Potopení obličeje ve vaničce

Anonymní
25.4.22 09:48

Potopení obličeje ve vaničce

Ahoj,
cítím se hrozně, koupala jsem měsíčního syna, protože ho bolelo bříško a když jsem si ho dala na ruku bříškem dolu, abych mu umyla záda a zadeček, dala jsem ho moc blízko k vodě a potopil se mu obličej, bylo to na chvilinku, když jsem ho dala na ručník, tak plakal. Teď je v klídku a kojí se, myslíte, že se mohl nějak hodně té vody nadechnout? :,( jsem hrozná, stalo se to někomu? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
25.4.22 09:51

Reflexne zadrží dech a nic nevdechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68975
25.4.22 09:57

Neboj, stane se… nechci říct skoro každému, ale takovéhle namočení se prostě stane, no. Plakal, protože se lekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
25.4.22 10:05

Jo, to se stane, neboj :kytka: asi by se ti to jako nemělo stávat furt, ale stane se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35832
25.4.22 11:02

Klid. Takto se deti normálně myji. Vody se tak nenadechne. Si zkus sama takto ze zadu pustit sprchu na hlavu v předklonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22044
25.4.22 11:11
@JancaS84 píše:
Klid. Takto se deti normálně myji. Vody se tak nenadechne. Si zkus sama takto ze zadu pustit sprchu na hlavu v předklonu.

Ona na něj ale nepouštěla vodu zezadu - obličej mu přímo potopila do vody v napuštěné vaničce ;) takže ne, takhle se děti fakt normálně nemyjí :mrgreen:

Nicméně samozřejmě o nic nejde - pokud to bylo jen na pár vteřin, tak přesně jak píše @Lama Lama, novorozenec reflexně zadrží dech a vody se nenadechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35832
25.4.22 11:16
@BohunkaP píše:
Ona na něj ale nepouštěla vodu zezadu - obličej mu přímo potopila do vody v napuštěné vaničce ;) takže ne, takhle se děti fakt normálně nemyjí :mrgreen:Nicméně samozřejmě o nic nejde - pokud to bylo jen na pár vteřin, tak přesně jak píše @Lama Lama, novorozenec reflexně zadrží dech a vody se nenadechne.

Aha, jsem si to precetla v rychlosti špatně. :oops: Tak se samozřejmě miminka nemyji, ale nic se mu nestalo. Umí zadržet dech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
25.4.22 11:56

Ahoj pravděpodobně se nic nestalo ale pozor na tkz sekundární topení. To je vzácný ale vážný stav kdy si dítě trochu loklo vody a vypadá ok. Po nějaké době řádově hodin až dní se může dostavit dechová nedostatečnost, horečka, bublavy zvuk v plicích otok plic.. Může to být fatální. Zkus googlit. Nechci tě strašit vůbec ne, jen spousta lidí o tom neví. kdyby cokoliv tak doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí