Jaký krém na sluníčko spf

Anonymní
23.4.22 17:55

Jaký krém na sluníčko spf

Ahoj, jaky krém používáte na miminka aby se nespálili na sluníčku, malému jsou 3 měsíce a jsme často venku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14625
23.4.22 17:58

Zadnej, na přímé slunce ho zásadně nevystavuji a sebe ostatně taky ne. Je v kočárku, takže slunce odstíní stříška případně látková plena. Daji se dokoupit i slunečníky a já sama chodím s deštníkem nebo širokým kloboukem, když hodně svítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
23.4.22 18:40

Používáme Linola SPF 50, vhodný pro kojence, doporučila nám ho kožní doktorka. Dá se koupit v lékárně. Jak už bylo řečeno, takhle malé miminko by na slunci mělo být co nejméně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
23.4.22 18:50

Je pravda, že na přímém slunci být dítě nemá, ale stín není dostatečná ochrana. Miminku maž jen části těla, která nejsou chráněna oblečením a používej opalovací krémy, které neobsahují chemické filtry, pouze minerální. Na trhu je jich dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.4.22 19:11

Do roka se nemá dítě chránit před sluncem žádnou chemií, aby si kůže na slunce zvykla. Nesmíš ho nechat na přímém slunci. Mazala jsem až kolem roka, když se sami pohybovali po zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
23.4.22 19:35
@Anonymní píše:
Ahoj, jaky krém používáte na miminka aby se nespálili na sluníčku, malému jsou 3 měsíce a jsme často venku.

Miminko by vůbec nemělo přijít na sluníčko. Má být chráněno. Ale odpověď na otázku je například Ladival pro děti 50+, který nemá chemické filtry, ale fyzikální, tak lze od narozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.4.22 20:58
@Anonymní píše:
Ahoj, jaky krém používáte na miminka aby se nespálili na sluníčku, malému jsou 3 měsíce a jsme často venku.

miminko do 1 roku se ma absolutne vyhybat slunečnímu záření, vhodne jsou clony na kocarek, z DM za par kc, hlavne zadne pleny pres kocar apod.
 https://m.maminka.cz/…o-vas-sokuje

https://www.dm.cz/…2542329.html

detem od 1 roku kupuju cesky krem, hezky roztiratelny a prirodni Topvet
 https://www.topvet.cz/opalovaci-mleka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
23.4.22 21:02

Dobre reseni je taky prikryt treba nohy bavlnenou plenou, pokud musis jit nekde po slunci, nez zajdes do stinu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
23.4.22 21:55

@Fíková tak stín není stopro ochrana, ale já jsem se ve stínu nikdy nespalila, a to jsem velmi světly fototyp :think:

Ale naduzivani krému s vysokým faktorem taky není úplně Ok, například v tom stínu, kůže například vytváří v kontaktu s ÚV zářením vitamin d, ale když se namaže tím krémem, tak se to neděje. To mi nepřijde úplně dobrý. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
23.4.22 21:56

Ale ještě tu nepadla jedna možnost, která mi pro děti přijde úplně nejlepší, třeba k vodě, když se na tom sluníčku ocitnou a stín není, existuji různé úbory s vysokým ochranným faktorem, dnes už se prodávají běžně. Stejně se vyrábějí i čepicky/ksiltovky s ochranou krčku.

To mi přijde mnohem lepší, než miminko něčím mazat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
24.4.22 16:07

@Semtex přesně tak, já se také řídím heslem, že méně je někdy více a děti jsem opravdu mazala až od roka, do roka jsem se snažila je mít chráněné stínem nebo UV oblečením či UV ochrannou na kočárek

loni jsem měla možnost otestovat minerální opalovací mléko WoodenSpoon (recenze) a to bych jako čustě přírodní produkt mohla doporučit i miminkům :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí