Mimi přestává pít (UM i vodu)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mimi přestává pít (UM i vodu)
Dobrý večer,
předem se omlouvám za to, že diskuze na toto téma už tu nejspíš byly, ale potřebuju radu/zkušenost, cokoliv.
Můj 7 měsíční chlapeček postupně přestává pít. Resp. s normálním pitím ani pomalu nezačal. Příkrmy jedeme už od 5,5 měsíce a baští výborně - sní vše (má trošku problém s ovocem a sladko-kyselým obecně, ale nakonec to stejně sní.) A protože tak dobře jí, čím dál méně vyžaduje UM (nekojím). Což by mi nevadilo, kdyby ale přijímal i jiné tekutiny.Ale ne, šprajcne se, zatne pusu nebo to vyplivne a zaboha do něj nedostanu nic (vodu, čaje, sladké bio šťávky, vývar, nic).A to můžou být vedra! Nejvíc mě štve, že to začíná dělat i s UM. Jedině kdy ho do něj dostanu je noc.( a to jsem pomalu chtěla začít omezovat).Takže shrnuto - přes den vypije 50 ml. V noci celkově tak 250ml. Je to strašně málo. Svým způsobem to chápu, UM míval na hlad a ne na žízeň. Ale bojím se dehydratace… Zlepší se to? Je to jen takové období?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podobny problem jsem mela u syna po odstaveni. Za den ze zacatku vypil cca 100-200 ml tekutin a UM moc nechtel. Trpelive jsem nabizela a casem se rozpil. Tekutiny jsem dohanela vsim moznym ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a driv pil vic nebo vubec? Ja nahrazuju jedno jidlo az pote, co sni plnou porci a zapije to. Bez toho bych nenahrazovala postupne jidla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde treba delat polevky, prikrmy redit. Davat treba meloun-to je sama voda, podobne jako ty presnidavky pro male deti. Ono k tomu casto ani pit nemusi, kdyz to obsahuje hodne vody. Zalezi samo, co ji. Zkouset ruzne lahve nebo i sklenicku, lzicku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blumen dřív pil, nebyla to sice žádná sláva a nikdy nevypil na posezení víc, než 120ml, ale prospíval a pravidelně si říkal. Zvládal to i s příkrmy…Snažím se ty příkrmy ředit, jakoby na polévky (i když má radši hustší konzistenci).Ještě mě napadlo - je to docela jedlík, sní docela dost, tak kdybych mu ty porce zmenšila? Pak by ho UM uspokojilo, třeba…nevím. Jinak, když už UM nabízím, tak vždy před příkrmem, když má hlad - potom to nemá cenu. Takhle mi aspoň něco málo vycucne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vim, jak vam je. Ten pomer tekutin je fakt maly… Zkuste vzdy zbytek prikrmu (co uz nejde vyskrsbnout lzickou) naredit vodou, rozmichat a dat po lzickach - jako ridkou presnidavku. Ja pak takovou konzistenci, na kterou byl zvykly uz ze lzicky, davala do flasky, prijal to lip. Jinak bych furt drzela mleko rano po probuzeni a vecer pred spanim, at ma aspon nejake tekutiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bamace Problém je, že i když dobře jí, tak ráno je to nic moc (vždycky říkám, že to nebude snídaňový typ
) Dávám mu pít třeba kolem 5, ale to je jen takový docuc, aby ho to uspalo a třeba v 8, v 9 ještě vůbec nechce, ale hlad má, přesnídávku zbaští…no nic, budu ředit a ředit. Zkoušely jste třeba někdy příkrmy na jeden den vysadit a dávat je mléko? Ať si zase trochu zvykne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co mu zkusit udelat ochuceny mliko treba bananem / broskvi nebo proste nejakym ovocem co uz ma zavedeny? jestli ma uz i jogurt a ji ho tak bych klidne udelala jogurtovy mliko, opet treba s bananem. Ted zas budou vedra a s tim jak pije byh se obavala skonceni v nemocnici na kapackach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leenvecka No, to jsou právě ty černé scénáře, kterých se bojím a čtu o nich. Doktorka vám řekne, že je to v pohodě, že když bude mít opravdovou žízeň, tak se napije, že žádné dítě od hladu nebo od žízně dobrovolně nikdy neumřelo…
jako asi má trošku pravdu…říkám si, že malý ta vedra, minulý týden přežil vysmátý i tímto příjmem tekutin…tak nevím. Jinak třeba jablko sní, ale moštík nepozře, to je pro něj horší, než voda
čert, aby se v tom vyznal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leenvecka píše:
Co mu zkusit udelat ochuceny mliko treba bananem / broskvi nebo proste nejakym ovocem co uz ma zavedeny? jestli ma uz i jogurt a ji ho tak bych klidne udelala jogurtovy mliko, opet treba s bananem. Ted zas budou vedra a s tim jak pije byh se obavala skonceni v nemocnici na kapackach.
Přesně, to bych zkusila. Když jsem zavadela ovoce, dceri jsem mixovala banán s vodou. Vycucla to jak nic. Určitě bych to zkusila..takhle jsem mixovala i jahody..
- Citovat
- Upravit
@audrey115 tak to doktorka nema praveu, tyjo… ja v lednu s malym malem skoncila na kapacce, protoze mleko vyzvracel a nic jineho pit nechtel. Uz jsme meli sbaleno do nemocnice, manzel uz chtel jet a ja jeste na posledni chvili zkusila rozredit tu presnidavku, a chytlo se to… pritom lonske leto pil vodu z lahvicky jako male mimino v pohode
nakonec jsme teda presli na jablecnou koncentrovanou stavu, kterou redime. A pije z lahve z brckem. Musel si zvyknout na tu chut, no… u nas byl problem v tom, ze z klasicke lahve chtel akorat mleko, nic jineho. Zmena flasky pomohla.
Jinak pokud v tech 5 teda spis jenom tak cucne a spi dal, tak bych nabidla piti a ne mleko. A mleko bych proste dala, az mu vyhladne a budem vstavat, at toho vypije vic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co zkusit davat pit z netekouciho hrnečku nebo sklenice s brckem, to většinou deti bavi.
Jinak zaradit polevky a vodovejsi stravu a porad nabizet vodu, caj.. Hlavne nedavej ze zoufalství dzusiky, na to nejlépe neucit.
Pleny ma hodne nebo malo pocurane?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera tohle začala dělat v 10 měsících po víkendové návštěvě. Hystericky řvala, nedostala jsem do ní UM, ani vodu. Nakonec jsem ji dávala mlíko jednou za tři dny. Řešila jsem to dospelavkyma polívkama - vývar, nudle, zelenina, pažitka. A melounem. Naučila se pít z klasickýho hrnku trochu vodu, max 50 ml. Mlíko jsem nabízela co 3 dny. Po měsíci se najednou rozbila, teď ma rok a čtvrt, dá 3 flašky a vodu pije dost z čehokoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit