Očkování a horečka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
585
6.1.12 09:46
Monika H. píše:
Ahoj, nečetla jsem diskusi tak to tu už někdo možná psal… přesto, proč chceš dávat hexu a prevenar najednou? Myslím, že hexa i sama o sobě je pro tak maličké tělíčko ohromný záhul, vem si, že do miminka se píchne hned 6 děsných nemocí a o tom co ta vakcína obsahuje dál ti psát ani nechci (pokud chceš vědět co obsahuje, stáhni si na vakciny.cz příbalový leták). Proč k tomu všemu dávat ještě další vakcínu? Vakcína nejsou vitamíny ale toxické látky.

To vubec nevim, takhle mi to rekla doktorka, ze to udelame.. Nemam s tim zkusenosti, tak nevim, cekala bych, ze vi co dela :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
6.1.12 11:00
DenisaS píše:
Monika H. píše:
Ahoj, nečetla jsem diskusi tak to tu už někdo možná psal… přesto, proč chceš dávat hexu a prevenar najednou? Myslím, že hexa i sama o sobě je pro tak maličké tělíčko ohromný záhul, vem si, že do miminka se píchne hned 6 děsných nemocí a o tom co ta vakcína obsahuje dál ti psát ani nechci (pokud chceš vědět co obsahuje, stáhni si na vakciny.cz příbalový leták). Proč k tomu všemu dávat ještě další vakcínu? Vakcína nejsou vitamíny ale toxické látky.
To vubec nevim, takhle mi to rekla doktorka, ze to udelame.. Nemam s tim zkusenosti, tak nevim, cekala bych, ze vi co dela :-O

Denis, nepanikař, v klidu. Vím že mě některé maminky za to rozcupujou, ale ano doktorka (pokud ti neradí dát preventivně na horečku ráno a večer něco proti teplotě - což je kravina) ví co dělá. Obvykle se takhle očkujou všechny miminka, že se dává hexa vakcína a proti pneumokokům synflorix nebo prevenar. Já jsem po konzultaci s doktorkou zvolila synflorix, jelikož sice má méně kmenů než Prevenar 13, ale ten zase obsahuje i kmeny nějakých exotických pneumokoků, které by jsi měla očkovat jen v případě, pokud bylo mimi nedonošené, anebo se chystáš jezdit do exotických zemí. Jinak prý Synflorix vystačí.
to že očkování jsou toxické látky je taky docela přitažené za vlasy. Očkovací látka jsou MRTVÉ bacily proti kterým si vlastně malé tělíčko udělá ochranný mechanismus a tím pádem když se náhodou někdy v tělíčku potká potom později s živým bacilem, tak ví jak ho zničit.
Synflorix a co vše obsahuje je tady:
http://www.synflorix.cz/
to co obsahuje hexavakcína (v očkovacím průkazu pod názvem infanrix) je napsáno tady:
 http://www.vakciny.net/…exa%20PI.pdf

u každého očkování lze očekávat nějaké nežádoucí účinky, tak jako u léků, když máš například angínu nebo zánět nosohltanu. Přece i ty sama jeslti jsi kdy byla na očkování třeba proti chřipce jsi mohla pár dní pociťovat že je ti divně nebo že jsi měla zvýšenou teplotu.

Pořád si myslím že lepší je očkovat, než potom riskovat u dětí obrnu, tetanus a další nemoci, kterým už dnes umíme zabránit a případně zavčas léčit než je prodělávat. Navíc u hodně nemocí se to neobejde bez trvalých následků (obrna, tetanus)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
6.1.12 11:24
Angel-X píše:
DenisaS píše:
Monika H. píše:
To vubec nevim, takhle mi to rekla doktorka, ze to udelame.. Nemam s tim zkusenosti, tak nevim, cekala bych, ze vi co dela :-O

Denis, nepanikař, v klidu. Vím že mě některé maminky za to rozcupujou, ale ano doktorka (pokud ti neradí dát preventivně na horečku ráno a večer něco proti teplotě - což je kravina) ví co dělá. Obvykle se takhle očkujou všechny miminka, že se dává hexa vakcína a proti pneumokokům synflorix nebo prevenar. Já jsem po konzultaci s doktorkou zvolila synflorix, jelikož sice má méně kmenů než Prevenar 13, ale ten zase obsahuje i kmeny nějakých exotických pneumokoků, které by jsi měla očkovat jen v případě, pokud bylo mimi nedonošené, anebo se chystáš jezdit do exotických zemí. Jinak prý Synflorix vystačí.
to že očkování jsou toxické látky je taky docela přitažené za vlasy. Očkovací látka jsou MRTVÉ bacily proti kterým si vlastně malé tělíčko udělá ochranný mechanismus a tím pádem když se náhodou někdy v tělíčku potká potom později s živým bacilem, tak ví jak ho zničit.
to co obsahuje hexavakcína (v očkovacím průkazu pod názvem infanrix) je napsáno tady:

u každého očkování lze očekávat nějaké nežádoucí účinky, tak jako u léků, když máš například angínu nebo zánět nosohltanu. Přece i ty sama jeslti jsi kdy byla na očkování třeba proti chřipce jsi mohla pár dní pociťovat že je ti divně nebo že jsi měla zvýšenou teplotu.

