Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi to nebudeš chtít slyšet, ale máš tři jistě zdravé děti, to je krásné a i když tě to asi nezajímá, tak co by za tři děti někdo jiný dal, možná aspoń za jedno. Popovídat by sis o tom měla právě hlavně s manželem, nikdo jiný, další tohle s tebou nerozhodne.Sama jsem jako mladá bezdětná plánovala, nebo spíš by se dalo říct toužila mít tři-čtyři děti, mám dvě a zaplaťpánbu za ně. Sama jsem po posledním narozeném dítěti sterilizaci prodělala, kvůli zdravotním problémům a vím že jsem udělala dobře. Snad ti můj příspěvek pomůže se zamyslet.Nic ve zlém.
Mi to přijde už moc. Ale záleží na tobě. Znám rodinu, která má od 2014 do 2021 5 dětí po sobě. A vypadají velmi spokojeně.
A po tom čtvrtém dítěti vám už určitě nebude líto, že další miminko mít nebudete? Mně přijde takový důvod poněkud zvláštní, omlouvám se. Každopádně každý by měl mít tolik dětí, kolik zvládne zodpovědně uživit a vychovat. Jen vy sama víte, zda je to v silách vaší rodiny, nebo ne.
Mame 4 deti - 14 mesicu, 4, 5,5 a 7,5 roku. Bydlime v byte 3 + kk, ale v lete se prestehujeme do domu, prece jen ten byt uz prestava stacit. Kdyz jsme meli 3 deti, byla to pohodicka, rikali jsme si, ze klidne i pate. Ale ted uz vime, ze 4 staci. A ano, museli jsme kvuli ctvrtemu diteti poridit vetsi auto.
Ale my jsme oba chteli 4 deti. Pokud tvuj manzel nechce, nemela bys ho premlouvat. Pak by se vsechny problemy mohly obratit proti tobe. Jo, taky mi nedavno bylo lito, ze uz nebudu mit miminecko. Ale zaroven jsem rada, ze snad brzo skonci obdobi, kdy nam nejmladsi porad leze na stul apod.
Příspěvek upraven 23.04.22 v 23:39
@Anna766 Co jsem mohla s manželem jsem probrala. Ve zlém tvůj nazor neberu kolem sebe nemam nikoho kdo má víc dětí teď přemyšlím co dál než se rozhodneme a zajímají mě rodiny s více dětmi jak si v této dobe žijí.
@Kelsey děkuju za názor, všechny existující dizkuze jsem četla a o takových rodinách slyšela, jen nikoho takovýho neznám a i by mě zajímalo kolik rodin se rozhodlo mít víc dětí a jsou spokojení nebo ne.
@Inaa píše:
@Anna766 Co jsem mohla s manželem jsem probrala. Ve zlém tvůj nazor neberu kolem sebe nemam nikoho kdo má víc dětí teď přemyšlím co dál než se rozhodneme a zajímají mě rodiny s více dětmi jak si v této dobe žijí.
tak to je irelevantní přece, zcela jinak si žijí rodiny, kde mají plat 20 čistého, a kde mají 80
@VitaminC mozna jsme blazni, ale asi by jsme nebyli jedini nebo nozna byli? Neznam v okoli rodiny s vice nez 2 detma
@Janča6 to uz je asi jedno kdyz jsem se jednou zapomela podivat a zachovat anonymitu…
Tak to ted neres, ne?
Na sterilizaci zatim nechod a uvidis.
Jeste na to mas cca 7 let.
My máme 4 děti během 5 let. Je to náročné, ale je to fajn. Máme štěstí, že jsou jedna parta a ráda se na tu smečku koukám
. V tvém případě bych počkala. Nemusíte mít čtvrté dítě hned. Máte spoustu času. Rozhodně ale smekám - máš malé miminko a 2 malé děti k tomu a místo zoufání si a dospávání, přemýšlíš nad dalším. To se hned tak nevidí
.
@lucad77 mela jsem dost velke problemy a delsi dobu deti mit nemohla kazde z mych deti je pro me maly zazrak asi se to na me i podepsalo a jsem si schopna predstavit jit do toho jeste jednou naposled,5 a dalsi bych asi uz ze zdravitnich duvodu nezvladla i 4 je oro ne uz risk.
Ahoj,
ráda bych touto cestou našla někoho na popovídaní. Je mi 33let mam 3 děti (4 měsíce, 2 roky a 4 roky). Původně jsme chtěli zůstat u třech dětí a po posledním miminku jsem měla jit na sterilizaci, abych uz neotěhtněla jelikož moje máma měla za sebou několik potratů a řekli jsme si že k tomu se dopracovat nechceme. I nějaké zdravotní problémy z mé strany po porodech byly. Ale najednou se ve mě všechno zlomilo, pocit že už nebudu mít miminko mě ničí i když mě od dalšího těhotenstvi už manžel zrazuje.. že bychom potřebovali nové auto, byt nemáme veliký a další důvody proti by se našly. Ráda bych si popovídala s někým kdo má 4 děti krátce po sobě nebo je tak plánoval, třeba by mi to pomohlo.
Příspěvek upraven 24.04.22 v 00:35