Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,tak asi před měsícem se nám stalo to samé,melému bylo 15m a kamarádka má dvojčata byli u nás hráli si i malému v postýlce krmili ho a druhý den je jedna znich dostala za 14 dní se návštěva opakovala stim že už jsou zdravé a druhý den je dostala druhá už je to 3 týdný a malý je nedostal.Nezbyde než 14 dní čekat je to buď a nebo…
řekla bych, že poměrně velká. neštovice jsou nejvíc nakažlivé 2-3 dny před objevením pupínků. ale může mít dobrou imunitu a nic nechytla. to nikdo nedokáže dopředu říct. holt musíš počkat 3 týdny a uvidíš. v tomto věku to zvládne krásně.
případně ji můžeš ještě do 2 dnů od kontaktu nechat naočkovat vakcínou. ale osobně bych do ní nešla.
Děkuji za odpovědi,
uvídíme za 14 - 21 dnů. Jen ještě jeden dotaz. Nevíte jsou nakažlivé po celou inkubační dobu? Chodí k nám dost často neteř, tak jí chci ochránit ma doma 2měsíčního brachu. Tak absme je případně nenakazili.
Já jsem slyšela že jsou nakažlivé 1-2 dny před vypuknutím a 5 dní po.Takže to do předu nevíš a inkubační doba je 17 dní.Většina dětí u nás to chytla přesně po 14 dnech.
@veronika41 píše:
Já jsem slyšela že jsou nakažlivé 1-2 dny před vypuknutím a 5 dní po.Takže to do předu nevíš a inkubační doba je 17 dní.Většina dětí u nás to chytla přesně po 14 dnech.
inkubační doba je dva až tři týdny: http://plane-nestovice.cz/ ![]()
@boon píše:
Děkuji za odpovědi,
uvídíme za 14 - 21 dnů. Jen ještě jeden dotaz. Nevíte jsou nakažlivé po celou inkubační dobu? Chodí k nám dost často neteř, tak jí chci ochránit ma doma 2měsíčního brachu. Tak absme je případně nenakazili.
mohou být nakažlivé po celou inkubační dobu. nikdy totiž nevíš, kdy ti propuknou a nejvíc nakažlivé jsou právě před vysetím pupínků. pokud chcete mít jistotu, tak bych momentálně neteř izolovala