Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kate - a jo, máš pravdu, 4× Prevenar ![]()
Preventivne davat léky na horecku je hovadina.
kate02 píše:Pekulína píše:preventivní podávání toho panadolu ale snižuje účinnost očkování…
tak já pravidelně ráno před injekcí dala malý panadol sirup a potom večer zase a další den ráno zase a bylo to v pohodě. Ani jednou neměla teplotu…![]()
mě to takhle poradila doktorka...........a dělají to tady takhle všechny maminy........ ![]()
jo a s tím měřením teploty preventivně ..není to od věci..každý den si změřit u mimča teplotu (třeba před koupáním), ať pak víš jaká je jeho „obvyklá“ teplota a jaká je zvýšená a kdy má třeba horečku. (jsou jedinci jejichž normální teplota je třeba 37 a né 36,5 nebo 36 jako u většiny lidí) a alespon si na to miminko zvykne že se mu děje takové „příkoří“ při měření.
A pokud máš rtuťovou rychloběžku (nebo alespon obyč rtuťový teploměr) tak ho opatruj jako oko v hlavě. Dneska už se dají pořídit jen digitální nebo líhové teploměry (díky zásahu EU) …líhový nestřepal ani můj manžel a digitální ..no zdá se mi že měří pokaždé jinak
(samo pokud jsem viděla že i na digitálním vyletěla teplota vysoko, radši jsem přeměřila rtuťovým, tomu věřím 100%)
Pekulína píše:kate02 píše:mě to takhle poradila doktorka...........a dělají to tady takhle všechny maminy........Pekulína píše:preventivní podávání toho panadolu ale snižuje účinnost očkování…
tak já pravidelně ráno před injekcí dala malý panadol sirup a potom večer zase a další den ráno zase a bylo to v pohodě. Ani jednou neměla teplotu…![]()
ta doktorka je asi nějaká vadná ne? to nikdy nečetla nestudovala, že teplota je obranný mechanizmus těla?
Pekulína píše:kate02 píše:mě to takhle poradila doktorka...........a dělají to tady takhle všechny maminy........Pekulína píše:preventivní podávání toho panadolu ale snižuje účinnost očkování…
Všechny maminy evdentně ne…
Dávat Panadol PŘED očkováním je kravina a dávat ho preventivně PO očkování je další kravina (snižuje účinnost očkování).
Dcerka měla teda vysoké horečky po 2 hexe - přes 39st. a MUDr. mi při 3. hexe radila dát Panadol nebo Nurofen pokud bude teplota nad 37,5 a to jen proto, že měla při druhé ty vysoké horečky. jinak bych dala Panadol pokud by teplota byla nad 38 st.
Pekulína píše:
tak já pravidelně ráno před injekcí dala malý panadol sirup a potom večer zase a další den ráno zase a bylo to v pohodě. Ani jednou neměla teplotu…
okud to davas preventivne, tak snizujes ucinnost leku..
Jinak já Nurofen po očkování dávám, když uznám za vhodný. Ne striktně jen při horečce, protože malýmu často to místo po očkování nateče, zarudne a zdá se mi, že ho to pak bolí, nemůže usnout a řve… (stalo se nám to při první a třetí hexe…) Když fakt nic jinýho nepomohlo (kojení, nošení, prostě nic), dostal nurofen, aby se taky vyspal…
![]()
Angel-X píše:
jo a s tím měřením teploty preventivně ..není to od věci..každý den si změřit u mimča teplotu (třeba před koupáním), ať pak víš jaká je jeho „obvyklá“ teplota a jaká je zvýšená a kdy má třeba horečku. (jsou jedinci jejichž normální teplota je třeba 37 a né 36,5 nebo 36 jako u většiny lidí) a alespon si na to miminko zvykne že se mu děje takové „příkoří“ při měření.
A pokud máš rtuťovou rychloběžku (nebo alespon obyč rtuťový teploměr) tak ho opatruj jako oko v hlavě. Dneska už se dají pořídit jen digitální nebo líhové teploměry (díky zásahu EU) …líhový nestřepal ani můj manžel a digitální ..no zdá se mi že měří pokaždé jinak(samo pokud jsem viděla že i na digitálním vyletěla teplota vysoko, radši jsem přeměřila rtuťovým, tomu věřím 100%)
Rychloběžku mám a opatruju jí..
Digitální teploměry to je jedna velká tragédie.. :/ ještě jsem přemýšlela nad tím „bezdotykovým“ nebo jak to nazvat
jak je mají v nemocnicích, ale to bude zřejmě to samé jako digitály ![]()
DenisaS píše:Angel-X píše:Rychloběžku mám a opatruju jí..
A pokud máš rtuťovou rychloběžku (nebo alespon obyč rtuťový teploměr) tak ho opatruj jako oko v hlavě. Dneska už se dají pořídit jen digitální nebo líhové teploměry (díky zásahu EU) …líhový nestřepal ani můj manžel a digitální ..no zdá se mi že měří pokaždé jinak(samo pokud jsem viděla že i na digitálním vyletěla teplota vysoko, radši jsem přeměřila rtuťovým, tomu věřím 100%)
Digitální teploměry to je jedna velká tragédie.. :/ ještě jsem přemýšlela nad tím „bezdotykovým“ nebo jak to nazvat
jak je mají v nemocnicích, ale to bude zřejmě to samé jako digitály
já mám digitální thermoval - vyhrál i jakési testy na idnesu či co, ale jak říkám rtuťový to nenahradí a co jsem slyšela i v nemocnicích z těch líhových a digitálních nejsou dvakrát odvázaní. a ty bezdotykové prý taky nic moc ![]()
vy myslíte ten úplně klasický teploměr, skleněný, co si dávají dospěláci na pet minut pod paži? No to si ale neumím představit, jak bych malého změřila… Díkybohu za digitální rychloběžku Hartmann Thermoval s ohebnou špičkou ![]()
Ahoj, nečetla jsem diskusi tak to tu už někdo možná psal… přesto, proč chceš dávat hexu a prevenar najednou? Myslím, že hexa i sama o sobě je pro tak maličké tělíčko ohromný záhul, vem si, že do miminka se píchne hned 6 děsných nemocí a o tom co ta vakcína obsahuje dál ti psát ani nechci (pokud chceš vědět co obsahuje, stáhni si na vakciny.cz příbalový leták). Proč k tomu všemu dávat ještě další vakcínu? Vakcína nejsou vitamíny ale toxické látky.
MaryClementine píše:
vy myslíte ten úplně klasický teploměr, skleněný, co si dávají dospěláci na pet minut pod paži? No to si ale neumím představit, jak bych malého změřila… Díkybohu za digitální rychloběžku Hartmann Thermoval s ohebnou špičkou
mám zkušenosti, že pokud je teplota opravdu vysoká, tak i ten normální skleněný rtuťový teploměr ji naměří do půlminuty (o lihovém v tomto případě ani neuvažuju, letěl daleko do šuplíku po prvním měření, kdy jsme si s manželem málem při střepávání vykloubili rameno…děsný šmejd)
My měli po 3. dávce také zvýšenou teplotu, ale nic jsem na to nedávala. Poznala jsem to klasicky že měl horké čelo. Teploměr mám digitální. Preventivně bych nic nedávala už samotná hexa dá zabrat. A nás píchali do stehýnek.