Pořád si myslím že lepší je očkovat, než potom riskovat u dětí obrnu, tetanus a další nemoci, kterým už dnes umíme zabránit a případně zavčas léčit než je prodělávat. Navíc u hodně nemocí se to neobejde bez trvalých následků (obrna, tetanus)

Ale zase co je za problém, očkovat ty dvě vakcíny zvlášť? Mě třeba dostala naše doktorka, když byl starší mrňous mimino, ještě se nevědělo, že se bude očkování proti pneumokokům očkovat, i tak jsme ho chtěli zaplatit, doktorka nám říkala, že napřed vždycky naočkuje tři dávky hexy a až potom tři dávky prevenaru… Pak v lednu přišla ta novinka, že se očkování hradí jen od - do a ejhle, najednou to ta samá doktorka začla očkovat dohromady… :think: I když nám před tím říkala, že je lepší to dát zvlášť :nevim: Prostě jen proto, aby se to bez problémů stihlo :nevim: U druhýho se mi to podařilo nakonec uhrát tak, že chodíme na očkování co dva týdny a dostává ty vakcíny odděleně, ale berou to tam jako jakejsi „nadstandart“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
7.1.12 10:55

Ahojda, my jsme byli na očkování prevenar 13 a hexavakcína. Každou injekci dostala do jiného stehna. Prevenar nám napuchnul, tak jsem dávala obkládek z tvarohu. Večer jsme měli teplotu 38,5°C, tak jsem jí dala čípek. Podruhé už nám nic nenapuchnulo, ale teplota byla stejná. Ale trvá to jen jeden večer. Takže dobrý :) Ničeho se neboj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
7.1.12 23:03

Ahoj, přidávám mojí zkušenost:
1. dávka hexavakcíny = úplně v pohodě (jen byla trochu spavější, ale ne nijak ukňouraná, takže jsem to i uvítala :D ), 2. dávka hexy + Prevenar = navečer nechtěla jíst a začala jí stoupat teplota - což bylo znát i na dotek - určitě bys to poznala ;) Když měla 38,5 dala jsem postupně 2 čípky, ty neudržela - ale aspoň se dobře vykakala :P Nakonec jí krásně zabral obyč zábal a teplota začala hned klesat :potlesk: Druhý den měla ještě zvýšenou teplotu, ale už ne nad 38°C. Třetí den už úplně ok :palec:
Neboj, taky jsem z toho měla hrůzu a malé mi bylo líto, ale dá se to zvládnout. Jde jen o to, že je to prostě poprvé - však takových horeček a probdělých nocí nás bohužel asi ještě čeká… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
7.1.12 23:28
Deniso, neměla bys jen slepě věřit doktorům, ale něco si i sama aktivně nastudovat, uvidíš, že se ti to vyplatí i v jiných věcech, než jen v očkování. Jdete na první očkování, ty nevíš, jakou bude mít dítě po hexavakcíně reakci a chceš mu do toho ještě rvát Prevenar? To bych svému dítěti nikdy neudělala. Přečti si něco o pneumokocích , např. na serveru vakciny.net
Dávat dítěti preventivně léky na horečku je nesmysl.
DenisaS píše:
Ahojky, koncem ledna nás čeká první očkování a rovnou s ním i Prevenar.. Tudíž dvě injekce do každé patičky jedna.. Mám z toho hrůzu.. Jak to zvládali vaše děti a co je nejlepší mít doma na horečku a jak vůbec horečku poznám?? Mám měřit preventivně?? Děkujii..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.12 16:52

Zdravím vás maminky. Jsem prvorodička moji dceři bude 8.týdnů. První očkování nás čeká 2.2.2012. Jsem ráda za tuto diskusi-aspoň vím co nás čeká a na co se máme připravit. Zajímá mĕ jestli dáváte a nebo bubete dávat svým dĕtem nepoviné očkování. A jak se vůbec toto očkování jmenuje. Dĕkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
8.1.12 18:43
Angel-X píše:
DenisaS píše:
Monika H. píše:

Mockrát děkuji za příspěvek :)) a za rady ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí