průjem jaké mléko?

15
29.4.06 17:04

průjem jaké mléko?

Mám dotaz můj jedenáctiměsíční syn má průjem trvá již druhý den. Kojím už jen ráno a večer a dokrmuji sunarem. Dnes jsem volala našemu pediatrovi abych se zeptala zda mu můžu dávat sunar jestli nebude průjem větší a nebo mám kojit více. Poradil mi kojit méně, sunar udělat slabší a přidat do něj černý čaj. Někde jsem četla, že je pro průjem lepší mateřské mléko než mléko umělé. Nesmí se dávat UM kravské. Koukala jsem na krabičku od sunaru a tam nic nepíší. Tak nevím. Chtěla bych vědět nějakou vaší zkušenost s průjmem. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
243
29.4.06 17:13

Ale sunar přeci JE na základě kravského mléka, ne? Tedy, pokud nepoužíváte nějaký hypoalergení… (který je taky na základě kravského, ale štěpenějšího, jestli se nepletu).
To je divná rada, kojit míň :-/ Ale možné je všechno… jen mě překvapilo to s tím kravským UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
29.4.06 17:16

A kolik vám je? Mě překvapuje ten černý čaj, malým dětem by se prý dávat neměl. Jinak se dělá ještě Sunar alidiar a ten se dává při průjmech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
29.4.06 17:19

jo, už vidím. :oops: 11 měsíců. No, nevím, pokud máte možnost, radši bych dala ten alidiar bez čaje. Má snížené množství laktózy, obsahuje rýžový extrakt a taky snad vlákninu z jablka a banánu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.4.06 17:21

je mu jedenáct měsíců za 14 dní mu bude rok už jsem přemýšlela, že ho pomalu začnu odstavovat. ale když začel ten průjem kojím ho více, ele dnes mě odpověď mého pediatra dostala. Vždy jsém myslela, že mat. mléko je pro dítě to nejlepší. Nevím nechtěla bych ho nečím ohrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.4.06 17:27

Tak kojit bych nepřestala - to je velká šance do prcka dostat tekutiny. Pokud už budeš dávat UM, tak jedině se sníženým obsahem laktozy při průjmech - Sunar Alidiar, Nutrilon Low Lactose. Vhodný je koupit od Nestle rýžovou krupičku a dělat z ní odvar nebo jakoby kaši - smíchat s teplou vodou a dát to místo UM.
Co se toho čaje týče, tak černý čaj (já dělala slabší) se dávat může a je naopak při průjmech vhodný. Černý čaj není vhodný na standardní pití, ale tohle je výjimečná situace. Já do něj přidávala i lžičku glukopuru. Jinak černý čaj nepijem vůbec.
Taky je fajn koupit od Hippu ORS2000 nebo něco podobného a hlavně nějaké laktobacily na obnovu střevní mikroflory.
Pokud by to do pondělka nepřešlo, v úterý naklušte k dr, aby event. udělal stěry, aby se vyloučila nějaká nemoc (např. salmonela - je tu diskuse na toto téma, kde byla maminka překvapená po měsíci, kdy měli průjem a nebyli u dr a celá rodina má salmonelu).
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.4.06 17:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.4.06 17:38

Děkuji za odpovědi dávám mu lakctobacilus, a UM zatím vy:,–(ím protože u nás ve městě není přes výkend oteb¨vřena žádná lékárna a tak bych těško sehnala vhodnější UM. Čaj jsem také dělala slabounký a docela ho pil. Děkuji uvidím jak to bude dál jinak zajedu zítra na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
29.4.06 17:47

Kacvo, s tou pohotovostí bych to neviděla dramaticky. Pohotovost bych řešila, pokud by se přidaly bolesti bříška, zvracení, horečky, malej by nepil. Jinak vydrž přes pondělí a v úterý kdyžtak běžte k pediatrovi.
Jinak přeju, aby to bylo přechodný.
Samozřejmě je možný, že to je klidně k zoubkům, ale nemá cenu na to spoléhat. Dej tomu ten čas do pondělka (samo podle celkové situace) a pak to řešte. Lepší vyloučit cokoliv…
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
426
29.4.06 18:53

kacva - tímhle jsme si prošli před 14dny-Matěj měl střevní chřipku-zvracel a měl prujem a taky teplotu!Byla jsem na pohotovosti .

Řekli dát:

• slabý černý čaj oslazený hroznovým cukrem
  • vařila jsem rýžové mléko(rozvařit rýži,rozmixovat,dolít vodou a přidat hr.cukr)
  • mléko při průjmech a zvracení - Sunar Alidiar (140kč)
  • rýžovou kaši(rozvařit rýži a přidat banán nebo mléko při průjmech - Sunar Alidiar)
  • Kulíšek-dietní potravina pro zvláštní lékařské účely při průjmech a zvracení
  • Hylak forte-na podporu růstu tělu prospěšných bakterii a tím normální činnosti trávícího ústrojí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
29.4.06 19:24

ahoj, zrovna to řeším, malý je stejně starý a taky měl od pondělí řidší kakání…ne vyloženě průjem, ale takovou kašovitou smrdící stoličku 5× denně, oprudila se mu prdelka, což nikdy předtím neměl:( k dr. jsem nešla. Hylak je na předpis. Ale magistra v lékárně mi doporučila smektu-smíchat např. do přesnídávky-nakonec jsem ji nezkusila. Dávala jsem také dětský černý čaj (je od 6 měsíců) oslazený glukopurem. Jedla banány a hodně rýže s mrkví.
Mléko-tady nevím-já kojím už jen v noci a ráno, jinak jsem dala Nutrilon 3. Taky jsem četla, že by se UM dávat nemělo. Vy:,–(ila jsem aspon jogurty. Malý se totiž na flašku UM ráno a večer hrozně třepe, MM už mám hodně málo, je to spíš jen v noci na přitulení a pocucání…Takže UM dávám. Ale dnes-ťuk ťuk už kakal jen 2× a normální tuhé…taky je dnes nevrlý a má malilinko teplejší čelo-podezírám zoubky…
Tak snad nás i vás to brzy opustí:)
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.4.06 19:48

Mám podezření taky na zoubky. Včera měl teploty dnes už nemá. Pořád má ruce v puse s příšerně slintá. Taky se mi klepe na láhev mám ho naučeného po obědě když jde spát tak ho dám do postýlky a vypije si 110 mléka. Dnes jsem mu to nedávala a byl brečivý záchvat. Dnes kakal 6× a snědl 3 piškoty. K večeři jsem mu rozvařila rýži přidala banán a osladila glukopurem ale nechtěl to. Já teké moc MM už nemám kojím jen ráno a večer po koupání. Nespal mi v noci a tak jsem začala místo nočního kojení dává UM a budí se jen 1× nebo 2× za noc záleží jak kdy. Zítra zkusím zjistit zda nemá poblíž nějaká lékárna otevřeno a koupila bych ten sunar na průjem. Děkuju za rady hodně mi pomohly. Já vždy tu nemoc s těma detma hrozně prožívám, je hrozné že jim nemůžu pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
29.4.06 20:02

Tak my jsme prave prosli hoodne osklivym prujmem a zvracenim. Zadne zoubky nebo strevni chripka, ale opravdu infekce. Uplne na 1OO% jsme se vratili ke kojeni. Nic jineho nechtel. Mame vybornou detskou dr. Rikala, ze UM rozhodne nepouzivat ani mlecne vyrobky. Kojeni pry neni idealni kvuli tuku a hlavne i kkvuli zvraceni, ze je teplejsi.
Ale stejne rikala at kojim a kojim. Tak jestli mate prujem a neni to alergie na mleko nebo zoubky. Tak bych prave prestala davat UM a o kojeni se musis rozhodnout. Podle me to az tak traga neni. Jedno kojeni ho zas tak neprojme a naopak do nej dostanes dulezite tekutiny a latky.
Jinak muzes zkusit roztok KULISEK. Je to roztok na doplneni soli a mineralu.
Jo a taky jsme chitili rotavirovy prujem pri pobytu v nemocnici a tam jsme taky kojili o 106. To mu bylo 13m a vsichni dr. chvalili, jak delame dobre.
No a pokud chces prestat kojit. Tak je to nejjednodussi. Proste ted nedavej zadny mliko.
Dobry je cerny caj, mrkev, ryze, brambory, strouhane jablko. Dr mi taky doporucila kasi Humanna bananovou z lekarny. Ta je bez mlika. Taky ovesne vlocky.
Ale jak rikam, my jsme jen kojili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
29.4.06 20:03

A k pohotovosti. Pokud bude mit dostatecny prijem tekutin, tak bych na ni tak nepospichala. Musi vypit to co bezne a jeste to, co ztrati.
Pokud i neco sni, nikam bych nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.4.06 20:15

dnes vypil o trochu méně než jindy. Černý čaj mu docela chutná. Uvidím jaká bude noc. Může přesnídávku? Tu jsem ještě nezkoušela. Chtěla bycho ho přes den kojit, ale mléka mám sotva na dvě koja. Musím asi vydržet a začít zase pořádně pít aby se mi zase dost vytvořilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí