Pláč při prdění miminka

18
23.4.22 07:56

Pláč při prdění miminka

Ahoj všichni,

mám 2 měsíční dvojčátka kluky. Od narození je trápí prdíky, proto už v porodnici nám dali espumisan, nepřišlo mi že by pomáhal, tak jsem koupila Balonix. K tomu nahřívám bříško, masíruju. Doteď to celkem fungovalo, ale poslední týden kluci přes den brečí po každém jídlem, kroutí se, ale prdí jak o závod. Po každém uprdnutí spustí další hysterický pláč, jak kdyby je prdění bolelo. Takhle to je celý den až do momentu kdy je večer vykoupeme a uložíme. Usnou a spí bez pláče až do rána, jen 2× se vzbudí na jídlo a hned zase usnou. Je možné že je trápí kolika i přes to, že prdí sami? Nerada bych jim „ubližovala“ tím, že to kolika není a dávala jim ten Balonix zbytečně.

Vím, že tohle prostě trápí většinu miminek a musí se to prostě pretrpět, ale zaráží mě prostě to že sami prdí a v noci jsou úplně v klidu :?
Omlouvám se za spam, to víte, vyplašená prvorodička a rovnou dvojčat :lol:

Přeji hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18
23.4.22 07:59

Zapomněla jsem dodat že jsou kluci na UM, dávali jsme Prebebu pro nedonošený a teď bebu comfort. Mělo by to být na spokojené bříško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35913
23.4.22 08:08

Zkusila bych rektalni rourku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
23.4.22 08:10

Taky mám dvojčata, kluky. Od narození trpěly na prdíky cca do čtyř až pěti měsíců. Dost jim pomohl Babycalm, když byl hodně špatný den, tak jsem dávala na noc i espumisan. Večer jsem jim dávala vigantol, zjistila jsem, že ten jim vadí, tak jsem pak hledala jiné Déčko. Taky měli od narození do 2m HiPP, pak jsme jim dali Nutrilon a to se hrozně zlepšilo. Celkově ty problémy odešly až s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
23.4.22 08:12

Dobré ráno, první dceři jsem na doporučení z porodnice i dětské doktorky dávala bebu ha a strašné, hrozné bolení bříška. Pak jsem přešla na mléko babylove a po cca 2 týdnech se vše uklidnilo. U druhé dcery jsem bebu ani nezkusil, od začátku měla babylove a vše v pořádku. Ale každé miminko je jiné, tohle je jen naše zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
23.4.22 09:27
@Elea9 píše:
Taky mám dvojčata, kluky. Od narození trpěly na prdíky cca do čtyř až pěti měsíců. Dost jim pomohl Babycalm, když byl hodně špatný den, tak jsem dávala na noc i espumisan. Večer jsem jim dávala vigantol, zjistila jsem, že ten jim vadí, tak jsem pak hledala jiné Déčko. Taky měli od narození do 2m HiPP, pak jsme jim dali Nutrilon a to se hrozně zlepšilo. Celkově ty problémy odešly až s příkrmy.

Babycalm nám pomohl o hodně víc než Espumisan :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
23.4.22 09:35

Moc všem děkuji za rady! Zkusím teda ještě ten Baby Calm a popřemýšlím o změně UM :) Vitamín D jsem už vyměnila za Terezii :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí