Očkování a horečka?

585
5.1.12 21:46

Očkování a horečka?

Ahojky, koncem ledna nás čeká první očkování a rovnou s ním i Prevenar.. Tudíž dvě injekce do každé patičky jedna.. Mám z toho hrůzu.. Jak to zvládali vaše děti a co je nejlepší mít doma na horečku a jak vůbec horečku poznám?? Mám měřit preventivně?? Děkujii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
5.1.12 21:52

Do patičky? My měli začátky do ruky a pak do stehna. No to je fuk, ale první tři dávky i s Prevenarem nic, až poslední hexa a pak oba Priorixy teploty. Dva dny. Dostával čípky na sražení horečky a klidovej režim. Vzdycky mu zustalo jeste asi tyden nechutenstvi.
Teplotu jsem zmerila, kdyz se mi zdalo, ze ma horke tvaricky, telicko pri vecernim koupani, spanky, a tak. Ale klidne bych ho preventivne rano a vecer merila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
5.1.12 21:54

při každém přebalení změřit teplotu a kdyby náhodou měl tak je nejlepší nurofen pro děti a parelen 100

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
5.1.12 21:56

Není třeba se bát. Při očkování by tě měla poučit doktorka. Nám řekla, že pokud bude mít do 38 stačí jen nechat chvilku vysvlečenou, přes 38 pak něco na horečku (já mám doma preventivně Baby Panadol sirup, čípky jsou až od 9kg). A nakonec obě děti byly úplně v poho. Bez reakce, jen Kája byla trochu spavější. Jinak horečku poznáš i na dotek, jinak miminka při ní většinou špatně spinkají, kňourají nebo brečí, chtějí se víc chovat. Pokud budeš mít pochyby, tak změř, tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
5.1.12 21:57
MaryClementine píše:
Do patičky? My měli začátky do ruky a pak do stehna. No to je fuk, ale první tři dávky i s Prevenarem nic, až poslední hexa a pak oba Priorixy teploty. Dva dny. Dostával čípky na sražení horečky a klidovej režim. Vzdycky mu zustalo jeste asi tyden nechutenstvi.
Teplotu jsem zmerila, kdyz se mi zdalo, ze ma horke tvaricky, telicko pri vecernim koupani, spanky, a tak. Ale klidne bych ho preventivne rano a vecer merila.

U doktorky mi bylo řečeno dvakrát do patičky, tak nevím :-O .. Kolik je toho očkování a jak často?? Koukám jak telátko, to je toho opravdu tolik??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.1.12 22:03
DenisaS píše:
MaryClementine píše:
U doktorky mi bylo řečeno dvakrát do patičky, tak nevím :-O .. Kolik je toho očkování a jak často?? Koukám jak telátko, to je toho opravdu tolik??

No klasické očkování je 4× hexavakcína, 3× Prevenar (nepovinný) a 2× Priorix. Pokud jedete podle očko kalendáře a neodsunujete kvůli nemocem, tak do dvou let to všechno máte za sebou.

http://www.babyonline.cz/…ovani-platny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
5.1.12 22:05

Malej má dnes druhou hexavakcínu a k ní měl Prevenar. Tak má na každým stehýnku puntíček od vpichu. Zatím v pohodě, ťuky, ťuk. Peddr nám u prvního očkování předepsal Diazepam, kdyby byly vysoké horečky, tak k Paralenu. Naštěstí byl malej v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
5.1.12 22:08

Děkuji vám děkuji ;) .. Snad to prďola taky zvládne v pohodě, doufááááám ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.1.12 22:11

Ony ty reakce nechodí okamžitě, ale jak kdy, v průměru tak za tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
5.1.12 22:54

Tak já přidám jednu negativnější reakci. Malá dostala poprvé hexavakcínu, hned ten den odpoledne byla unavená, mrzutá, 2 dny měla teploty. Další měsíc jsme šli na kombinaci Prevenaru 13 a hexavakcíny. Dostala ďobanec do obou stehýnek a už odpoledne zvracela a vydrželo jí to 2 dny, měla opět horečky 2 dny, pořád spala, takže si naše doktorka další kombinaci nelajzla a chodili jsme každý měsíc na jednu. Až jsem na sebe byla naštvaná, že jsem na nějakej Prevenar vůbec přistoupila :zed: . Jinak na teplotu jsme dávali Nurofen čípky (i kvůli zvracení) a Panadol sirup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pekulína
5.1.12 22:54

tak já pravidelně ráno před injekcí dala malý panadol sirup a potom večer zase a další den ráno zase a bylo to v pohodě. Ani jednou neměla teplotu… :palec:

• Citovat
  • Upravit
26093
5.1.12 23:01
MaryClementine píše:
DenisaS píše:
MaryClementine píše:

No klasické očkování je 4× hexavakcína, 3× Prevenar (nepovinný) a 2× Priorix. Pokud jedete podle očko kalendáře a neodsunujete kvůli nemocem, tak do dvou let to všechno máte za sebou.

http://www.babyonline.cz/…ovani-platny

prevenar je taky 4×, stejně jako hexa :oops:

Jinak my jsme u prvního měli první naočkovanou hexu samotnou, pak dva prevenary spolu s hexou a 3. prevenar zvlášť :-D 4. hexu v roce, potom v cca 16ti měsících 1. priorix, v 25 měsících 4. Prevenar, v 26 nebo 27 měsících druhej priorix

A druhej, ten má odděleně očkování hexu a synflorix… Mně to tak přijde lepší… :oops: a dál uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.1.12 23:02
Pekulína píše:
tak já pravidelně ráno před injekcí dala malý panadol sirup a potom večer zase a další den ráno zase a bylo to v pohodě. Ani jednou neměla teplotu… :palec:

preventivní podávání toho panadolu ale snižuje účinnost očkování… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
5.1.12 23:02

Proč ji chceš nechat očkovat obě dvě najednou? Je to hrozná darda :( řekla bych doktorce, že to jedno chci odložit, o 14 dní, o měsíc. V tomhle počasí, kdy se dá lehce něco chytnout by to teda neriskovala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
5.1.12 23:04

ahojec. takže očkování jsme absolvovali tedka podruhé a už byla jen zvýšená teplota. Injekce se dává do svalu, takže u nás to dávala paní doktorka do jednoho a druhého stehna (nevím jak s tou patičkou)
Horečka byla teda jen u toho prvního očkování před měsícem a trošku byl ty dva další dny mrzutý ale jinak nic.
Určitě bych NEDÁVALA žáden panadol sirup před očkováním nebo po něm „preventivně“. Protože právě horečka /zvýšená teplota/ zajištuje že obranný mechanizmus tělíčka funguje dobře a že si tělo ty ochranné látky do budoucna vytváří. Samozřejmě pokud je pak už vysoká horečka tak jsme dali pro děti nurofen.
Jinak připojuju letáček o tom jak se teplota zjistí a kdy a jak se při ní chovat k miminku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí