Plané neštovice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
18
17.4.06 21:49

Plané neštovice

Zdravím všechny maminky.

Mám problémek, moje dcera (2,5 roku) si dneska hrála s kamarádkou. No a její maminka mi večer zavolala, že jí při koupání našli počínající neštovičky (prý se jim to objevilo i ve škole). :-(

Hned zítra určitě zavolám naší dětské Dr., ale samozřejmě to nemůžu vydržet a pídím se po nějakých info.

Samozřejmě je Adélka vůbec nemusí dostat, ale přece jenom. Tak pokud máte nějakou zkušenost, podělte se. Díky

PS. jo a samozřejmě jsem si chtěla taky někomu postěžovat, tak díky za vyslechnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1352
17.4.06 22:10

Nejsem si úplně jistá, ale zdá se mě, že neštovice jsou infekční právě před tím než se vyrazí, potom už právě ne. Ale nějak bych to neřešila máme tady pár maminek, který schválně posílají malý děti hrát si k dětem, které neštovice mají aby si to odbyly když jsou malé. Já bych to asi vědomě neudělala, ale kdyby se stalo tak by bylo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
17.4.06 22:18

Díky za info, takže v tom případě je Adélka horký kandidát na neštovice.
No nic snad se nám to vyhne. Vím, že už by to alespoň měla za sebou, ale raději by byla, kdyby to nedostala.
Jak jsi psala, že někdo posílá děti schválně k nemocným, tak to bych teda taky nemohla. Je asi fakt, že lepší je si to odbýt v dětství, ale přece jenom.

Díky a pěkný večer Mayaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
18.4.06 00:32

Mayaa,

já bych se neštovic vůbec neděsila. Dcerka má ideální věk, většinou je průběh lehký. Moje dcera měla asi 3-4 dny před vyřašením pupenů zvýšené teploty, byla protivná, pak se objevily pupeny, sice to zabere poměrně dlouhou dobu, než jsou vyléčené, ale mají to z krku.
Neštovice u dospělého jsou nepříjemné, provázené vysokými horečkami. Manžel je měl v 19 letech a prý nic moc.

Jsem moc ráda, že je měla, teď jsem těhotná a to je určitě více nebezpečné (pro mě) a nebo jsem se děsila, že by mi je přinesla domů, když bychom měli malé miminko.

A v době, kdy je měla, jí bylo přesně 2,5 roku.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
18.4.06 00:42

Tak já svoje děti v ideálním věku nechala nakazit. A je po problému, že by je dostaly nečekaně a já musela na paragraf.
Není to nic šíleného, malá teplota, pár pupínků a za tyden jsou v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
18.4.06 00:46

Ahoj Mayo,
já se musím přiznat, že kdybych měla příležitost, tak bych malého jak se říká „nastavila“ :) Z vlastní zkušenosti totiž vím, že průběh neštovic ve vyšším věku je o dost horší než v raném dětství.. Já je měla v 16 letech a právě proto bych ráda, aby si je náš Adámek odbyl teď (je mu dva a půl). Je šance, že by jako já neměl týden horečky až 40st, milion špatně se hojících pupínků na všech myslitelných místech a nestrávil by v posteli měsíc.. Naopak většina takto malých dětí v mém okolí zvládla neštovičky celkem v pohodě..
Takže se toho neboj a ber to tak, že čím dříve je budete mít odbyté, tím lépe :wink:
Verča a Adámek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
521
18.4.06 09:00

Ahoj holky, co se tyce nakazlivosti, tak nejvetsi je dva dny pred osypanim a do dvou dnu po. Moje dcerka je mela ve 2 letech a 4 mesicich. Teplotu mela jeden den a byla celkem dost osypana, ale tekuty pudr fungoval dobre.
Nakazila se od kamarada, ktery se osypal druhy den a ona pak presne za dva tydny. Pozor - inkubacni doba muze byt i tri tydny.
Jinak to neni nic hrozneho, jsem rada, ze to mame za sebou.
 Mirus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
18.4.06 09:21

Ahoj,my jsme měli neštovice kolem vánoc a hned dvakrát.První starší syn a potom ten mladší.Inkubační doba je 14-21dní.A můj dr.mi říkal,že nejinfekčnější jsou když ty pupínky začínají praskat.Protože,se ty viry z té tekutiny dostávaj do vzduchu.Takhle to vysvětlil mi.
Myslím,že čím mladší dítě tím lehčí průběh.Mladší syn je snášel o co líp než ten starší.Oba byli naštěstí bez horeček.

Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
18.4.06 09:43

Ahoj holky.

Sice jsme plané neštovice neměli(máme 4,5m) ale zrovna včera jsem v rádiu poslouchala nějakého doktora který mluvil o očkování proti planým neštovicím.
U malých dětí je průběch onemocnění z pravidla lehčí než u starších dětí ale ne vždy to tak je.Myslím že je to jako u klasického očkování kojenců.Některé mimi ani nic nepostřehne a něktré má teploty 40.I pro tuto možnost jsme zvolili šetrnější očkování hexa vakcínou a na plané neštovice předem zaútočíme stejně.Nejlepší věk na očkování proti planým neš. ne mezi 12. a 18. měsícem života.Pro malé děti stačí jedna vakcína a pro děti starší 12-ti let jsou potřeba vakcíny 2.Jedna vakcína stojí okolo 1400Kč.

Martina a Tadeášek ze Zimňátek 05/06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.4.06 10:12

ahoj holky, moje malá má 6 měsíců a docela často se v průběhu posledního měsíce setkáváme s dětma, které mají neštovice a zatím na nás „neskočily“. Tak jsem zvědavá, jak to dopade. Snad jsem to nezakřikla:).

• Citovat
  • Upravit
79
18.4.06 10:14

Zapomněla jsem se přihlást, sorry. Ten předchozí příspěvek je ode mě:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
18.4.06 10:19

Ahoj, když byly mojí dceři tři roky, tak si hrála s kamarádkou, která měla pár puchýřků a přesně za dva týdny je měla taky. Asi čtyři dny dost vysoký teploty, ale jinak v pohodě, jsem ráda, že jsme si to odbyly takhle brzo. Pa pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
18.4.06 11:13

Ahoj, zrovna je máme :D A probíhaá to celkem v pohodě. Matěj jich má 150, Kuba zatím nic, čekám to každým dnem. Nejvíc jsem se bála, že si to rozškrábe, takže kromě pudru mi kamarádka poradila homeopatikum- RHUS TOXICODENDRON, nevím, jestli je to tím, ale neškrábe se vůbec :D Stojí asi 50 kč.
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
18.4.06 15:00

Jo, ještě k tomu očkování. Kamarádka nechala dceru(4roky) očkovat a neštovice stejně dostala, sice jen 10 pupínků a mírně zvýšená teplota, ale prostě to nefunguje 100%.
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vvv
1364
18.4.06 15:02

Jůůů, Abajo, můžeme přijet na návštěvu? :D :D :D
Verča s Adámkem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit