Miminko a pitbull

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.8.21 15:45
@splendis píše:
Jsem milovník zvířat. Nejde o plemeno jaký máš. Ale v žádném případě bych žádného psa nenechala s dítětem o samotě a už vůbec ne aby dítě tahalo psa za uši, šlapalo na nej atd… každý má mít svůj vlasní prostor. Pořad je to zvíře a nikdy nevíš co udělá. I dítě musí vědět co muže a nemůže ke zvířeti.

Tak o samotě rozhodně nebudou, tak to je jasné, určitě žádné tahání, šlapání atd. to se musí dítěti vysvětlovat už od začátku.

• Citovat
  • Upravit
8558
29.8.21 15:48
a že zná ty psí zápasy jak byly, a že četla na int atd. atd. atd., takže je to určitě bojový :roll: :mrgreen:

Tak kohouti spolu taky zápasí :D.
Ale chápu, s maminkami je to někdy těžké, ale ber to tak, že jim jde o zdraví vnoučete.
To bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
29.8.21 15:48
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem těhotná a doma máme fenečku amerického pitbulteriéra :srdce: Je to naše láska, s manželem jsme dlouho nemohli mít miminko a vypadalo to tak, že už žádné ani nikdy nebude, tak jsem si pořídil pejska. Máme ji jako miminko, je čistě domácí, může na gauč, koupili jsme si větší postel aby se tam pohodlně vlezla a tak tam s námi spinká. Jinak je, ale vychovaná, má ráda ostatní zvířata a děti má taky moc ráda. Jezdí k nám malé děti od sestry a kamarádek a v životě by jim nic neudělala. Ale moje mamka, která nemá psy ráda, říká, že jsme úplní blázni mít dítě u bojového psa atd. :roll: Jen se chci uklidnit, že i ostatní mají miminko a bull plemena, máte to taky někdo tak? Mě na tom nepřijde nic špatného a hlavně kolikrát bývají agresivnější spíš ti malí psi. Jinak co si myslí mamka je mi srdečně jedno, chci se jen vykecat a zjistit, jestli některá taky máte pitbulla a mimčo ;)
Jinak upozorňuje, že dávat fenečku pryč v žádným případě nemáme v plánu, je to naše láska a vše se zvládne, i kdyby si s mimčem nesedla, ale už teď mi leží hlavičkou na bříšku a pořád si mě hlídá :srdce: Jde mi spíš o tu mamku, jsem na ni fakt naštvaná.

Kdyz se nam narodila prvni dcera, meli jsme 5 letou fenku Amstaffa… Taky jsem se setkala s nazorem okoli, ze toho budem litovat… Nikdy se to nestalo… Malou milovala od narozeni… Bohuzel nam fenka 3 mesice po porodu umrela… Nebudu se rozepisovat, jak hrozne to bylo obdobi… Nakonec jsme si do mesice poridili zase staforda, ale kluka… Jsou od sebe s dcerou o dva mesice… Mit dve mimuna byl teda ficak, ale jsou nerozlucni.. Ted cekame druhe mimino:) a vubec nemam strach, pesan dceru zboznuje a je na ni extremne opatrny… je to hlavne o vychove psa… Pokud jste tady neselhali, nevidim problem❤️️

Nebala bych se toho… Poradne nastudujte, jak fenku a miminko seznamit a pokud ho mate skutecne radi a neodsunute ji najednou nekam do sklepa, bude to v pohode… A babi nereste… Zvykne se :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
29.8.21 15:53
@K. Rocánková píše:
Tvou mamku dokazu pochopit. My mame psa 13 let, nikdy nikomu neublizil. Syn vi, ze mu nemuze sahat do misky a maji se radi. Kdyz mame navstevu, je zavreny ve svem vybehu. Nemyslim, ze by nekomu ublizil, ale na svedomi si to nevezmu. Delej, jak uznas za vhodne, za psa je odpovedny majitel.

Tak to je zvláštní výchova - my našim psům běžně odebereme kost bez jakéhokoliv jejich náznaku vzdoru. A pokud přijede návštěva, je nanejvýš dobré právě psy nechat v naší přítomnosti. Jsou takhle klidnější.
Právě že psa odstrkujete, nemůže mu pak někdo sáhnout do misky, pes je nervózní. Kdyby věděl, že se nic neděje, že může být u všeho, nějaká miska ho nechá chladným.
Dobře vedený pes nikdy žádné návštěvě neublíží. Ale právě že si ji potřebuje očichat, zařadit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
29.8.21 16:26

Mám celkem problémového útulkáče se strachovou agresí. Taky kdekdo předpovídal, že mimino nezvládne, že bude žárlit, že je na mně závislý… A od začátku nebyl problém - teda vůči dítěti, to miluje. Ty problémy s chováním, co má, se dítětem zhoršily (víc hlídá, brání, neexistovalo, aby se ke kočárku přiblížil cizí člověk nebo pes)… Co se mi osvědčilo, poradila mi to kamarádka se dvěma bullama: nenechat dítě narušovat psův prostor a dělat cokoliv, co nechtel. A když to dítě udělalo, jakkoliv z toho nemělo rozum, používala jsem slova, co zná i pes (Ne! Nesmíš!), odváděla jsem ho pryč a psa chválila. Pes viděl, že situaci řeším a není třeba, aby to dělal sám.

Jinak pes měl zakázáno spát v posteli a nikdy nebyl problém, ani se do ní nedral. Po narození dítěte se do ní postupně a nenápadně nasáčkoval a nebylo v našich silách mu v tom zabránit. Tak tam teď máme dost plno :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.8.21 16:27

Vůbec bych se na tyhle řeči neohlížela, ano, plemeno šlechtěné k bojovým zápasům to sice je ale záleží na člověku jak ho vede a vychovává. Sama jsi psala, že má ráda zvířata a děti, vůbec bych nad tím nepřemýšlela :) ;) Jediné co tak jak už tu bylo zmíněno, stanovit ji jasnou pozici ale to by u feny neměl být problém, jsou poddajnější než psi a nebývají tolik dominantní. Jinak jsou to u dětí zlatíčka, v Anglii se pitbulkam dokonce přezdívá „chůvičky“ :srdce: :palec: ps: gratuluji k mimču :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15105
29.8.21 16:29

Byla bych v klidu. My máme stafbulku a čekáme přírůstek začátkem října. O naší fenku strach nemám spis se bojím u našich belgicanek a u tchyně shiby protože všechny tyhle tři nevěry nemají děti rády. Staffbulka naopak za kámošku aneb chodící zasobarna jídla a házeč míčků bude ráda :mrgreen: jen ji budu krotit aby malou neoblizala k smrti jak u nás občas zkouší :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.21 16:34
@annali píše:
Záleží na psovi a jeho vztahu k dětem obecně. Znám jednoho křížence s bulteriérem a je to nejhodnější a nejpřátelštější pes, kterého jsem kdy potkala. Miluje všechno a všechny, hlavně děti. Při narození dítěte s ním nebyl vůbec žádný problém.Na druhou stranu znám rodinu s malým pudlem a tam byl velký problém s žárlivostí a agresí vůči dítěti. Jak říkám, podle mě záleží hlavně na povaze a výchově psa. A taky se pes po narození dítěte nesmí cítit odstrčený.

Tohle je velmi nebezpecne polidstovani.
Tam, kde se psovi „vynahrazuje“ zajem, nastava prusvih. Psa to velmi znejistuje.

Pes ma byt (dite-nedite) zvykly, ze zajem/nezajem ze strany panicka je plne v jeho kompetenci (toho majitele). Pes se muze zkusit prijit pomazlit, ale pokud je odmitnut, bere to jako fakt a „nehrouti se z toho“.
Pokud odmitnuti ci nezajem ze strany majitele vede k nejakemu nezadoucimu chovani psa, je to cele vsechno spatne a pes muze byt problemovy i pak vuci diteti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.21 16:39
@Anonymní píše:
Hele je to naše láska, náš miláček, ale prostě pořád víme, že je to pes a tak se k ní i chováme. Ale jako miminko je myšleno, jako náš citový vztah k ní, nikoliv výchova, je vychovaná opravdu důsledně a poslouchá na slovo, třeba venku na vodítku by si nikdy nedovolila zatáhnout za psem, nebo na něj nedej bože štěkat, jak to dělají ostatní :roll:
Ale musím uznat, že u nás je spíš manžel ten vychovávací a já ta rozmazlovací a víc měkká :lol: Ale pořád prostě zná meze a poslechne na slovo jako doma tak venku oba dva. PS jo a vím, že mateřská láska k dítěti se nedá s láskou k psovi srovnávat, ale ještě jsem tu mateřskou lásku nezažila doopravdy, zatím jen lásku ke svému bříšku :*

Nejde uplne o poslechnuti na slovo, jako o to, jak se pes chova, kdyz neco chce?

Chce na postel, chce kus jidla, chce drbat, chce si hrat… Co vy v tu chvili udelate? Vyhovite? A pokud ne, jak na to zareaguje pes??

@Anonymní píše:
Jo to je pravda. Ovšem tu postel by jsme jí nechtěli zakázat, spí tak celý život a hlavně by pak miminku záviděla. To je jasný, miminko vždy bude na prvním místě a to pes musí pochopit.

Pes opravdu neni clovek a nema lidske emoce, to byste se meli naucit jako prvni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.8.21 16:45
@Cimada píše:
Tak to je zvláštní výchova - my našim psům běžně odebereme kost bez jakéhokoliv jejich náznaku vzdoru. A pokud přijede návštěva, je nanejvýš dobré právě psy nechat v naší přítomnosti. Jsou takhle klidnější.
Právě že psa odstrkujete, nemůže mu pak někdo sáhnout do misky, pes je nervózní. Kdyby věděl, že se nic neděje, že může být u všeho, nějaká miska ho nechá chladným.
Dobře vedený pes nikdy žádné návštěvě neublíží. Ale právě že si ji potřebuje očichat, zařadit…

Nesouhlasim, pokud nechci mit oci az na zadku a nemuzu byt s navstevou nonstop, psa taky zaviram.
Nejvic prusvihu se deje na domaci pude.
Samotnou me nedavno kousl znamych pes u nich na zahrade, a to musim rict, ze psy mam hodne nakoukane, vetsinu problemu vidim dopredu, a presto jsem to fakt necekala. Resp. jsem si psa moc nevsimala, nedavala si pozor.
Majitele v soku, ze „on by nikdy“.

Takze pokud je na miste cizi dite, hrani na zahrade, hostitel odskakuje domu pro jidlo a piti, je opravdu lepsi psa zavrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15020
29.8.21 16:46
@Anonymní píše:
Jo to je pravda. Ovšem tu postel by jsme jí nechtěli zakázat, spí tak celý život a hlavně by pak miminku záviděla. To je jasný, miminko vždy bude na prvním místě a to pes musí pochopit.

Pokud bude pes v posteli, nemělo by tam být dítě, to vidím jako problém. Novorozenec je křehký a velký těžký pes v posteli, nevím, já bych se bála. Jinak mě vždy napadá, jak lidi souloží, když mají v posteli psa :think: asi musí jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
29.8.21 16:51
@Kfětoslava píše:
Pokud bude pes v posteli, nemělo by tam být dítě, to vidím jako problém. Novorozenec je křehký a velký těžký pes v posteli, nevím, já bych se bála. Jinak mě vždy napadá, jak lidi souloží, když mají v posteli psa :think: asi musí jinde

Naprosto v pohodě, psi se fakt neúčastní :roll: Máme v posteli dva psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15020
29.8.21 16:59
@Wani píše:
Naprosto v pohodě, psi se fakt neúčastní :roll: Máme v posteli dva psi.

Pro mě to není lákavá představa. Ale chápu, že každý jsme jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
29.8.21 17:04

Ahoj, my mame stafordku (5 let) a dite (1 rok) a je to krasny souziti :) Uz behem tehotenstvi jsme ji prestali poustet do postele a pak treba ukazovali detskou postylku, hracky a tak, aby vedela, ze se neco chysta. Prvnich par dni neustale knucela a byla z mimina poprdena, protoze nechapala co je to za novy stvoreni. Ted je to hezky. Snasi Terezciny obcasny nalety na misku, na pelisek, chyceni ocasu. Hlidame je, ale stane se. Prijde mi, ze je tim souzitim i Terka hodne obohacena. Pak mame jeste fenu krizenku a ta je takova opatrnejsi, casto se utika nekam schovat a mit svuj klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
29.8.21 17:09
@Kfětoslava píše:
Pokud bude pes v posteli, nemělo by tam být dítě, to vidím jako problém. Novorozenec je křehký a velký těžký pes v posteli, nevím, já bych se bála. Jinak mě vždy napadá, jak lidi souloží, když mají v posteli psa :think: asi musí jinde

Aniž bych se zastávala psů v posteli, tak pes je mnohem citlivější a opatrnější než já, ten fakt mimino omylem nezalehne. No, a k souloži ho taky nezvem, prostě vypadne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný