Mimi přestává pít (UM i vodu)

21
5.8.20 19:33

Mimi přestává pít (UM i vodu)

Dobrý večer,
předem se omlouvám za to, že diskuze na toto téma už tu nejspíš byly, ale potřebuju radu/zkušenost, cokoliv.
Můj 7 měsíční chlapeček postupně přestává pít. Resp. s normálním pitím ani pomalu nezačal. Příkrmy jedeme už od 5,5 měsíce a baští výborně - sní vše (má trošku problém s ovocem a sladko-kyselým obecně, ale nakonec to stejně sní.) A protože tak dobře jí, čím dál méně vyžaduje UM (nekojím). Což by mi nevadilo, kdyby ale přijímal i jiné tekutiny.Ale ne, šprajcne se, zatne pusu nebo to vyplivne a zaboha do něj nedostanu nic (vodu, čaje, sladké bio šťávky, vývar, nic).A to můžou být vedra! Nejvíc mě štve, že to začíná dělat i s UM. Jedině kdy ho do něj dostanu je noc.( a to jsem pomalu chtěla začít omezovat).Takže shrnuto - přes den vypije 50 ml. V noci celkově tak 250ml. Je to strašně málo. Svým způsobem to chápu, UM míval na hlad a ne na žízeň. Ale bojím se dehydratace… Zlepší se to? Je to jen takové období?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
5.8.20 19:46

Podobny problem jsem mela u syna po odstaveni. Za den ze zacatku vypil cca 100-200 ml tekutin a UM moc nechtel. Trpelive jsem nabizela a casem se rozpil. Tekutiny jsem dohanela vsim moznym :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85346
5.8.20 19:47

No a driv pil vic nebo vubec? Ja nahrazuju jedno jidlo az pote, co sni plnou porci a zapije to. Bez toho bych nenahrazovala postupne jidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22468
5.8.20 20:08

Jde treba delat polevky, prikrmy redit. Davat treba meloun-to je sama voda, podobne jako ty presnidavky pro male deti. Ono k tomu casto ani pit nemusi, kdyz to obsahuje hodne vody. Zalezi samo, co ji. Zkouset ruzne lahve nebo i sklenicku, lzicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.8.20 20:11

@blumen dřív pil, nebyla to sice žádná sláva a nikdy nevypil na posezení víc, než 120ml, ale prospíval a pravidelně si říkal. Zvládal to i s příkrmy…Snažím se ty příkrmy ředit, jakoby na polévky (i když má radši hustší konzistenci).Ještě mě napadlo - je to docela jedlík, sní docela dost, tak kdybych mu ty porce zmenšila? Pak by ho UM uspokojilo, třeba…nevím. Jinak, když už UM nabízím, tak vždy před příkrmem, když má hlad - potom to nemá cenu. Takhle mi aspoň něco málo vycucne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
5.8.20 20:15

Vim, jak vam je. Ten pomer tekutin je fakt maly… Zkuste vzdy zbytek prikrmu (co uz nejde vyskrsbnout lzickou) naredit vodou, rozmichat a dat po lzickach - jako ridkou presnidavku. Ja pak takovou konzistenci, na kterou byl zvykly uz ze lzicky, davala do flasky, prijal to lip. Jinak bych furt drzela mleko rano po probuzeni a vecer pred spanim, at ma aspon nejake tekutiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.8.20 20:23

@Bamace Problém je, že i když dobře jí, tak ráno je to nic moc (vždycky říkám, že to nebude snídaňový typ :) ) Dávám mu pít třeba kolem 5, ale to je jen takový docuc, aby ho to uspalo a třeba v 8, v 9 ještě vůbec nechce, ale hlad má, přesnídávku zbaští…no nic, budu ředit a ředit. Zkoušely jste třeba někdy příkrmy na jeden den vysadit a dávat je mléko? Ať si zase trochu zvykne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
5.8.20 20:24

Co mu zkusit udelat ochuceny mliko treba bananem / broskvi nebo proste nejakym ovocem co uz ma zavedeny? jestli ma uz i jogurt a ji ho tak bych klidne udelala jogurtovy mliko, opet treba s bananem. Ted zas budou vedra a s tim jak pije byh se obavala skonceni v nemocnici na kapackach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.8.20 20:35

@Leenvecka No, to jsou právě ty černé scénáře, kterých se bojím a čtu o nich. Doktorka vám řekne, že je to v pohodě, že když bude mít opravdovou žízeň, tak se napije, že žádné dítě od hladu nebo od žízně dobrovolně nikdy neumřelo… :roll: jako asi má trošku pravdu…říkám si, že malý ta vedra, minulý týden přežil vysmátý i tímto příjmem tekutin…tak nevím. Jinak třeba jablko sní, ale moštík nepozře, to je pro něj horší, než voda :D čert, aby se v tom vyznal :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
5.8.20 20:35
@Leenvecka píše:
Co mu zkusit udelat ochuceny mliko treba bananem / broskvi nebo proste nejakym ovocem co uz ma zavedeny? jestli ma uz i jogurt a ji ho tak bych klidne udelala jogurtovy mliko, opet treba s bananem. Ted zas budou vedra a s tim jak pije byh se obavala skonceni v nemocnici na kapackach.

Přesně, to bych zkusila. Když jsem zavadela ovoce, dceri jsem mixovala banán s vodou. Vycucla to jak nic. Určitě bych to zkusila..takhle jsem mixovala i jahody..

• Citovat
  • Upravit
439
5.8.20 20:50

@audrey115 tak to doktorka nema praveu, tyjo… ja v lednu s malym malem skoncila na kapacce, protoze mleko vyzvracel a nic jineho pit nechtel. Uz jsme meli sbaleno do nemocnice, manzel uz chtel jet a ja jeste na posledni chvili zkusila rozredit tu presnidavku, a chytlo se to… pritom lonske leto pil vodu z lahvicky jako male mimino v pohode :nevim: nakonec jsme teda presli na jablecnou koncentrovanou stavu, kterou redime. A pije z lahve z brckem. Musel si zvyknout na tu chut, no… u nas byl problem v tom, ze z klasicke lahve chtel akorat mleko, nic jineho. Zmena flasky pomohla.
Jinak pokud v tech 5 teda spis jenom tak cucne a spi dal, tak bych nabidla piti a ne mleko. A mleko bych proste dala, az mu vyhladne a budem vstavat, at toho vypije vic. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
5.8.20 20:54

Co zkusit davat pit z netekouciho hrnečku nebo sklenice s brckem, to většinou deti bavi.
Jinak zaradit polevky a vodovejsi stravu a porad nabizet vodu, caj.. Hlavne nedavej ze zoufalství dzusiky, na to nejlépe neucit.
Pleny ma hodne nebo malo pocurane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
5.8.20 21:02

Dcera tohle začala dělat v 10 měsících po víkendové návštěvě. Hystericky řvala, nedostala jsem do ní UM, ani vodu. Nakonec jsem ji dávala mlíko jednou za tři dny. Řešila jsem to dospelavkyma polívkama - vývar, nudle, zelenina, pažitka. A melounem. Naučila se pít z klasickýho hrnku trochu vodu, max 50 ml. Mlíko jsem nabízela co 3 dny. Po měsíci se najednou rozbila, teď ma rok a čtvrt, dá 3 flašky a vodu pije dost z čehokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí