Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mám 5,5 měsíční dcerku. Má rýmu a kašel, jak jí ta rýma stéká tak jí to na to kašlání dráždí. Vytírám jí nos štětičkou s physiomerem baby. je lepší jí tam ten physiomer stříkat nebo jen vytírat. Je to dost velký proud. děkuji ![]()
Ahoj,
já bych jí ho do nosu normálně stříkla. Když to zmáčkneš méně, tak to není tkový proud. No a asi po 2min bych jí to vysála. My odsáváme odsávačkou na vysavač a je super. Koupili jsme ji, když malá byla úplné miminko. Krásně vysaje i z dutin a hodně se tak dětem uleví. P vysátí jí klidně můžeš stříknout znovu, ale nemusíš.
Taky mám odsávačku na vysavač, je fakt skvělá. Já jí to tam tedy zkusím stříknout. ![]()
Stříkám, ytírání je naprd, pak odsaju. Nakonec vytřu štětičkou s nasivinem, pokud je to zrovna před spaním, aby se zbytečně nebudil kvůli ucpanému nosu
já to naši malé (3m) stříkám do nosu normálně…sice se občas trošku zakucká ale jinak žádný problém…
Určitě stříkat - hleny je potřeba uvolnit a zředit, toho žádným vytíráním nedosáhneš. Proto je nejlepší právě Physiomer nebo Stérimar, protože mají silný proud…
Třeba Vincentka v tomhle moc dobrá není - úžasná na prevenci, ale při hustší rýmě odsávání nepomůže.
já jsem neměla odvahu stříknout, tak jsme si to vždy přelila do stříkačky.
U nás bylo snažší vstříknutí než třeba kapání nebo vytírání, stříknutí je velmi rychlé, než to dítěti dojde, tak je po všem
.
no jak to vidí mažel jak stříkám
tak z toho vždycky nemůže a strašně malou lituje
že on by to nedal… ale je to rychlovka a jí to vždycky fajně uvolní hleny… a než se stihne rozbrečet tak je po všem…
Tak jsem to právě malej stříkla, a ani moc neplakala. a teď má nosík krásně čistej a už spinká. Díky za rady