Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Valérie S píše:
Zdravím, je mi 16 a mám roštěp patra i rtu:) pokud budete chtít, na jakékoli otázky vám ráda odpovím:)
Seš ráda na světě?
![]()
@Pudloslava píše:
Seš ráda na světě?![]()
![]()
Mám dobrou motivaci. Zažila jsem si opravdu dost, na to, abych něco jen tak vzdala ![]()
@Valérie S píše:
Mám dobrou motivaci. Zažila jsem si opravdu dost, na to, abych něco jen tak vzdala
Ptala ses maminky proč to máš a jiné děti ne, třeba jak si byla malá? a co ti pomohlo? jaké chováni od mamky? mám syna půlročního a už ted se bojim až jednou mi položí takovou otázku, co mu na to odpovím ![]()
@kalomi píše:
Ptala ses maminky proč to máš a jiné děti ne, třeba jak si byla malá? a co ti pomohlo? jaké chováni od mamky? mám syna půlročního a už ted se bojim až jednou mi položí takovou otázku, co mu na to odpovím
Byla jsem asi v 6 tříde, a spolužáci se mi posmívali, a já přišla za mamkou, proč vlastně já… řekla mi, že když to zjistila, netušila vůbec do čeho půjde, ale že mě milovala a miluje natolik, že mě prostě nemohla dát pryč. Ale víc než jí, se ptám sama sebe proč já, a né ostatní, a pak uvidím lidi na vozíčku, nebo s jiným postižením, a dojde mi, že jsem vlastně vyvázla ještě dobře
Jestli chcete ještě na něco konkrétního odpovědět, klidně se ptejte ![]()
Moc děkuji, taky jsem to do porodu nevěděla ale miluji ho strašně moc, a bojím se aby mi to jednou třeba nevyčítal, ale je fakt, že třeba je ted už pokročilejší doba, když to neřeknu tak si toho většinou lidi ani nevšimnou, takže to ani nebude tak o vzhledu, spíš o tom že bude muset podstoupit ještě několik operací, náročné taky bude upravit zuby asi? jakpak to máte vy? ty zuby, které chybí máte je něčím nahrazené? my pojedeme příští měsíc do Brna, a tam by mi to všechno měli říct, ale chtěla bych spíš osobní skušenost, moc děkuji ![]()
@kalomi píše:
Moc děkuji, taky jsem to do porodu nevěděla ale miluji ho strašně moc, a bojím se aby mi to jednou třeba nevyčítal, ale je fakt, že třeba je ted už pokročilejší doba, když to neřeknu tak si toho většinou lidi ani nevšimnou, takže to ani nebude tak o vzhledu, spíš o tom že bude muset podstoupit ještě několik operací, náročné taky bude upravit zuby asi? jakpak to máte vy? ty zuby, které chybí máte je něčím nahrazené? my pojedeme příští měsíc do Brna, a tam by mi to všechno měli říct, ale chtěla bych spíš osobní skušenost, moc děkuji
rostl mi zub přímo v roštěpu, ten mi vytrhli, zbytek zubu mám, ale křivé. Proto mě ještě čeká operace, kde mi do můstku na zubama doplní kost, abych mohla mít rovnátka
o vzhledu to bude, až bude větší
Mimo vzhled, já jsem třeba až do svých 15 let dýchala jen levou nosní dírkou, ale fakt věřím, že doba je jiná a vás syn takové problémy určitě mít nebude ![]()
Aha, ale to nějak pozdě ne? mě řekli že zuby se budou řešit v 7 letech.ach joo, vím že to bude mít bobek můj složité, no doufám že budu pro něj dobrá matka, a budu se snažit udělat vše proto aby to měl lehčí.
@kalomi píše:
Aha, ale to nějak pozdě ne? mě řekli že zuby se budou řešit v 7 letech.ach joo, vím že to bude mít bobek můj složité, no doufám že budu pro něj dobrá matka, a budu se snažit udělat vše proto aby to měl lehčí.
Nikdo neovlivní jak mu druhé zuby porostou
určitě budete:)
Hezký den, v červenci tohoto roku (přesněji 11.-.13.7) se uskuteční čtvrté setkání rodin dětí s rozštěpy s odborníky spolupracujícími s FNKV. Tak jako v předchozích setkáních nabízím zajímavé přednášky (MUDr. Borský, MUDr. Tanuška - anestézie novorozenců, PaedDr. Škodová - logoped VFN, spec. pedagog, odborník ORL a další) a možnost sdílet a vyměňovat zkušenosti. Setkání organizuji opět v hotelu pro děti Peklo v Josefově dole, rezervace nutno učinit do 31.1. Pro více informací v případě zájmu, prosím, do SZ nebo na webu www.zanovymusmevem.cz.
Máme ještě dva volné pokoje na setkání rodin dětí narozených s rozštěpem obličeje s odborníky na rozštěpovou problematiku, které se uskuteční již tento víkend - od pátku do neděle v hotelu Peklo v Josefově Dole. Pokud vás problematika zajímá nebo se vás jakkoli dotýká nějaké z témat, která budou prezentována skutečně špičkovými odborníky FN Motol a dalších(logopedie, dentální hygiena, prenatální diagnostika, anestézie novorozenců, ORL, plastická chirurgie, začlenění dětí s jinakostí do kolektivu…),napište. Celý objekt je rezervován na tuto akci.