Bolest nožičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17026
2.5.06 13:21

Bolest nozicky

Ahoj holky,

meho syna pred par dny zacala bolet nozicka.Nebylo to z zadneho padu,proste jsme sli po venku a zacal kulhat a ukazovat na nozicku,mysla jsem si,ze ma jen neco v bote.Boty jsem vyzula,vysypala,nic tam nebylo..to jsme zustali na pisku,takze si odpocinul pri hre,a pak se slo domu..Vecer si ukazoval ve vane na nozicku,ale nijak nenarikal.

Na druhy den opet venku uz po kratke chuzi zacal narikat a chtel vzit na ruky,ale za chvili uz opet chtel behat.No a odpoledne uz nechtel chodit vubec,usel tri ctyri kroky,zacal narikat a ukazovat si na spodni cast nohy.Kdyz se pokusil udelat nejaky krok,uplne se mu nozicka podlamovala,kulhal naprosto ocividne a po par krocich zacal narikat a opet ukazovat na nozicku.Ten den uz nechodil vubec,dobrovolne se vozil v kocarku(coz za normalnich okolnosti je fakt vyjimka)

Kdyz jsem si ho po:,–(ila a celou nohu mu prohmatala pevnym stiskem,klouby,koleno,kotnik.....prsty na nohou..proste nic ho nebolelo,ale jak si stoupnul,zacala se mu prolamovat a zacal plakat.Rikala jsem si,ze pokud to bude pretrvavat i rano,pojedeme k dr.(nebyli jsme zrovna doma).Ovsem vzpomnela jsem si na davneho kamarada meho manzela,pediatra,kteremu jsme teda zavolali,ten nas uklidil,ze k dr.jezdit nemusime,ze tomu mam dat jeste jeden den,nenechat ho chodit,at je nozicka co nejvic v klidu,ze to muze mit podvrtnute(nema nohu ani napuchlou,ani nijakou modrinu..),nebo zanet od nachlazeni(nemocny nebyl ani trochu..)
Dalsi dva dny se rozchodil,sice kulhal,ale uz nenarikal,jen obcas si ukazuje na nozicku.Vcera odpoledne ani dnes zatim ani nekulhal.(ale ukazuje na ni stale)

Nevim cim to je.Vzpomnela jsem si,ze jeden den to uz delal asi pred mesicem,ale myslela jsem si,ze jen „vzdoruje“novym botum.Proste mel nove boty a nechce v nich chodit,jenze ted mi prijde,ze tenkrat delal to same,jako ted,kdyz je v sandalkach,v botaskach,bosky.....

Nemate s tim zkusenost?Nevite co by to mohlo byt?
Napsala jsem to snad uplne vsechno :lol: ,tak jestli poravdu nektera vite,poradte pls..

diky

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.5.06 13:45

Ahoj,
já těmto věcem vůbec nerozumím, ale známým se stalo toto.
Tatínek byl nešikovný a zlomil si nohu. Přišel s tím domů a ukazoval malému (tehdy skoro 2 roky), že má sádru a že ho bolí noha.
Druhý den malý kulhal a pořád si ukazoval na nožičku, že ho bolí. Tohle trvalo skoro 14 dní, nechtěl moc chodit, hrát si, pořád si stěžoval na tu nožičku. Mysleli si, že se opičí po tatínkovi. Nakonec zašli k doktorovi, ten nic nezjistil a pro jistotu je poslal na rentgen. Tam zjistili, že má naštípnutou kost (už bohužel nevím kterou) a vůbec se to nemuselo stát pádem a nebo nějakým úrazem. Prý stačí u takovýchto prcků s křehkými kostičkami špatné našlápnutí a případně trocha chůze s touto bolavou nožičkou a už se tam něco „pokazí“. Dostal tehdy úplně prťavou sádřičku a neměl ji ani moc dlouho.

Ale určitě to ve vašem případě nebude nic vážného. Držíme palečky.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
2.5.06 13:52

no zkusenost s tim nemam, ale zkus jednak brufen sirup - jako obecne proti bolesti ( ve stejne davce jako davas na teplotu) - mozna by to mohly byt " rustove bolesti", ale pokud se to nezmeni, sla bych s ním k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
2.5.06 14:01

Ahojky,

také mě napadly růstové bolesti, ale ty jsou především v noci (nevím, jestli i přes den). Brufenem si myslím se nic nevyřeší, akorát utlumí bolest, já bych ho nedávala. A pro klid duše bych zašla za MUDr. a případně na rentgen.

Držím palce, ať je to v pořádku!
Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
2.5.06 14:13

Ahoj,
rustove bolesti jsou hlavne v oblasti kloubu, treba pod koleny. Teda aspon u nas v rodine. Zalezi kde na tu nozicku presneji ukazuje, jestli nekde na slapku, chodidlo, tak to asi rustem nebude-si myslim.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
2.5.06 14:29

Ahoj Any,
tak u nás je to celkem aktuální. Ondra (4 roky) ve čtvrtek spadnul na koleno, ale dobré, jenom odřené. V neděli začal na tu nohu kulhat a buď ukazuje stehno nebo lýtko. Dnes jsem volala dr., říkala, že to asi od toho pádu nebude, že to by ho bolelo už třeba v pátek.
Už je to třetí den, ráno jsem ho musela i odnést na WC, jak nemohl chodit. Ale jak se rozchodí, je to lepší, ale kulhá pořád.
Ráno jdeme k dr., bude mu brát krev a pošle nás na ortopedii.
Pak třeba písnu, jak jsme dopadli, ju? Ať máš porovnání.

Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
2.5.06 15:45

Známým se stalo, že jejich tehdy 2-letá holčička běhala dlouho venku a řádila a večer se nemohla postavit na nohy, úplně se jí podlamovaly. Jeli s ní na pohotovost a tam jim vynadali, že dvouleté dítě je ještě malé, aby ho nechali takhle dlouho běhat, do 3 let musí být v kočárku. Svaly, šlachy a klouby prý nejsou do 3 let vyvinuté a nesmí se přetěžovat.

Jinak neporadím, osobní zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
2.5.06 15:49

A ještě jsem si vzpomněla na jeden článek v Betynce kdysi dávno, byl o bolesti nožiček, vzpomínám si jen, že to může znamenat nějakou nemoc, co, to si už bohužel nepamatuju. Věřím, že u vás bude příčina nevinná, ale raději bych se stejně poradila s pediatrem.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
2.5.06 16:52

Ahoj, nedávno tady také proběhla debata ohledně bolesti nožiček, tady je odkaz:

http://emimino.cz/modules.php?…

Přeji zdravé a nebolavé nožičky!!!

Smailinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
2.5.06 18:02

Ahoj moc Tě zdravím,

určitě to třeba nebude nic vážného, ale můj případ byl-když jsem byla malá tak mě strašně při chůzi bolela ploska nohy, přesně v místě prostředníčku a prsteníčku ale směrem k nártu, mamka mi pořád nevěřila, ale jednou mě vzala k doktorovi a tam mi zjistili, že mám odvápnění kostí. měla jsem přes měsíc sádru. ale je fakt, že mi už bylo 7let. to píšu jen pro informaci.

jinak přeji hodně zdravíčka ať nožička nebolí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
2.5.06 18:11

To odvápění kostí měl i můj manžel. Ho zase bolely paty.
Dceru bolely kolena. Šly jsme raději k doktorce a tam dceru mezi vyšetřením změřila a ona vyrostla o 6cm. Rozhodně jí vzala krev. Tam se nic neprokázalo. Odkázala nás ještě pro jistotu k ortopedovi.
Já si růstové bolesti pamatuju, jako bolesti v tříslech, ale to mi bylo 13let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
3.5.06 13:18

Ahoj holky,
velice dekuji za vase odpovedi.
Dnes je vse dobre,zadne narikani ani kulhani,doufam,ze to tak vydrzi.
Ale porad mi to vrta hlavou,jestli se to jeste zopakuje,tak pojedem k dr.
Chtela jsem jeste rict,ze rustove bolesti by to byt nemely,to bylo to prvni co me napadlo a na co jsem se dr.ptala.V tomhle veku to pry neni(sama si ty bolesti pamatuju snad kolem 5-6let,hlavne v noci,v kycelnich kloubech,).Prdola si ukazuje spis na chodilo-proto jsem si myslela,ze za to muzou boty..
Odvapneni kosti me uz taky prislo na mysl(snad to ne),ale co si pamatuju ze sveho okoli dve deti,bylo to taky ve veku 7-8let..ja fakt nevim,napadaji me priserne veci :roll: ,jeste ze uz dva dny je klid a uz se to doufam nevrati.
Co se tyce udrzeni v kocarku,to je fakt dost problem a uz nejakou dobu jezdime jen a pouze s krikem a revem,je schopny jecet celou dobu v kocaru(kdyz jdem dal do mesta),takze ted uz mu davam na vyber at si to ridi sam.(ovsem ted tyto dny si vybira temer porad kocarek).

Jeste jednou moc dekuji,Helco,urcite napis vase vysledky od Dr.

Hezky den

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
3.5.06 13:29

Any,
zatím toho moc nevím, hýbala mu s nohou, říkal, že ho to bolí :?
Takže mám týden dávat 2× denně Nurofen nebo Brufen sirup po 5ml. Vzala mu tu krev (to byla hrůza :evil: ), kvůli Nurofenu nesmí na sluníčko, aby se neosypal. Má být v klidu a žeprý na to nemá nejraději ani stoupat. No máš to vidět, že? Zítra odpoledne bude první výsledek krve, poslední bude až po víkendu. Pak si máme pro ty výsledky přijít a budeme šupat na ortopedii.
Tolik asi aktuality u nás :) .

Helča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
3.5.06 16:42

Ahoj, přesně to samé jsme zažili, když bylo Matějovi tak 2 a půl. Začal kulhat, nemohl došlápnou, bylo to vždycky na procházce musela jsem ho nést, byla jsem těhu a on 18 kg. Doktor nepřišel vůbec na nic, ani odběry nic. Trvalo to tak 4 měsíce, ale postupně to ustávalo a od té doby nic. Bylo to v období, kdy hrozně vyrostl, možná to mělo souvislost, nevím.

Ať jste brzy v pořádku.
Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
15.10.14 08:16

Syn od včera skáče po jedné noze že ho bolí koleno. Při chůzi kulhá, v noci spal ale dobře. Ráno hned problém že na nohu nedoslapne. Šly byste k lékaři? Nebo ještě počkat? Jsou mu necelé 3r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí