Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No dá se čekat, že ti malej moc jíst nebude, nejdůležitější je pití (dávala jsem černý čaj s anýzem nebo normál černý).
K přesnídávce - dávala jsem banánovou a prý s borůvkama staví taky. Jinak bych se do toho moc nehrnula. Uvidíte.
G
přesnídávka - banán a jablka se může.
Matěj strašně smrděl,měl zničené PH v bříšku,tak špatně trávil.Proto jsme dostali Hylak forte-na podporu růstu tělu prospěšných bakterii a tím normální činnosti trávícího ústrojí.To až uvidíš,jak to s váma vypadá,tak můžeš zkusit až v úterý doktorku.
Ať se z toho co nejdřív dostanete!Já s tím bojuju ještě teď-krásně spal a teď ho mám pořád v posteli,jako když byl nemocný
.
Moc děkuju za podporu a vaše názory. Ten Hylak vlastně znám před 2 lety jsem ho dávala dceři v Turecku na dovolené když měla průjem z tamnějšího prostředí a jídla. Stolička mu také divně zapáchá tak jako zkažená vajíčka. Uvidíme děkuji za pomoc
Ahoj,
dřív (není to teda zas tak dávno) panoval názor, že mléko se u průjmů a zvracení nemá dávat, když tak jen se sníženým obsahem laktózy. Nejnověji se říká, že dítě má při průjmovém onemocnění přijímat takovou stravu, jako by průjem nemělo, pokud jídlo neodmítá. Jen v případě, že vyloženě po mléku zvrací se má vy:,–(it, ale jen na hodiny, nikoliv dny či až týden, jak řada pediatrů tvrdí. Je prý prokázáno, že střevní sliznice se při takovémto postupu zrestauruje rychleji než při přísné dietě /rýžové a mrkvové odvary, nemléčná strava/. Jen pokud průjem trvá dlouhou dobu, kdy se předpokládá, že jsou ve střevních klcích narušené enzymatické mechanismy zpracování laktózy, přistupuje se k podávání mlék se sníženým obsahem laktózy. Kojení se při průjmu přerušovat rozhodně NEMÁ, MM obsahuje i laktázu, čili enzym štěpící laktózu a usnadňuje tak její vstřebávání. Moje dvouletá dcera 2× průjem měla, řídila jsem se výše popsaným, zvládly jsme to naštěstí vždy doma, trvalo to asi 5 dnů.
Ještě tu nepadl preparát NUTROLIN B, je to sirup obsahující Lactobacillus, volně prodejný, asi 70 Kč, u průjmů určitě vhodný.
Toť můj názor, vidím, že celkem v rozporu s ostatními, ale opravdu odborně podložený.
Jendys
Ještě jsem zapomněla:
Hylak forte je určitě o.k., ale je hrozně kyselý a děti to moc nechtějí, Smecta zas chutná jak sádra (bez nadsázky), ten Nutrolin B je chuťově pro dítě určitě nejlepší, složením vlastně taky.
Banány staví, ale pozor, jen ty vyzrálé, nazelenalé naopak podporují střevní pasáž. Černý čaj taky staví, dřív se malým dětem dával ve velkém, ale já bych se mu osobně raději vyhnula, nebo jen opravdu slabý, tekutiny se počítají jakékoliv.
Jendys
Je zrovna si rikam, ze Bych koupila nejaky preparat, co podpori navrat k normalni stolici. Prujmy uz Vitan nema, ale Ok stale neni. Dietu teda nedrzime. A kdyz byl marod, tak se chtel stejne jen kojit. ALe on hodne zvracel. A nikdy, kdyz mu neni dobre, nechce jist.
Ale ten Nutrilon B asi zkusim:-) Diky za tip Jendys.