Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neboj, stane se… nechci říct skoro každému, ale takovéhle namočení se prostě stane, no. Plakal, protože se lekl.
Jo, to se stane, neboj
asi by se ti to jako nemělo stávat furt, ale stane se ![]()
Klid. Takto se deti normálně myji. Vody se tak nenadechne. Si zkus sama takto ze zadu pustit sprchu na hlavu v předklonu.
@JancaS84 píše:
Klid. Takto se deti normálně myji. Vody se tak nenadechne. Si zkus sama takto ze zadu pustit sprchu na hlavu v předklonu.
Ona na něj ale nepouštěla vodu zezadu - obličej mu přímo potopila do vody v napuštěné vaničce
takže ne, takhle se děti fakt normálně nemyjí ![]()
Nicméně samozřejmě o nic nejde - pokud to bylo jen na pár vteřin, tak přesně jak píše @Lama Lama, novorozenec reflexně zadrží dech a vody se nenadechne.
@BohunkaP píše:
Ona na něj ale nepouštěla vodu zezadu - obličej mu přímo potopila do vody v napuštěné vaničcetakže ne, takhle se děti fakt normálně nemyjí
Nicméně samozřejmě o nic nejde - pokud to bylo jen na pár vteřin, tak přesně jak píše @Lama Lama, novorozenec reflexně zadrží dech a vody se nenadechne.
Aha, jsem si to precetla v rychlosti špatně.
Tak se samozřejmě miminka nemyji, ale nic se mu nestalo. Umí zadržet dech.
Ahoj pravděpodobně se nic nestalo ale pozor na tkz sekundární topení. To je vzácný ale vážný stav kdy si dítě trochu loklo vody a vypadá ok. Po nějaké době řádově hodin až dní se může dostavit dechová nedostatečnost, horečka, bublavy zvuk v plicích otok plic.. Může to být fatální. Zkus googlit. Nechci tě strašit vůbec ne, jen spousta lidí o tom neví. kdyby cokoliv tak doktor
Ahoj,
jsem hrozná, stalo se to někomu? 
cítím se hrozně, koupala jsem měsíčního syna, protože ho bolelo bříško a když jsem si ho dala na ruku bříškem dolu, abych mu umyla záda a zadeček, dala jsem ho moc blízko k vodě a potopil se mu obličej, bylo to na chvilinku, když jsem ho dala na ručník, tak plakal. Teď je v klídku a kojí se, myslíte, že se mohl nějak hodně té vody nadechnout?