Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni,
mám 2 měsíční dvojčátka kluky. Od narození je trápí prdíky, proto už v porodnici nám dali espumisan, nepřišlo mi že by pomáhal, tak jsem koupila Balonix. K tomu nahřívám bříško, masíruju. Doteď to celkem fungovalo, ale poslední týden kluci přes den brečí po každém jídlem, kroutí se, ale prdí jak o závod. Po každém uprdnutí spustí další hysterický pláč, jak kdyby je prdění bolelo. Takhle to je celý den až do momentu kdy je večer vykoupeme a uložíme. Usnou a spí bez pláče až do rána, jen 2× se vzbudí na jídlo a hned zase usnou. Je možné že je trápí kolika i přes to, že prdí sami? Nerada bych jim „ubližovala“ tím, že to kolika není a dávala jim ten Balonix zbytečně.
Vím, že tohle prostě trápí většinu miminek a musí se to prostě pretrpět, ale zaráží mě prostě to že sami prdí a v noci jsou úplně v klidu ![]()
Omlouvám se za spam, to víte, vyplašená prvorodička a rovnou dvojčat ![]()
Přeji hezký den!
Zapomněla jsem dodat že jsou kluci na UM, dávali jsme Prebebu pro nedonošený a teď bebu comfort. Mělo by to být na spokojené bříško.
Taky mám dvojčata, kluky. Od narození trpěly na prdíky cca do čtyř až pěti měsíců. Dost jim pomohl Babycalm, když byl hodně špatný den, tak jsem dávala na noc i espumisan. Večer jsem jim dávala vigantol, zjistila jsem, že ten jim vadí, tak jsem pak hledala jiné Déčko. Taky měli od narození do 2m HiPP, pak jsme jim dali Nutrilon a to se hrozně zlepšilo. Celkově ty problémy odešly až s příkrmy.
Dobré ráno, první dceři jsem na doporučení z porodnice i dětské doktorky dávala bebu ha a strašné, hrozné bolení bříška. Pak jsem přešla na mléko babylove a po cca 2 týdnech se vše uklidnilo. U druhé dcery jsem bebu ani nezkusil, od začátku měla babylove a vše v pořádku. Ale každé miminko je jiné, tohle je jen naše zkušenost.
@Elea9 píše:
Taky mám dvojčata, kluky. Od narození trpěly na prdíky cca do čtyř až pěti měsíců. Dost jim pomohl Babycalm, když byl hodně špatný den, tak jsem dávala na noc i espumisan. Večer jsem jim dávala vigantol, zjistila jsem, že ten jim vadí, tak jsem pak hledala jiné Déčko. Taky měli od narození do 2m HiPP, pak jsme jim dali Nutrilon a to se hrozně zlepšilo. Celkově ty problémy odešly až s příkrmy.
Babycalm nám pomohl o hodně víc než Espumisan ![]()
Moc všem děkuji za rady! Zkusím teda ještě ten Baby Calm a popřemýšlím o změně UM
Vitamín D jsem už vyměnila za Terezii ![]()