z kohoutku.