Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jestliže lze alespoň jednomu z rodičů v rodině stanovit k datu narození nejmladšího dítěte v rodině 70 % 30násobku denního vyměřovacího základu v částce, která převyšuje 10 000 Kč, může rodič volit měsíční výši čerpání rodičovského příspěvku maximálně až do této výše.
Tohle píšou na úřadu práce…takže si to sama musíš spočítat kolik jsi měla…popřípadě mi říkali, že kdyby partner bral víc, dá se tam zadat nějak jeho plat a tím by se zvýšila i ta rodičovská
Navýšit jde do výše mateřské, ale klidně můžeš jít do práce a pobírat RP
Jestli jdeš do práce až ve 2 letech dítěte, tak nemusíš nic řešit. Můžeš pobírat plat i původní výši rp pořád stejně až do vybraní.
Do tricetinasobku DVZ tvého nebo otce dítěte. Ale můžeš pobírat rodicak i když pracuješ, jediná nevýhoda když by malý onemocnel tak můžeš jít na OČR jen ty. A jelikož se bude nejspíš navysovat o 45 tis, tak bych si ho nechala co nejdyl.
@JancaS84 no kéž by. Já jsem to tak teda udělala. Protáhla do 4 let. Čerstvě pracuju.
@JancaS84 píše:
Do tricetinasobku DVZ tvého nebo otce dítěte. Ale můžeš pobírat rodicak i když pracuješ, jediná nevýhoda když by malý onemocnel tak můžeš jít na OČR jen ty. A jelikož se bude nejspíš navysovat o 45 tis, tak bych si ho nechala co nejdyl.
Opet uvazuji o navyseni?
@Wani píše:
Opet uvazuji o navyseni?
Ano. Mělo by to být o 45tis, nejspíš od novyho roku. Ale ještě není schváleno. Mohlo by to být, teď když se vše tak zdražilo. Mluvilo se i o větším daňovém bonusu na děti.
@JancaS84 píše:
Ano. Mělo by to být o 45tis, nejspíš od novyho roku. Ale ještě není schváleno. Mohlo by to být, teď když se vše tak zdražilo. Mluvilo se i o větším daňovém bonusu na děti.
Hmm, s tim moc nesouhlasim. Penize by meli sypat do vystavby skolek, jesli a podpore sdielnych a castecnych uvazku u zen.
@Wani píše:
Hmm, s tim moc nesouhlasim. Penize by meli sypat do vystavby skolek, jesli a podpore sdielnych a castecnych uvazku u zen.
Tak to je taky určitě potřeba. U nás dostat 3 lety dítě do školky je úplně bez šance. A ty částečný úvazky škoda mluvit.
@JancaS84 tak to už se mě týkat nebude, poslední rp budu mít za leden.
Jinak ale souhlas. Kdyby zvedli bonus na dítě a podpořili částečné úvazky, bylo by to super. Akorát, že třeba samozivitelkam na RD by víc bodlo zvýšení rp.
Ahoj holky chci se zeptat mám syna 18m chtěla bych zvýšit co nejvíc rodičovský příspěvek od 2 let až bude synovi chci jít do práce prosím anonym