Do kdy převařovat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7.1.12 11:20

Mimochodem, jak to děláš s nádobím pro prcka? Já třeba lahvičky stále sterilizuji, ale lžičky a misku paradoxně umyji jen pod tekoucí vodou a nevadí mu to… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
7.1.12 11:32
Andílek Pája píše:
Malýmu je 9,5M, dávám kohoutkovou, ale převařuju. Někde jsem četla, že by se mělo převařovat do roka. Ale těch BY SE MĚLO a NEMĚLO je spousta a ne vždy se dodržují… Zkus to a uvidíš. Já osobně na to zatím odvahu nemám, převaření mě nestojí téměř žádný čas…

Tak mně převařovat nevadí, ale abych nepřevařovala do 3 let a pak zjistila že stačí do roka (bráno s nadsázkou) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
666
7.1.12 11:34
Andílek Pája píše:
Mimochodem, jak to děláš s nádobím pro prcka? Já třeba lahvičky stále sterilizuji, ale lžičky a misku paradoxně umyji jen pod tekoucí vodou a nevadí mu to… :mrgreen:

Všechno myju vodou, sterilizuji jen před prvním použitím. Myslím, že to stačí, stejně leze po zemi a olízne kde co v tom bych problém neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
7.1.12 11:35

Já jsem nepřevařovala nikdy. Máme filtr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
7.1.12 11:36
lúlinek píše:
Andílek Pája píše:
Malýmu je 9,5M, dávám kohoutkovou, ale převařuju. Někde jsem četla, že by se mělo převařovat do roka. Ale těch BY SE MĚLO a NEMĚLO je spousta a ne vždy se dodržují… Zkus to a uvidíš. Já osobně na to zatím odvahu nemám, převaření mě nestojí téměř žádný čas…
Tak mně převařovat nevadí, ale abych nepřevařovala do 3 let a pak zjistila že stačí do roka (bráno s nadsázkou) :)

Taky mi to nejak extra nevadi, ale kolikrat zjistim, ze nez chci male delat mliko, varil si pritel kafe a je voda jeste silene horka a tak… tak uz se s tim moc necrckam! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
7.1.12 11:42

Převařovala bych jen vodu na UM kojenci, který ještě nepřijde do kontaktu s nevyserilizovanými věcmi (hračky, podlaha…). Oboum dětem jsem dávala nepřevařenou vodu od počátku příkrmů. Z kohoutku. Voda z kohoutku mi vzhledem ke skladování přijde bezpečnějšéí. Co se týká dusičnanů, tak limity WHO pro kojeneckou vodu se shoduje s normami pro vodu z kohoutku v ČR. Akorát ČR má limity pro kojeneckou vodu přísnější. Asi bych zvážila pkojeneckou vodu u dítěte plně na UM, které vypije té vody větší množství.Ale dítě, které jen zapíjí příkrmy vypije řádově desítky mililitrů, takže absolutní množství dusičnanů i z kohoutkové vody je nižší, než u kojence, které vypije litr UM připraveného z kojenecké vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
7.1.12 20:12

Ahojky maminky. Andrejce jsou 4 měsíce. Vodu převařuji a sterilizuju lahvičky každý den. Jsme na UM a dávám jí pít fenyklový čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí