Miminko 6měsíců nechce pít vodu

2021
14.5.23 21:25

Miminko 6měsíců nechce pít vodu

Ahoj. Malá má půl roku. Ráno má umělá mlíko, dopoledne příkrm, ten sní téměř celý, kdyz ne nabídnu mléko, odpoledne má presnidavku tu sní celou tak mleko nenabidnu, pak má ještě 2× mleko. Budu začínat dávat pred spaním kasi. Ale kdyz ji nabidnu vodu nebo caj, tak to nechce, ze stejné lahve jako dostává mléko. Mléko vypije do poslední kapky. Zkusila jsem do čaje dat mléko jako večerní davku a vypila. Co zkusit ji pres den dat jako piti trochu mleka do vody a ubirat az zustane jen voda? Dekuji za rady. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.5.23 21:30

Dávala jsem vodu z vařeného ovoce, čaj vodu. Myslím že pitný režim ma dostačující.
V 6 m. Jsem myslím dávala mléko 4× a5×
Ráno, po obědě, odpoledne, po večeři a vecer před spaním. Někdy se odpoledne rušilo.

• Citovat
  • Upravit
2021
14.5.23 21:37

Dělám to správně když sni celý prikrm tak uz nedavam mleko? A po kaši uz se nedava mleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.23 22:02

Tak pokud máš pocit, že ji to stačí tak je to v pořádku. Kaše samotná u nás nikdy nejela. Žádná, pokud nebyla přimíchána do mlíka. Tu jsem dávala jako večeři nebo obed kdyz nechtěla jíst. Když dáš kaši jako takovou např v 6 a za hodinu mlíko tak asi dobrý. Obojí je z vody tak si myslím že zavodněná Dubé dostatečně. Popřípadě dělej mlíko ritsi no. To jsem dělala teď když jsem po střevní chřipce najížděla na normální stravu. Prostě obarvená vodička a přidávala jsem :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11845
14.5.23 22:11

@rawala po kaši sem hned mléko nedávala.. měla ji k večeři cca v 17h a pak si dala mléko před spaním cca v 19h..a jo pokud snědla hodně pevné stravy tak sem mléko už nedávala…můžeš zkusit dávat třeba čaj nebo prodávají ovocné šťávy tak tu naředit. Mě dcera hodně dobře pila granulovaný fenyklový čaj z Rossmannu (nevím jestli ho jeste mají) syn teď nechce taky pít…prikrmu sni hodně ale vodu i čaj mi plive..ale ono i v té zelenině je dost vody, můžeš mi to klidně dělat i hodně řídké…jako polívku jestli máš strach že má málo tekutin…a případně pak třeba za půl hodinky až mu slehne nabidnu ještě mléko (pokud teda neusne) ale hodně naredene…to dám třeba na 100ml jen 1 odměrku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7391
14.5.23 22:13

Do čaje mléko? Proč? Prostě zkoušej… různé ovocné čaje třeba… občas tu vodu… ale pitný režím má, to UM má dost a stačí ji to.

A ty kaše na noc jsou fakt zbytečné… jsou to sacharidy, těžko stravitelné, může v noci bolet bříško, může se více budit v noci… kaše lepší ráno na snídaní… já davála dceři až kolem 9m…není to nic co dítě potřebuje…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7391
14.5.23 22:17
@Vladusxx píše:
@rawala po kaši sem hned mléko nedávala.. měla ji k večeři cca v 17h a pak si dala mléko před spaním cca v 19h..a jo pokud snědla hodně pevné stravy tak sem mléko už nedávala…můžeš zkusit dávat třeba čaj nebo prodávají ovocné šťávy tak tu naředit. Mě dcera hodně dobře pila granulovaný fenyklový čaj z Rossmannu (nevím jestli ho jeste mají) syn teď nechce taky pít…prikrmu sni hodně ale vodu i čaj mi plive..ale ono i v té zelenině je dost vody, můžeš mi to klidně dělat i hodně řídké…jako polívku jestli máš strach že má málo tekutin…a případně pak třeba za půl hodinky až mu slehne nabidnu ještě mléko (pokud teda neusne) ale hodně naredene…to dám třeba na 100ml jen 1 odměrku…

za mě tedy ty granulované sra. čky fakt nee…glukoza, chemie… raději normální sáčkovaný čaj neslazený pro dítě… koukám na nějaké složení fenyklového nápoje pro miminka glukoza, maltodextrin, fenyklový prášek 2,82%… proč toto dávat miminku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
14.5.23 22:37

V šesti měsících je zaprvé strašně málo na to, aby příkrm nahrazoval mléko (od toho je to slovo „příkrm“, přikrmuje se jím, základ je pořád mléko), zadruhé je nesmysl hrotit, že nechce vodu. Šestiměsíční dítě má plný nárok chtít z tekutin jenom mléko a má ho dostat tolik, kolik potřebuje. Takže to nejlepší, co můžeš udělat, je respektovat to, co ti tvoje dítě říká - když chce pít mléko, dávej mu mléko. K příkrmu nabízej do panákovky trošku čisté vody, ono jednou bude mít během jídla žízeň a hmátne po ní samo. Nechápu, proč vymýšlet věci typu mléko do čaje, vždyť jeho přirozeným pitným režimem je v tomhle nízkém věku to mléko, nemá absolutně žádné opodstatnění rvát do něj takovými fintami čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
14.5.23 22:40
@KKK85 píše:
za mě tedy ty granulované sra. čky fakt nee…glukoza, chemie… raději normální sáčkovaný čaj neslazený pro dítě… koukám na nějaké složení fenyklového nápoje pro miminka glukoza, maltodextrin, fenyklový prášek 2,82%… proč toto dávat miminku???

Je třeba dítě hned odmalička pěkně naučit na chuť umělých sladidel. Bude z něj pak v dospělosti poslušný konzument předražených přeslazených limonád, zatímco mu doma z kohoutku teče vysoce kvalitní voda, ze které si za pár korun vyrobí opravdový čaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4968
14.5.23 23:43
@SlečnaDahlia píše:
V šesti měsících je zaprvé strašně málo na to, aby příkrm nahrazoval mléko (od toho je to slovo „příkrm“, přikrmuje se jím, základ je pořád mléko), zadruhé je nesmysl hrotit, že nechce vodu. Šestiměsíční dítě má plný nárok chtít z tekutin jenom mléko a má ho dostat tolik, kolik potřebuje. Takže to nejlepší, co můžeš udělat, je respektovat to, co ti tvoje dítě říká - když chce pít mléko, dávej mu mléko. K příkrmu nabízej do panákovky trošku čisté vody, ono jednou bude mít během jídla žízeň a hmátne po ní samo. Nechápu, proč vymýšlet věci typu mléko do čaje, vždyť jeho přirozeným pitným režimem je v tomhle nízkém věku to mléko, nemá absolutně žádné opodstatnění rvát do něj takovými fintami čaj.

Naprosto souhlasím. A kaši bych nedávala, jak už se psalo výše, není to žádná výživová pecka, hlavně ty instantní s*rajdy pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
15.5.23 06:07

@KKK85 no tamten měl ve složení z cukru pouze lactosu :nevim: a já sem třeba dělala kaše hlavně doma…dcera je pravda že teď pije raději prislazeny čaj, ale sladime domácím medem, občas dostane cucnout minerálky když si někde sedneme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7391
15.5.23 07:21
@Vladusxx píše:
@KKK85 no tamten měl ve složení z cukru pouze lactosu :nevim: a já sem třeba dělala kaše hlavně doma…dcera je pravda že teď pije raději prislazeny čaj, ale sladime domácím medem, občas dostane cucnout minerálky když si někde sedneme

Zbytečně rvát do děcka od miminka jakýkoliv cukr, sladidla a srágory… lepší od miminka naučit na neslazený čaj… je to prostě zbytečné… dcera si taky dá ráda džus ředěný, ale je zvyklá na vodu, neslazený čaj… a občas si i ten čaj ochutí medem, ale vyjímečně. A to do tří ani nezkusila ani džus ani sladký čaj… a žije. A jsem šťastná že ji nevadí vypít vodu čistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
15.5.23 14:11

Kaši dělej domácí, ne instantní a nedávej před spaním, těžko se to tráví, děti pak bolí v noci bříško.

• Citovat
  • Upravit
76891
15.5.23 20:57
@rawala píše:
Ahoj. Malá má půl roku. Ráno má umělá mlíko, dopoledne příkrm, ten sní téměř celý, kdyz ne nabídnu mléko, odpoledne má presnidavku tu sní celou tak mleko nenabidnu, pak má ještě 2× mleko. Budu začínat dávat pred spaním kasi. Ale kdyz ji nabidnu vodu nebo caj, tak to nechce, ze stejné lahve jako dostává mléko. Mléko vypije do poslední kapky. Zkusila jsem do čaje dat mléko jako večerní davku a vypila. Co zkusit ji pres den dat jako piti trochu mleka do vody a ubirat az zustane jen voda? Dekuji za rady. :mavam:

proč? proč? proč? dítě je nějaké tlusté a doktorka poručila, že má zhubnout?
jinak nechápu, 6měsíční dítě má dostávat mléko jako hlavní stravu a příkrm - od slova přikrmovat - to je aby si dítě zvyklo na nové chutě a konzistenci pokrmů, primární výživa je pořád mléko -

• cpát vodu do dítěte, pokud nejsou venku pařáky nad 30 stupňů nebo dítě není dehydratované třeba z horečky, je nesmysl a mělo by to být trestné
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí