Měkká hlavička nad krčkem u miminka

202
6.1.12 17:09

Měkká hlavička nad krčkem u miminka

Ahojky Maminky,
mám 4měsíční miminko a má stále mekčí hlavičku v zadu nad krčkem , tak beru 5kapiček vigantolu. Nemělo to náhodu také Vaše miminko ?
Děkuji za odpověďi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
574
6.1.12 17:15

To je zadní fontanela, uzavírá se o něco dříve než ta „hlavní“ na temeni, ne? Kdo ti poradil brát 5kapiček vigantolu, proč? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.1.12 17:25

Jak píše Maky, je to fontanela a je to snad normální. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
6.1.12 17:27

Doktorka, aby hlavička ztvrdla , ale i neuroložka on má měkčí v zadu úplně u krku. A na létaku Vigantolu čtu , že k léčbě se může používat až 15 kapek , tak to snad nevadí krátkodobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
6.1.12 17:28

to by melo byt v poradku, jak pisou holky
my zijem v UK a tady se vigantol( nebo neco podobneho) vubec nebere a fontanelu nikdo nekontroluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
6.1.12 17:30

odpověď

Na temeni no to je pravda, ale potvrdila to i neuroložka , že jí má měkčí aby pak nebyla křivice. Nebo ta snad může být měkčí u 4měsíčního miminka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
6.1.12 18:26

Penelop, ono je právě na lebce víc fontanel, ta hlavní je nahoře,na temeni, tu znají všichni, a pak je ještě vzadu na týlu, kde popisuješ ty, ale to je taky normální. Jak jsem psala, uzavírá se o něco dříve než temenní, ale u 4.měsíčního miminka je stále ještě hmatná. Nevím proč jste sledováni na neurologii, ale nepřijde mi na nálezu fontanel ve čtyřech měsících nic divného. Navíc i to dávkování mi přijde jako doporučení širokého balení, prostě preventivně, když už vás sledují, ať má matka pocit, že se něco děje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
6.1.12 18:32

https://www.emimino.cz/…anela-32938/

http://www.naseporodnice.cz/…ontanela.php

A co na ty fontanely říká dr? Tady píšou, že je to normální. Proč na neu chodíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
6.1.12 18:37

Tak jsem tam četla, že rozestoupená fontanela může být příznakem zrychleného růstu lebky. Takže je dobře, že vás neu hlídá. Neboj, kdyby se jí něco nezdálo, bude to řešit jinak než vigantolem. A asi to sem tam někdo mívá. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
7.1.12 14:41

Na neurologii nás poslala protože jí přišel více podrážděný , roztřesený a neuroložka potvrdila, že je to nedostatkem vitamínu a že jak píše Maky na týlu to má dost měkké , tak musíme brát 5 kapiček denně 3týdny a ještě k tomu vápník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
7.1.12 14:41

Jinak těch 5 kapiček doporučila jak dr. tak neuroložka no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
27.2.12 00:55

měkčí hlavička

Ahojky holky. Mám doma 3a půl měsíční miminka ( páreček). krásně prospívají a rostou. Doktorka řekla, že oba mají měkčí hlavinku ( v zadu nad krčkem) přidala nám kapičku vigantolu navíc ( bereme denně 2 kapičky) celkem mě vyděsilo, co jsem si přečetla o možném následnu nedosttku vitamínu D. Jak dlouho trvá, než se hlavinky zpevní tak jak má a nebude nám nic hrozit.
Někde jsem vyčetla, že se má dávat dětem rybí tuk. a nechávat na sluníčku ( ale ne na přímo :-)
Prosím poraďte a podělte se se mnou se svými zkušenostmi) a uklidněte mě. Co mám dělat, co jim mám dávat, co mám sledovat,…
Předemd ěkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
27.2.12 08:33

holky malej má taky ve 3 měsících fontanelu nezpevněnou a je vidět když svítí sluníčko jak to tam pulzuje vyjste mě touto diskusí vyděsili takže to není v pořádku? on šel císařem :nevim: tak by to měl mít už zpevněné. teď jsem zmatená :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
27.2.12 09:56
to je v pořádku, fontanela se zcela uzavírá až daleko později…
janina2222 píše:
holky malej má taky ve 3 měsících fontanelu nezpevněnou a je vidět když svítí sluníčko jak to tam pulzuje vyjste mě touto diskusí vyděsili takže to není v pořádku? on šel císařem :nevim: tak by to měl mít už zpevněné. teď jsem zmatená :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
29.2.12 07:54

taky měl malej v zadu nad krčkem měkkou hlavičku , doktorka mi předepsala vápník a 5kapek vigantolu asi na 3 týdny a hlavička už je krásně tvrdá:-) a fontanela na hoře se uzavírá snad do jednoho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí