Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Super vec je bily sum, treba vlny more, jspu na to aplikace, baby sleep apod.
pokud je dite pretazene a vriska, ze uz i mama je zoufala, vetsinou se jedna hlavně o unavu, pomuze nosit za chuze, zpivat nebo klidne mluvit nebo prave ten šum, ale chvilku to trva, nez to zabere. Maminka se musi hlavne uklidnit.
zavinout nektere pomuze moc
https://www.rehabilitace.info/…veyho-karpa/
Mediální obraz plus rady našich maminek nám sugerují, že miminko po zajištění základních potřeb máš uložit do postýlky a ono má spát tam. Maminka se má věnovat domácnosti, práci nebo prostě jiné činnosti. Tato utopie si myslím způsobuje rozladění spousty čerstvých maminek. Ano, u některých novorozenců to zafunguje a opravdu „sekají latinu“ v postýlce. Pravdou podle mě ale je, že mnohem prizpzenejsi je,.že dítě řve a chce k máme. Bylo u ní 9 měsíců a vše je nové, smysly neostré… Rady tady už padly, jen tě chci podpořit, že je to fakt normální
Doporučuju šátek, mazlení. Prostě kontakt.
@MadameBovary píše:
Mediální obraz plus rady našich maminek nám sugerují, že miminko po zajištění základních potřeb máš uložit do postýlky a ono má spát tam. Maminka se má věnovat domácnosti, práci nebo prostě jiné činnosti. Tato utopie si myslím způsobuje rozladění spousty čerstvých maminek. Ano, u některých novorozenců to zafunguje a opravdu „sekají latinu“ v postýlce. Pravdou podle mě ale je, že mnohem prizpzenejsi je,.že dítě řve a chce k máme. Bylo u ní 9 měsíců a vše je nové, smysly neostré… Rady tady už padly, jen tě chci podpořit, že je to fakt normálníDoporučuju šátek, mazlení. Prostě kontakt.
No, utopie… Ja sem to tak měla, od porodnice. Tak to neberu jako medialni masaz. Vzbudilo se, napapalo, pochovalo, prebalilo, spalo dal v postylce. Doma jak bylo cim dal dele vzhuru, tak se přidaly hry, knizky, obrazky, povidani, zpívání, písničky, houpání, kocarky, a vsechny veci co se s miminkami delaji, a pak proste se napapalo a spalo v postylce
horší masáž mi přijde mit prilepene dite k prsu 20 hodin a fungovat jako dudel a uz nikdy neudelat nic pro sebe. Ale to je zase extrém, vim, ze tohle nerikas.
@Aletta80 Šťastná to žena, to já vůbec neznám, to co popisujes
Jinak ale máš pravdu, slovo utopie jsem použila blbě. Já to spíš myslela tak, že není nenormální, že miminko pláče a potřebuje pozornost maminky. To se totiž z reklamy na Sunar nevycte - tam jsou mimina jen spokojená. Ale existujou přece i náročnější kousky a nejde říct, že když miminko nechce být v postýlce samo a chce pozornost, tak je to špatně a máma dělá něco blbě. Já si pamtujubv jaký depresi jsem byla u první - otevřela jsem nějaký článek, kde nějaká celebrita popisovala, jak má hodné a úžasně nenáročné miminko. K tomu rady moji mámy a já si hned myslela, že jsem nejhorší máma na světě a prostě na to nemám. Myslím, že by se víc mělo mluvit i o těch náročnějších případech a náročnějších období mateřství.
@MadameBovary píše:
@Aletta80 Šťastná to žena, to já vůbec neznám, to co popisujesJinak ale máš pravdu, slovo utopie jsem použila blbě. Já to spíš myslela tak, že není nenormální, že miminko pláče a potřebuje pozornost maminky. To se totiž z reklamy na Sunar nevycte - tam jsou mimina jen spokojená. Ale existujou přece i náročnější kousky a nejde říct, že když miminko nechce být v postýlce samo a chce pozornost, tak je to špatně a máma dělá něco blbě. Já si pamtujubv jaký depresi jsem byla u první - otevřela jsem nějaký článek, kde nějaká celebrita popisovala, jak má hodné a úžasně nenáročné miminko. K tomu rady moji mámy a já si hned myslela, že jsem nejhorší máma na světě a prostě na to nemám. Myslím, že by se víc mělo mluvit i o těch náročnějších případech a náročnějších období mateřství.
Ale neboj se, malá ma teď rok a mamka mi se svými radami dělá úplný peklo, věčně jsem rozzurena
všechno dělám blbě, vsechno mi pomlouva, přitom mam uplne šikovný, vnimavy a spokojený děcko
jo s těmi celebritami je to podobné jak na emiminu, akorat oni se predhani, která ma krásnější mateřství, pohodovejsi, těhotenství a porod nejkrásnější zazitek na svete (moje dva nejhorsi zazitky v zivote). To je jen takova póza. Ale úplně s tim pár tydennim miminkem, to bych i rekla, ze by si přálo prave jen ty zakladni veci uspokojit a pak si pekne spinka kde chce maminka
ale pokud zacnou koliky, coz muzou uz po tydnu nebo po dvou, tak ten rev je nekonecny, to je pravda, proto rikam, ze kdyz miminko rve, obvykle ma nejaky problem, no u nas to byly ty koliky, tak kdyz uz byla spokojena a ulevilo se, tak spinkala v postylce
.. Růžový a lehký to určitě neni, ani těhotenstvi, ani porod, ani mateřství ![]()
@MadameBovary ano přesně tak, tchyně a mamka do mě furt husti, že ji nemám tolik tahat a že si ji naučím na tohle a tohle a furt samé rady, na které se ani neptam.. ano, jsem rada že mi pomůžou, ale občas čeho je moc toho je příliš..
Jinak dekuji všem za rady, fakt jsem si připadla jako nejhorší máma na světě
@Aletta80 píše:
No, utopie… Ja sem to tak měla, od porodnice. Tak to neberu jako medialni masaz. Vzbudilo se, napapalo, pochovalo, prebalilo, spalo dal v postylce. Doma jak bylo cim dal dele vzhuru, tak se přidaly hry, knizky, obrazky, povidani, zpívání, písničky, houpání, kocarky, a vsechny veci co se s miminkami delaji, a pak proste se napapalo a spalo v postylcehorší masáž mi přijde mit prilepene dite k prsu 20 hodin a fungovat jako dudel a uz nikdy neudelat nic pro sebe. Ale to je zase extrém, vim, ze tohle nerikas.
Souhlasím, toto jsem taky praktikovala u obou dětí ![]()